Dėl galbūt sumuštos mergaitės – nesusipratimas?

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Klaipėdos policija skelbia lapkričio 11 dieną gavusi pranešimą iš Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos, kad lapkričio 4 -osios  vėlų vakarą  dėl esą kirstinės žaizdos pilve į ligoninę  iš Sausio 15-osios g. esančių namų paguldyta devynmetė mergaitė. Pirmadienį, lapkričio 14 d., policijoje dėl to pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

„Mūsų žiniomis, jai buvo padaryta ne kirstinė, o muštinė žaizda“, – „Atvirai Klaipėdai” sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Gražina Aurylienė, nusistebėjusi, kodėl policijos pranešime atsirado žodis „kirstinė“. Ji prisipažino medicinos ekspertizės išvadų dar neturinti, tačiau  sakė, kad mergaitę apžiūrėjo medikai, jai suteikta būtinoji pagalba ir šiuo metu ji yra išleista namo.  Vedėjos teigimu,  šeima, kurioje auga mergaitė, jų skyriaus specialistams iki šiol žinoma nebuvo.

Asociatyvi nuotr.

Pasak G. Aurylienės, šioje šeimoje auga dar keli vaikai, tėvai yra dirbantys, užsiėmę.  „Jokių duomenų, kad šeimoje būtų girtaujama ar kaip nors skriaudžiami vaikai, mes neturime“, – sakė vaikų teisių specialistė.  Ji pabrėžė, kad auginant vaikus, ypač keletą jų, šeimoje gali visko atsitikti, todėl  iškart nereikėtų daryti skubotų išvadų.

G. Aurylienės teigimu, dėl šio įvykio tyrimą atlieka ir Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistai, kurie išsamiai išsiaiškins visas aplinkybes ir priims atitinkamus sprendimus.

 

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Eilės pas vaikų gydytojus: medikai įžvelgia ir kai kurių tėvelių neatsakingumą

Iš dalies išsprendus problemą, dar praėjusią žiemą kilusią dėl klaipėdiečių patekimo pas gydytojus specialistus Jūrininkų ligoninėje, ji kone identiškai šiomis ...
2023-07-12
Skaityti daugiau

ELTA

Siūlo įpareigoti suaugusius asmenis 5 proc. nuo metinių pajamų skirti tėvų išlaikymui

Socialinių draudimo pensijų įstatymo pataisas įregistravęs Seimo Darbo partijos frakcijos narys Valdemaras Valkiūnas siūlo įtvirtinti pareigą suaugusiems vaikams išlaikyti savo ...
2023-06-17
Skaityti daugiau

Konsultacijos

„Sodra": prastovose buvusiems tėvams liko mėnuo pateikti prašymus dėl išmokų perskaičiavimo

Tėvams, kurių draudžiamosios pajamos dėl prastovų per pandemiją sumažėjo, motinystės, tėvystės ir vaiko priežiūros išmokos nuo lapkričio skaičiuojamos palankiau. Gavėjai, ...
2021-11-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This