„Neptūno” permainos ne pagal planą?

Svarbu, Temos

Klaipėdos „Neptūnas” ketvirtadienio vakarą pranešė, kad jį valdančios asociacijos Klaipėdos miesto krepšinio sporto klubas „Neptūnas” pastangomis rastas naujas klubo investuotojas, žaidėjams buvo išmokėti atlyginimai , o iš klubo direktoriaus pareigų atleidžiamas Artūras Žalys, kurį keičia „ilgus metus sėkmingai krepšinio agentu dirbęs ” Virginijus Bulotas.

E. Želionis. Facebook/Neptūnas nuotr.

Tačiau A. Žalys „Atvirai Klaipėdai” sako, kad viskas vyksta ne pagal antradienio vakarą „Neptūno” dalininkų patvirtintą scenarijų ir jis pats atleistas galimai pažeidžiant teisės aktus, kaip jau buvo Osvaldo Kurausko atveju.

Asociacijos prezidentas Artūras Jakubauskas „Atvirai Klaipėdai” aiškino, kad klubo dalis norėjusių perimti rėmėjų pageidavimų įgyvendinti buvo neįmanoma, nes jie norėjo perimti ne patį klubą, o asociaciją.

„Surastų investuotojų pasiūlymai yra žymiai geresni”, – tikina jis.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, antradienį savo socialinio tinklo profilyje pasidžiaugęs „Neptūno” savininkų palaimintomis permainomis sako dabar gyvenantis dviprasmiškomis nuotaikomis – džiugina žinia, kad žaidėjai sulaukė algų ir komandos subyrėjimo rizikos lyg ir nebėra, tačiau klausimų kelia klubo ateitis, nes kol kas aiškumo nėra jokio, o per pastarąsias pustrečios paros teko girdėti net keltą skirtingų ateities scenarijų, kurie skyrėsi nuo patvirtino antradienio vakarą.

Direktoriaus įspūdžiai

„Taip, atleido mane vakar, Jakubausko stiliumi. Atėjo Jakubauskas ir pasakė, kad naujieji rėmėjai reikalaujama mano galvos. Tačiau kas tie rėmėjai taip ir nepasakė. Paklausiau, ar yra būtinas visuotinio asociacijos susirinko nutarimas, nes jau trečią direktorių atleidžia, tai jau turėtų žinoti, kaip turi būti daroma, juk ir teismuose buvo. Sakė, kad bus penktadienį susirinkimas”, – pasakojo A.  Žalys.

Jam susidarė įspūdis, kad viskas vyksta ne pagal antradienį vakarą asociacijos dalininkų susirinkimo, kuriame dalyvavo ir jis pats, ir „Atviros Klaipėdos” žurnalistas, sprendimą.

„Dalininkai nusprendė, kad ligi tol „Neptūną” rėmusiems verslininkams bus perleista 3/4 klubo dalių – 14 iš 20 balsų. Tačiau jau kitą dieną Jakubauskas pareiškė, kad 50 procentų dalių yra įkeista verslininkams, suteikusiems paskolą, o jas galima nusipirkti už 180 000. Vėliau buvo pranešta, kad norima dar daugiau pinigų”, – pasakojo jau buvęs „Neptūno” direktorius.

Pasak jo, su žaidėjais iš tiesų buvo atsiskaityta – pinigai buvo mokami grynais, „Jakubausko vardu”.

„Nežinau, kiek tai buvo legalu, tai jau buvo daroma be mano žinios. Pasakė, kad aš nebepageidaujamas, tai ir išvažiavau namučio”, – pasakojo A. Žalys.

Pašnekovas sakė, kad jam tikrai neaišku, kas dabar valdo „Neptūną”, o ir susidarė įspūdis, kad jo dalys tam nežinomam verslui buvo užstatytos jau seniau.

„Buvo kalbų, kad naujasis investuotojas lyg ir yra Zigmantas Petrauskas, bet su juo susisiekus, jis tai paneigė”, – sakė A. Žalys.

Nepaisant kylančių abejonių dėl atleidimo teisėtumo, A. Žalys teigė tikrai neisiantis O. Kurausko keliu ir nesibylinėsiantis.

„Sieksiu, kad su manimi būtų tinkamai atsiskaityta pagal Darbo kodeksą ir tiek. Taip pat bandysiu atgauti tuos 30 000 asmeninių savo lėšų, kurias įdėjau, kai reikėjo gelbėti situaciją”, – sakė A. Žalys.

Pašnekovas sakė tikrai nesigailintis, kad sutiko eiti vadovauti „Neptūnui”.

