Teismas nutraukė vadinamąją Kunigiškių bylą

Regionas

Klaipėdos apygardos administracinis teismas savo nutartimi nutraukė administracinę bylą pagal asociacijos „Mūsų Kunigiškės“ skundą dėl Palangos miesto savivaldybės tarybos šių metų kovo 30 d. sprendimo.

Minėtu sprendimu Palangos savivaldybė patvirtino Kunigiškių teritorijos, Palangos miesto bendrajame plane pažymėtos kaip K6 ir K9 kvartalai, architektūrinės-urbanistinės sistemos ir kraštovaizdžio tvarkymo specialųjį planą (toliau – Specialusis planas).

Vienas iš pagrindinių skundo motyvų buvo tas, kad Specialusis planas sudarė prielaidas Užkanavės g. rekonstrukcijos metu iškirsti dalį valstybinio miško ir miško bei žaliųjų zonų sąskaita įrengti daug automobilių parkavimo vietų.

Pareiškėjo teigimu, tai esanti ypatingai jautri ir saugotina gamtos vieta, patenkanti į gamtinio karkaso teritoriją ir nuo Baltijos jūros nutolusi mažiau nei kilometrą.

Teismas nustatė, kad Specialusis planas yra priskiriamas norminiams administraciniams aktams.

Kreiptis į administracinį teismą, prašant ištirti, ar norminis administracinis aktas ar jo dalis atitinka įstatymą ar Vyriausybės norminį teisės aktą, turi teisę tik tam tikri asmenys, pavyzdžiui,Seimo nariai, Valstybės kontrolės pareigūnai, bendrosios kompetencijos ir specializuoti teismai, prokurorai ir kt.

Asociacija „Mūsų Kunigiškės“, vienijanti Kunigiškių bendruomenės narius, tokios teisės neturi. Tai, kad į teismą kreipėsi tokios teisės neturintis juridinis asmuo, ir buvo pagrindas bylą nutraukti, teigiama administracinio teismo pranešime.

Ši teismo nutartis yra neįsiteisėjusi ir per septynias kalendorines dienas nuo paskelbimo dienos gali būti skundžiama Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This