Klaipėdoje posėdžiavo Lietuvos universitetų rektoriai

Švietimas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Penktadienį, spalio 27 d., Klaipėdos universitete įvyko II-ojo pusmečio Lietuvos universitetų rektorių konferencijos (LURK) posėdis. Posėdžiui pirmininkavo LURK prezidentas, VDU rektorius Juozas Augutis.

Nagrinėjant klausimą Dėl Mokslo ir Studijų Įstatymo 25 str. pakeitimo projekto nutarta palaikyti Švietimo ir mokslo ministerijos poziciją. Nagrinėjant klausimą Dėl Nacionalinės ES Baltijos regiono strategijos įgyvendinimo priežiūros komisijos personalinės sudėties buvo nutarta deleguoti Klaipėdos universiteto Mokslo ir meno prorektorę Ritą Vaičekauskaitę.

Posėdyje taip pat svarstyti klausimai Dėl doktorantūros pedagoginių praktikų, Dėl aukštųjų mokyklų tinklo optimizavimo, rengiamos finansavimo sistemos, studijų krypčių vertinimo ir 2018 m. priėmimo sąlygų ir  Dėl akademinio darinio, nagrinėjančio akademinės etikos ir tyrimų integralumo klausimus, kylančius universitetinio aukštojo mokslo sektoriuje, įsteigimo. Pastaruoju klausimu nutarta inicijuoti darbo grupę, kuri nagrinėtų šiuos klausimus valstybės strateginiu lygiu bei parengtų atitinkamus pasiūlymus.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”4401,4402,4403,4404,4405″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Tik trys klausimai

Amerikiečiai, panašu, baigė savo fiasko patyrusią, daugybę finansinių nuostolių ir, kas skaudžiausia, jaunų žmonių gyvybių nusinešusią 20-ties metų karinę aferą ...
2021-09-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This