„Įgijau didžiulę patirtį”, – sakė jis.

 Asociacijos prezidento pozicija

„Taip, buvo pasiūlymas iš kitos pusės, bet jis buvo toks, kad jo neįmanoma priimti, nes ligšioliniai klubo rėmėjai norėjo perimti ne patį klubą, o jį valdančią asociaciją”, – sakė A. Jakubauskas.

Pasak jo, naujųjų rėmėjų sąlyga buvo „naujas skaidrus direktorius”, tad su A. Žaliu reikėjo atsisveikinti ir tai esą padaryta vadovaujantis visomis teisinėmis procedūromis.

Asociacijos prezidento teigimu, kol nesuderinti visi teisiniai niuansai, tol naujieji rėmėjai nenori būti paviešinti.

„Jų pasiūlymas yra žymiai geresnis. Ten jungiasi net keli verslai. Jie yra visiškai atviri ir kviečia prisijungti kiekvieną, taip pat tikisi, kad prisijungs ir miestas”, – sakė A. Jakubauskas, pabrėžęs, kad naujieji investuotojai ateina lygiai tokiomis pačiomis sąlygomis – gautų 14 iš 20 klubo dalių, tačiau visas sutarties detales dar tvirtins klubo dalininkų susirinkimas.

Paklaustas, ar komandai išmokėti pinigai jau buvo naujųjų rėmėjų indėlis, A. Jakubauskas sakė, kad lėšos buvo surastos jo paties iniciatyva.

„Žalys savo kalbomis tendencingai kenkia „Neptūnui”, Klaipėdos krepšiniui. Net Kurauskas po atleidimo nesielgė taip. Tai – totalus kenkimas klubui”, – sakė A. Jakubauskas.

Tarp dalininkų – nežinia

„Atviros Klaipėdos” žurnalistui be A. Jakubausko pavyko pakalbinti dar šešis asociacijos Klaipėdos miesto krepšinio sporto klubas „Neptūnas” dalininkus – Valentiną Greičiūną, Kazimierą Budrį, Saulių Vilką, Algimantą Želnį bei asociacijos valdybai priklausančius Stasį Kaupį ir Giedrių Vasilkevičių. Iš jų tik A. Želnys sakė šiek tiek žinantis apie galimus naujus investuotojus. S. Kaupys tvirtino nepadėjęs savo parašo po valdybos sprendimu atleisti A. Žalį, o G. Vasilevičius teigė, kad penktadienį turėtų būti šaukiamas dalininkų susirinkimas.

„Nieko nežinau, vakar buvo pakviestas pasirašyti dėl Žalio atleidimo, bet nepasirašiau ir išėjau. Negalėjau pasirašyti – juk ir Ercius netikėtai buvo atleistas, dabar ir Žalys, o reikalas visuotiniame susirinkime nesvarstytas. Mačiau, kad jau buvo trys iš šešių valdybos parašų. Nesuprantu, kas čia darosi”, – sakė S. Kaupys.

Kad „nieko negali pasakyti”, teigė ir V. Greičiūnas.

„Pats nebesusigaudau. Galvoju, kad reikia padėti tašką. Užtenka gal jau mano žilam plaukui. Šiandien lyg ir turi organizuoti visuotinį susirinkimą. Turiu klausimų, gal į juos atsakys. Painiava ir sumaištis dabar. Gerai tik, kad išmokėjo algas, tai raminančiai veikia”, – sakė V. Greičiūnas.

„Žinau tik, kad naujas direktorius. Galvojau, kad perleis „Dauparų žuviai”, kaip buvo kalbėta susirinkime. Jei yra kažkas naujo, turėtų pristatyti dalininkų susitikime”, – sakė K. Budrys.

„Man skambino Jakubauskas, emocingai pristatė naujoves, kad atseit ateina nauji investuotojai. Minėjo ir pavardę, tačiau nenorėčiau jos atskleisti. Kaip supratau, „Dauparų žuvis” pasiuntė, kaip ir siuntinėdavo anksčiau. Asociacijos valdyba, matyt, derino, bet nepavyko. Jei jie norėjo pirkti asociaciją, tai taip tikrai nebuvo kalbėta ir tokio leidimo nebuvo. Reikėtų daugiau informacijos – pats jos neprašiau, tikiuosi, kad suteiks”, – teigė A. Želnys.

Jis taip pat stebėjosi dabartine Savivaldybės pozicija.

