9-oji 2018 metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Vasario 26-oji

„Atvira Klaipėda” aiškinosi pastatų buvusiame medelyne likimą bei ketinimus čia statyti daugiabučių kvartalą.

***

Klaipėdos apygardos teismas švelniomis bausmėmis nuteisė ne tik neapykantos kurstymu, bet ir siekimu pakeisti šalies santvarką kaltintus asmenis.

***

„Atvira Klaipėda” pranešė apie AB „Klaipėdos energija“ valdybos sprendimą, kuriuo buvo nustatyta uostamiesčiui centralizuotai tiekiamos šilumos kainą kovo mėnesiui – 5,14 ct/kWh be PVM. Ji yra 2,3 proc. mažesnė nei galiojusi vasarį, tačiau 9,36 proc. didesnė nei 2017 m. kovo tarifas.

***

Savivaldybėje pristatyti galutiniai priešprojektiniai Atgimimo aikštės rekonstrukcijos pasiūlymai. Po rekonstrukcijos aikštė turėtų pasikeisti neatpažįstamai.

***

Klaipėdos „Švyturio“ arenoje Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė atrankoje į Pasaulio krepšinio čempionatą sutriuškino Kosovo nacionalinę komandą rezultatu 106:50.

***

Pirmadienį Klaipėdoje, Kruizinių laivų terminale vyko Karinių jūrų pajėgų (KJP) Priešmininių laivų diviziono laivo ,,Sūduvis“ (M52) vadų pasikeitimo ceremonija – naujuoju karo laivo „Sūduvis“ vadu paskirtas kapitonas leitenantas Mindaugas Kloviškis.

***

Klaipėdos savivaldybė paskelbė apie Kovo 11-osios renginius. Į koncertą „Švyturio” arenoje bilietas, kaip ir Vasario 16-ąją, kainuos 3 eurus. 

Vasario 27-oji

Tarpžinybinės grupės, besirūpinančios Šv. Jono bažnyčios atstatymu, narė, Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simanovičiūtė „Atvirai Klaipėdai” negalėjo  pasakyti, kada realiai ši bažnyčia gali būti atstatyta.

***

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) pranešė, kad nuo šiol Vilniaus ir Klaipėdos apskričių valstybinių mokesčių inspekcijų padaliniuose gyventojus konsultuos ir „Sodros“ specialistai, o šių miestų „Sodros“ klientų aptarnavimo centruose dirbs ir VMI atstovai.

***

Klaipėdos miesto savivaldybėje pasirašyta Pamario gatvės rekonstrukcijos darbų sutartis, pagal kurią  5,7 mln. eurų vertės darbus per dvejus metus atliks UAB „Lemminkainen Lietuva“. Dėl to reikės iškirsti net 6000 medžių.

***

Duotas startas Malkų įlankos sutvarkymo darbams – kapsulę įkasė pats susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

***

Klaipėdos uosto plėtojimo taryba, vadovaujama susisiekimo ministro Roko Masiulio, patvirtino konkretizuotus rengiamo uosto bendrojo plano sprendinius, kuriems Savivaldybės atstovai buvo pateikę 11 pastabų. Tai – rimtas žingsnis uosto bendrojo plano patvirtinimui.

***

Bendrovė LITGAS pranešė, kad didžiausias iki šiol suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) tiekimo sausuma sandoris įgyvendintas sėkmingai. Nuo gruodžio vidurio iki vasario 27 dienos „Lietuvos energijos“ įmonių grupei priklausančios LITGAS ir „Lietuvos dujų tiekimas“ pirkėjams patiekė apie 4000 kub. metrų SGD.

***

Klaipėdos uosto plėtojimo taryba pritarė uosto molų rekonstrukcijai.

***

Klaipėdos LEZ pranešė, jog ispanų bendrovė jos teritorijoje už 10 mln. eurų statys miltelių ir aliejinių ekstraktų gamyklą bei laboratoriją.

***

Klaipėdos apygardos teismas antradienį paskelbė sprendimą byloje, kuri išsivystė dėl verslininkės Dainos Bosas dukters skiepijimo „Silgard“ vakcina, skirta apsaugoti nuo gimdos kaklelio vėžio, istorijos.

***

BBC pranešė, kad antradienį vykusios spaudos konferencijos metu pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ informavo, jog uždarys Glazge esančią savo bazę. Iš didžiausio šios šalies miesto „Ryanair“ lėktuvai šiuo metu kyla į 23 miestus, tarp jų – ir į Palangą. Valstybės įmonės „Lietuvos oro uostai“ Strateginės komunikacijos skyriaus vadovė Indrė Baltrušaitienė „Atvirai Klaipėdai“ sakė, kad daugiau žinių apie „Ryanair“ planus nei minėtasis BBC pranešimas įmonė neturi.

***

Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) pergalę iškovojo Klaipėdos „Fortūna“, antradienio vakarą savo aikštėje 65:63 (20:16, 20:12, 12:17, 13:18) nugalėjusi Kauno rajono „Hoptrans-Sirenas“.

