Klaipėdai – programuotojų ir dizainerių idėjos

Miestas

„Kultūros fabrike“ susibūrę inovatyvių technologijų kūrėjai savaitgalį bandė surasti naujų sprendimų, kaip naujomis technologijomis padidinti Klaipėdos patrauklumą.

Šeštadienį ir sekmadienį vykusio renginio „Pilies hakatonas“, į kurį kviesti ne tik IT specialistai, užduotis buvo sukurti projektus Klaipėdos miestui,  piliai ir pilies muziejui.

Tarp 11 komandų sekmadienio vakarą pristatytų idėjų buvo audio bei vaizdo gidai, veikiantys pagal nufotografuoto objekto nuotraukas, „dviračių pagalbininkas”, „intelektualesnė pokemonų versija Klaipėdai” (žaidimas, kai reikia ieškoti monstrų, susijusių su kultūrine Klaipėdos informacija), holograma Klaipėdos miestui, vaizduojanti gražiausias Klaipėdos vietas ir skulptūras, istorinius vaizdus, virtualus pasivaikščiojimas po Klaipėdą, pilies atstatymo 3D modeliai, papildytos realybės simuliacija Klaipėdos piliai – kai vaikščiojant po piliavietę telefone galima matyti, kaip konkrečioje vietoje atrodė čia stovėjusios pilies mūrai.

Projektus vertinusi komisija konstatavo, kad juos itin sudomino papildytos pilies realybės ir klaipėdietiškų „pokemonų” projektai, tačiau laurai ir 1000 eurų prizas atiteko pačio renginio metu susiformavusiai komandai, kurią sudarė 21-22 metų klaipėdiečiai ir uostamiestyje studijuojantis jaunuolis: Vytautas Jundulas, Dovydas Jauga, Danas Bernotas, Oleksandr Zozulia, Domas Astrauskas  ir Jokūbas Bernotas. Ši komanda pasiūlė projektą „Fake Castle Bot”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Jį įgyvendinus būtų sukurtas interaktyvus gidas turistams, pasiekiamas per „Facebook”, „Messenger” arba atskirą interneto svetainę. Čia užklydęs interesantas galėtų užduoti įvairiausius klausimus ir iškart sulaukti atsakymų bei informacijos apie dominančius objektus. Jei sistemoje nebūtų atsakymo į klausimą, gavus atitinkamą pranešimą jis būtų kuriamas. Pasak vaikinų, panašūs analogai jau yra sėkingai naudojami keletoje vietų JAV, tačiau jų sukurtas modelis skirtųsi nuo jų.

Pasak vieno iš komisijos narių – Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Investicijų ir ekonomikos departamento direktoriaus Ričardo Zulco – dabar bus ieškoma būdų, kaip patraukliausias idėjas realizuoti.

Vilnietis Šarūnas Ledas, pristatęs papildytos realybės projektą piliavietei sakė, kad jį realizuojant galima vaizduoti įvairius laikotarpius, netgi  mūšius, sukurti virtualų pasivaikščiojimą po požemius ir t.t. Bazinė tokios programos versija gali kainuoti apie 5 000 eurų, su papildomomis funkcijomis – nuo 15 iki 40 tūkst. eurų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Kultūros fabrikas skelbia paieškų kampaniją

Kūrybinių industrijų inkubatorius „Kultūros fabrikas“ (KUFA) dešimtmečio proga skelbia kampaniją „(pa)ieškomas“. Pagrindinė Kultūros fabriko misija nuo pat jo įkūrimo pradžios ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Verslas

Turizmo verslui - galimybė gauti ES paramą

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su partneriais iš Italijos, Danijos, Portugalijos ir Slovėnijos dalyvauja Europos Sąjungos (ES) finansuojamame ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Miestas

„Šokio pavasaryje“ skleidėsi per 300 talentų

Klaipėda tradiciškai pasveikino kovą sukviesdama jaunuosius baleto ir šiuolaikinio šokio atstovus iš visos Lietuvos į konkursą „Šokio pavasaris“. Šokių mokyklos ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This