O. Kurauskas prieš „Neptūną”: dar viena byla

Sportas, Svarbu

Buvęs krepšinio klubo „Neptūnas” direktorius Osvaldas Kurauskas, jau pasiekęs vieną pergalę teisme, pateikė dar vieną ieškinį. Klaipėdos miesto apylinkės teismo jis prašo priteisti galimą skolą – apie 15 000 eurų. Ji esą susidarė, nes trūkstant apyvartinių lėšų jis esą skolindavo pinigus  klubui iš savo asmeninių lėšų.

„Jimmy Baronas galėjo nutraukti sutartį vien elektroniniu laišku pranešęs apie tai, jei jam nebūtų sumokėta alga 30 dienų. Aš jam pervedžiau įsiskolinimą iš savo asmeninių lėšų. Išlaikiau jį, o vėliau klubas gavo 50 000 eurų išpirką”, – teisme tikino Osvaldas Kurauskas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Trečiadienį vyko antrasis parengiamasis bylos posėdis.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas

„Neptūno” advokatas Alius Galminas tvirtina, kad minimos paslaugos buvo apmokamos iš klubo lėšų. Esą kyla įtarimų, ar iš viso buvo suteiktos tokios paslaugos, gali būti, kad O. Kurauskas naudojo pinigus  asmeninėms reikmėms ir paprašydavo išrašyti sąskaitas. Jis prašė sustabdyti bylos nagrinėjimą, nes nauja klubo buhalterė po O. Kurausko atleidimo nustatė, kad neva yra didelis lėšų trūkumas, įžvelgė lėšų iššvaistymą, pasisavinimą, tad klubas kreipėsi į prokuratūrą dėl ikiteisminio tyrimo. Ji pavedė atlikti tyrimą Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai (FNTT).

„Mūsų turimais duomenis, yra padaryta didžiulė žala, bus teikiamas didžiulis ieškinys, kuris ženkliai viršys prašomą priteisti sumą. Kai bus baigtas ikiteisminis tyrimas, būtų galima atnaujinti bylos nagrinėjimą”, – teigė advokatas.

„Ikiteisminio tyrimo metu įtarimai dar niekam nėra pareikšti”, – akcentavo tokį prašymą atmesti prašęs O. Kurausko advokatas Deividas Ivanauskas.

Be to, jis darė prielaidą, kad ikiteisminis tyrimas yra spaudimo priemonė, nes atleidimo iš darbo byloje „Neptūnui” buvo pradėjęs atstovauti advokatas Giedrius Danėlius, buvęs Klaipėdos apygardos prokuratūros vadovas.

FNTT Klaipėdos apygardos viršininkas Dainius Rimkus „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, kad kol kas yra tik pati ikiteisminio tyrimo pradžia, jokie įtarimai niekam dar nepareikšti.

„Praktiškai tik visai neseniai gautas pareiškimas. Reikia įvertinti veiksmus ir tik tada bus galima kalbėti, ar padaryta žala ir apie kokį jos dydį gali eiti kalba”, – sakė D. Rimkus.

Beje, bylos metu „Neptūno” advokatas stebėjosi, kodėl buvo kelta dar viena byla, jei galėjo tą patį klausimą išspręsti byloje dėl O. Kurausko  atleidimo.

„Jimmy Baronas galėjo nutraukti sutartį vien elektroniniu laišku pranešęs apie tai, jei jam nebūtų sumokėta alga 30 dienų. Aš jam pervedžiau įsiskolinimą iš savo asmeninių lėšų. Išlaikiau jį, o vėliau klubas gavo 50 000 eurų išpirką. Tad nesutinku su bylos stabdymu, nes ir anoje byloje buvo paskutiniu momentu pateikiami ieškiniai, nepavyko susitarti dėl taikos sutarties, nors buvo nesutariama tik dėl vieno mėnesio išeitinės, bylos nagrinėjimas užtruko 8 mėnesius. Ir dabar nori laikytis tokios taktikos”, – teigė pats O. Kurauskas.

Po bylos posėdžio jis „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad iš asmeninių lėšų mokėjo ir atvykstantiems FIBA teisėjams, nes lyga reikalavo padengti tokias išlaidas, o klubas tuo metu to padaryti neva negalėjo. Taip pat esą jis dengė ir išlaidas kurui.

Byla dėl ieškinio bus nagrinėjama

Visgi teismas nusprendė O. Kurausko inicijuotos bylos nestabdyti, nes ikiteisminiame tyrime dar nėra net įtarimai pareikšti.

Anot O. Kurausko, klube visada būdavo sudėtinga finansinė situacija. Pavyzdžiui, „Eurolyga” prieš startą joje prašė įnešti į banką ir „užšaldyti” 100 tūkst. eurų. Tačiau į tai A. Galminas reagavo klausimu, kokiu pagrindu tada nuolat buvo didinimas atlyginimas direktoriui.

O. Kurausko advokatas siūlė taikos sutartį arba mediacijos procesą. Tačiau A. Galminas teigė, kad klubas tikrai nepripažįsta šios tariamos skolos, tad pasiekti taikos sutartį bus tikrai sudėtinga. Anot jo, apie taikos sutartį buvo kalbama tik diskuotuojant apie galimą žalos atlyginimą klubui. Apie taiką esą galima kalbėti, tik ne vien šios bylos kontekste.

Byla bus nagrinėjama iš esmės. Iki lapkričio pradžios turės būti pateikti raštiški atsakymai, ar įmanoma sudaryti taikos sutartį.

2 Comments

  1. Pilietis

    Vagys turi sedeti uz grotu.Itariu ,kad taip ir atsitiks.

    Reply
  2. Skaitytojas

    Kieno šis straipsnis ? Jokios logikos…Minčių ir citatų jovalas. Naujas portalas atėjo, senieji įpročiai liko..

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Bankroto administratorius lieka nuteistas

Klaipėdos apygardos teismas sutiko su pirmos instancijos verdiktu, jog yra pakankamai įrodymų, kad už melagingų parodymų davimą ir dokumentų klastojimą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ kyla į penktąją vietą

Klaipėdos „Neptūno“ pasaka su Georgios Vovoru tęsiasi. Klaipėdiečiai šeštadienio vakarą namuose rezultatu 88:84 (20:27, 23:14, 31:22, 14:21) patiesė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This