Ilgins Centrinio Klaipėdos terminalo pirsą

Uostas ir jūra

Uosto direkcijos užsakymu jau baigiamas projektuoti ilgesnis Centrinio Klaipėdos terminalo (CKT) pirsas. Kartu ties juo bus platinamas uosto kanalas.

CKT buvo atidarytas 2014 m. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak Uosto direkcijos infrastruktūros direktoriaus Vidmanto Paukštės, tokius planus inspiravo keltų kompanijos „DFDS Seaways” ketinimai naudoti ilgesnius laivus. Pastarosios vadovas Jonas Nazarovas sako, kad ilgesnius laivus jau „verkiant reikės turėti 2020 metais”.

Aplinkos apaugos agentūra priėmė išvadą, kad Uosto direkcijos planuojamiems uosto laivybos kanalo tobulinimo darbams  iki 14,5 metro nereikia atlikti poveikio aplinkai vertinimo.

Pasak V. Paukštės, yra suplanuota praplatinti uosto laivybos kanalą ties CKT, nes numatoma apie 50 metrų pailginti jo pirsą.

„Pirsas bus ilginamas, nes reaguojant į besikeičiančias laivybos tendencija DFDS ketina pradėti naudoti ilgesnius laivus. O ilginant pirsą reikia didesnės navigacinės atsargos laivybos kanale. Kalba būtų apie 100 tūkstančių kubinių metrų iškasimą”, – sakė V. Paukštė.

Anot pašnekovo, realiausia, kad darbai – tiek pirso ilginimas, tiek ir laivybos kanalo išplėtimas, gali prasidėti kitų metų pabaigoje arba 2019 m. pradžioje. Kiek jie galėtų kainuoti, preliminariai yra paskaičiuota, tačiau V. Paukštė sakė negalįs to atskleisti.

„DFDS Seaways” vadovas Jonas Nazarovas „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad klausimas, kada bus nauji laivai yra sunkus, tačiau „2020 metais juos jau verkiant reikės turėti”.

„Mes reaguojame į laivybos tendencijas, augimą. Klientams turime užtikrinti tokią galimybę. Kiek ir kokiose linijose būtų ilgesni laivai negaliu atskleisti. Galimas ir nuomos variantas, ir perimti iš mūsų tinklo kuriuos nors, ir įsigijimas”, – sakė J. Nazarovas.

Pasak jo, šiuo metu į Klaipėdą ir iš jos nusidriekusiose „DFDS Seaways” linijose dirba 6 keltai. „DFDS Seaways” dabar keleivius ir krovinius plukdo maršrutais Klaipėda-Karslhamnas (Švedija) ir Klaipėda-Kylis (Vokietija), taip pat yra du vien kroviniams skirti maršrutai į Daniją Klaipėda-Fredericia ir Klaipėda-Kopenhaga.

CKT buvo atidarytas 2014 m. Bendra projekto vertė siekė apie 185 mln. litų, iš jų 66,5 mln. litų investavo „Achemos grupė“ ir „Bega“, dar 110 mln. litų (iš jų 57 mln. litų skyrė Europos Sąjunga) – į infrastruktūrą investavo uosto direkcija. Terminalo krantinę pastatė bendrovė „Latvijas tilti“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Planuojami ir mobilieji vandenilio pilstymo punktai

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija paskelbė konkursą dėl viešųjų vandenilio pildymo punktų įrengimo Klaipėdos mieste. Sunkiasvoriam ir lengvajam transportui skirti ...
2024-03-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This