„Mes ir iki tol verslui bei Savivaldybei suteikdavome visas teises valdyti klubą. Pakilome tik, kai kilo grėsmė klubui. Tačiau kai prezidentas inicijavo daug nuostolių klubui padariusio žmogaus patraukimą, Savivaldybė kažkodėl nusiplovė rankas ir atstovauja ne visuomeninį, o verslo interesą. Tai – keistas faktas. O ką Žalys atstovavo pastaruoju metu, galima pamatyti pažiūrėjus jo Feisbuke”, – sakė A. Želnys.

A. Žalys lapkričio 14 dieną iš tiesų savo „Facebook” profilio paskyroje įsidėjo nuotrauką, kurioje ant jo vilkimų marškinėlių matyti „Limarko group” ir „Dauparų žuvis” logotipai bei jo pavardė.

S. Vilkas sakė, kad visi šitie reikalai jam „jau nusibodo”.

„Kaip suprantu, sena verslininkų grupė pradėjo varyti, kad jiems reikia Jakubausko galvos. O jis surado naujus rėmėjus. Tačiau nieko negalima daryti be visuotinio susirinkimo. Ir Žalį turi atleisti ne valdyba, o visuotinis susirinkimas, kuris turi ir naują direktorių patvirtinti”, – teigė S. Vilkas.

Jis irgi sakė girdėjęs, kad kaip potencialus rėmėjas minimas verslininkas Zigmantas Petrauskas, valdantis Klaipėdos konteinerių terminalą. Esą lyg minėta ir bendrovė SDG.

„Svarbiausia, kad komanda gavo algas. Tačiau Savivaldybė turėtų būti labiau suinteresuota, juk ji yra didžiausias rėmėjas, skiriantis mokesčių mokėtojų pinigus”, – sakė S. Vilkas.

Tuo metu asociacijos valdyboje esantis G. Vasilkevičius teigė nenorintis „kalbėti iš oro”.

„Šiandien planuojame padaryti visuotinį susirinkimą ir ten bus pateikta visa informacija”, – penktadienį ryte sakė jis.

Visgi A. Jakubauskas penktadienio vakarą „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad dalininkų susirinkimas, ko gero, bus organizuojamas pirmadienį, nes ateinantis verslas turi pasiruošti ir susidėlioti konkrečius planus.

Miesto vadovų pozicija

„Su žaidėjais atsiskaityta, situacija bent jau laikinai tikrai suvaldyta, komanda nebyra. Galima sakyti, kad atokvėpio atkarpa, bet kad situacija dar negalutinė, tai tikrai. Per pastarąsias pustrečios paros buvau susitikęs su įvairiais vadovaujančiais žmonėmis gal 5-6 kartus, girdėjau gal 3-4 galimus klubo valdymo modelius. Asociacija žadėjo pristatyti naujus rėmėjus. Tikiuosi, kad pirmadienį išeis į viešumą ir urbi et orbi viską išsakys, kas ateina, ką ir kaip mato. Kištis mes tikrai negalime, nekorektiška būtų nurodinėti, kas turi būti rėmėjai, tai – jų vidaus reikalas. Svarbiausia, kad Savivaldybės parama būtų panaudoja laiku ir pagal paskirtį”, – sakė Klaipėdos meras V. Grubliauskas.

Miesto vadovas sakė, kad komandos treneris Kazys Maksvytis jį patikino, kad komanda iš tiesų sulaukė algų.

Paklaustas, ar gali palyginti emocijas, kuriomis pasidalino socialinėje erdvėje antradienio vakarą ir dabartines, meras sakė, kad jį dabar dėl „Neptūno” yra apėmęs dviprasmiškas jausmas.

„12 diena išmokė, kad džiaugtis viešai reikia tik tada, kai esi įsitikinęs 120 procentų. Šiandien yra apėmęs dviprasmiškas jausmas. Ramiai nuteikia tai, kad situacija finansiniu požiūriu yra suvaldyta, bet kartu nežinai, kas bus toliau. Jau trečio direktoriaus paskyrimas per gana trumpą laiką kelia atitinkamus klausimus”, – sakė meras.

Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas akcentavo, kad „Neptūnas” ir dabar yra privatus klubas, turintis 20 dalininkų, tad Savivaldybė kištis į jo vidaus reikalus negali.

„Situacija, mano galva, dabar yra išgryninta, nes lyg ir yra nauji investuotojai, kurie sutinka prisidėti. Žiūrėsime, kiek ši situacija bus ilgalaikė”, – sakė jis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ kyla į penktąją vietą

Klaipėdos „Neptūno“ pasaka su Georgios Vovoru tęsiasi. Klaipėdiečiai šeštadienio vakarą namuose rezultatu 88:84 (20:27, 23:14, 31:22, 14:21) patiesė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This