„Tėvų linijoje“ dirbs tik profesionalai

Švietimas

Spalio 2 d. atidaryta konsultacinės pagalbos telefonu linija vaikus auginantiems tėvams „Tėvų linija“.

Nemažai tėvų vis dar linkęs vaikus auklėti „beržine koše”

Skirtingai nuo kitų pagalbos linijų, kurios remiasi savanoriška veikla, „Tėvų linijoje“ dirbs tik profesionalūs specialistai. Jie pasirengę padėti tėvams suprasti vaikų elgesį, patarti dėl dažnai kylančių bendravimo su vaiku problemų įvairiais amžiaus tarpsniais ir rasti tinkamiausią sprendimą. Taip pat padėti nusiraminti, o jei reikia – ir suvaldyti pyktį, kai situacija yra įtempta.

Nevyriausybinių organizacijų duomenimis, daugiau nei pusė tėvų Lietuvoje vis dar yra linkę vaikus auklėti smurtu. Neturėdami galimybės gauti specialisto konsultacijos ar pagalbos, tėvai atžalas auklėja vadovaudamiesi tradicijomis. Vien per praėjusius metus dėl smurto artimoje aplinkoje nukentėjo 578 nepilnamečiai.

Šalies prezidentės kampanijos „Už saugią Lietuvą“ inicijuotas ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamas projektas „Tėvų linija“ – tai nemokama konsultacija telefonu visos šalies tėvams, susiduriantiems su vaikų auginimo ir auklėjimo iššūkiais. Darbo dienomis nuo 17 iki 21 val. tėvai gali skambinti nemokamu numeriu 8 800 900 12 ir su profesionaliu psichologu pasikonsultuoti jiems rūpimais vaikų auklėjimo klausimais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This