Buvusio laivybos inspektoriaus bylos atgarsiai

Kriminalai ir nelaimės

Dėl devyniolikos nusikalstamos veikos epizodų (už kyšininkavimą, prekybą poveikiu, dokumento suklastojimą ir jo panaudojimą) jau anksčiau 15 000 eurų bauda nuteisto buvusio Saugios laivybos administracijos inspektoriaus Eugenijaus Macijausko byla vis dar nagrinėjama, jam kyšius davusiems nuteistiesiems skundžiant pirmos instancijos teismų sprendimus.

„Esu pensininkas, neišgalėsiu sumokėti tokio dydžio baudos“, – 2017 m. lapkričio 20 d. apeliacine tvarka nagrinėjant jo skundą Klaipėdos apygardos teisme sakė E. Macijauskas, Martyno Vainoriaus nuotr.

Vieną tokį skundą ketvirtadienį atmetė Klaipėdos apygardos teismas, palikęs galioti Šilutės rajono apylinkės teismo 2017 m. rugsėjo 25 d. nuosprendį, kuriuo vienos verslo bendrovės vadovas R. I. buvo pripažintas kaltu dėl valstybės tarnautojo papirkimo ir dokumentų suklastojimo ir už tai jam buvo skirta 7532 eurų bauda.

STT Klaipėdos valdybos pareigūnai, atlikę ikiteisminį tyrimą nustatė, kad bendrovės vadovas susitarė su buvusiu Lietuvos saugios laivybos administracijos (LSLA) Pramoginės laivybos skyriaus vyriausiuoju valstybiniu inspektoriumi E. Macijausku, kad duos jam 200 Eur kyšį ir pusę sumos iš karto perdavė už tai, kad inspektorius atliktų laivo pirminę techninę apžiūrą ir šią transporto priemonę įregistruotų vidaus vandenų laivų registre neteisėto savininko R. I. vardu.

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus kolegija konstatavo, kad pirmosios instancijos teismas rėmėsi patikimais ir leistinais įrodymais, kruopščiai juos įvertino ir išsamiai skundžiamame nuosprendyje pasisakė, todėl nėra pagrindo abejoti teismo nustatytomis aplinkybėmis ir jų vertinimu, sakoma STT pranešime.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This