Palanga atsisveikina su Jūračiu Liachovičiumi

Regionas

Vytauto Liaudansko nuotr.

Amžinybėn iškeliavo Palangos bendruomenei gerai pažįstamas ir visų gerbiamas, dėmesingas, labai atsakingas, drąsus ir išmintingas žmogus, istorijos, povandeninio kultūros paveldo tyrinėtojas bei entuziastas, Palangos kurorto muziejaus direktorius Jūratis Viktoras Liachovičius.

Jūratis Viktoras Liachovičius gimė 1946 m. gegužės 8 d. Klaipėdoje. Netrukus tėvai su naujagimiu persikėlė į Palangą, kurioje J. V. Liachovičius praleido visą savo gyvenimą. Palanga jam buvo ne tik namai, bet ir įkvėpimo bei tyrinėjimų šaltinis. Baigdamas istorijos studijas Vilniaus universitete, kuriame studijavo 1967–1975 metais, Palangai skyrė savo baigiamąjį darbą „Palangos miesto istorija“. 1968–1970 m. Palangos vidurinėje mokykloje dirbo istorijos mokytoju. Nuo 1970 iki 1991 m. dirbo Palangos kelionių ir ekskursijų biure metodinio skyriaus vedėju ir direktoriaus pavaduotoju.

Nuo 2003 m. savo veiklą susiejo su Klaipėdos universitetu, kuriame dirbo iki 2014 m. Kasmet koordinuodavo 10–15 didelės apimties archeologines ekspedicijas, buvo 40-ties povandeninio kultūros paveldo tyrimų  ekspedicijų vadovas. Puikiai išmanydamas povandeninio kultūros paveldo problematiką, ypatingai  daug laiko skyrė povandeninio paveldo objektų paieškai, medžiagos apie juos rinkimui ir  sisteminimui. Jo surinkta ir apdorota medžiaga ypač papildė Lietuvos vandenyse nuskendusių ir  sudužusių laivų registrą.

Nuo 2014 m. vasario 2 d. J. V. Liachovičius vadovavo naujai įkurtam Palangos kurorto muziejui.

„Netekome dėmesingo, labai atsakingo, drąsaus ir išmintingo žmogaus. Jis buvo muziejaus  varomoji jėga ir ašis, apie kurią sukosi visa muziejaus veikla. J. V. Liachovičius kūrė Palangos kurorto muziejų ir nuoširdžiai siekė, kad Palangos istorija būtų žinoma ir prieinama visiems žmonėms, kad ši įstaiga būtų moderni, gyva, populiari ir atvira. Jo energija ir ryžtas įkvėpė visą muziejaus kolektyvą. Dirbti su šiuo ypatingu žmogumi visiems muziejaus darbuotojams buvo didelė garbė ir laimė. Muziejaus kolektyvas sieks užbaigti visus jo pradėtus darbus bei įgyvendinti visas svajones“,- teigia Palangos kurorto muziejaus kolektyvas.

Atsisveikinti su velioniu bus galima spalio 17 d. (antradienį) nuo 15 val., Palangos kurorto muziejuje, viloje „Sofija“. Urna išnešama spalio 18 d. (trečiadienį) 11.30 val.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This