Vasario 28-oji

Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktorius Jonas Genys miesto vadovams ir žurnalistams papasakojo ir parodė, ką ketinama daryti po atkuriama Klaipėdos pilies šiaurine kurtina.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė aiškinosi sudėtingas Šventosios uosto perdavimo Palangos miesto savivaldybei peripetijas.

***

Kino klubas „8 ½” pakvietė klaipėdiečius į 3-ąjį savo gimtadienį.

***

Klaipėdos uosto direkcija pranešė, kad didelio masto respublikinės pratybos, kuriose dalyvavo ir kelios strateginės uostamiesčio įmonės, praėjo sėkmingai.

***

Garsaus nužudyto Klaipėdos advokato Ruslano Rožkovo sūnus Tachiras po ilgų metų bylinėjimosi pripažintas nekaltas dėl jam inkriminuoto bendrovės turto pasisavinimo.

***

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija pranešė, kad nuo balandžio 1 d. reguliuojami energijos gamintojai iš suskystintųjų gamtinių dujų terminalo gamtines dujas pirks maždaug 3 proc. pigiau – už 18,97 Eur/MWh (be PVM). Šiuo metu taikoma kaina siekia 19,60 Eur/MWh.

***

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai (KPPAR) paskelbė, kad jų surengta verslininkų apklausa patvirtino, jog verslui būtinos skrydžių kryptys iš Palangos į Vokietiją (Frankfurtą, Hamburgą, Berlyną) ir Nyderlandus – Amsterdamą, nes iš jų sulaukiama daugiausia partnerių ir turistų, taip pat įmonės bendradarbiauja su partneriais, investuotojais ir klientais tose šalyse. Dėl to žadama kreiptis į susisiekimo ministrą.

***

Vitės gyvenamojo mikrorajono gyventojai susirinkime pareiškė, jog jų netenkina „Klaipėdos naftos” pastangos, diegiant naujas aplinkosaugines  investicijas, juos erzina ir geležinkelininkų keliamas triukšmas.

***

Lietuvos apeliacinis teismas konstatavo, kad buvęs Kretingos rajono teisėjas Petras Kontrimas buvo teisingai pripažintas kaltu ir nuteistas dėl smurto artimoje aplinkoje.

***

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija vienbalsiai nusprendė, kad Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorius Virginijus Domarkas ir jo sutuoktinė Zita, Kretingos vaikų lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ direktorė, pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

Kovo 1-oji

„Atvira Klaipėda” aiškinosi, kodėl Savivaldybei priklausantys Žvejų rūmai visada šventiniams arenoje vykstantiems koncertams renkasi tik bilietų platintoją „Bilietai.lt”. Taip pat domėjomės, kur išleidžiama iš „simbolinės kainos“ bilietų susidaranti suma.

***

Į Kovo 11-osios šventinį koncertą bilietus internetu buvo galima įsigyti kur kas lengviau, nei į tiek pat – 3 eurus – kainavusį Marijono Mikutavičiaus koncertą, vykusį Vasario 16-ąją.

***

Į Klaipėdą veržiasi dar vienas dviračių mainų sistemos „žaidėjas”  – visame pasaulyje populiarus šios paslaugos tiekėjas „Dropbyke“. 

***

„Fortum Klaipėda” paskelbė, jog 2017 m. degindama vien tik atliekas, taršos esą nepadidino.

***

Vaidilos aikštės rekonstrukcijos projektuotojai, pristatydami Savivaldybės specialistams paskutinius sprendinius, ketina joje palikti senąjį fontaną su restauruotomis medinėmis skulptūromis.

***

Išvažiuojamąjį posėdį trijose uostamiesčio progimnazijose, turinčiose išmaniąsias klases, surengę miesto Tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto nariai liko sužavėti moderniu naujųjų technologijų pritaikymu moksleivių ugdymo procese.

***

Kriptovaliutą – eterį – jau kasa ir Klaipėdoje.

***

Tris šalies oro uostus vienijančiai bendrovei Lietuvos oro uostai nuo kovo 1-osios pradėjo vadovauti Marius Gelžinis, iki tol dirbęs Palangos oro uostu vadovu.

***

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas pirmą pavasario dieną pasveikino ir apdovanojo moksleivių konkurso „Apsižvalgyk, ar matai grėsmes – 2018!“ nugalėtojus.

***

Klaipėdos rajono savivaldybėje pranešė apie sprendimą naująjį Slengių darželį atidaryti kovo 12 dieną.

***

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) čempionato rungtynėse „Neptūno“ krepšininkai patyrė pralaimėjimą – po permainingos kovos rezultatu 71:78  jie  nusileido „Šiaulių“ ekipai.

Kovo 2-oji

„Atvira Klaipėda” gavo ir paskelbė vadinamąjį Dalykinių sąlygų sąvadą, kuriame Klaipėdos savivaldybės vadovai dėsto savo reikalavimus uosto direkcijai dėl išorinio jūrų uosto plėtros.

***

„Atvira Klaipėda” rašo, kad Klaipėdos vaikų teisių apsaugos skyriaus specialistai jau nuo lapkričio mėn. vykdo daugelį vadinamosios Mato reformos funkcijų, nelaukdami išganingosios liepos 1-osios.

***

„Atvira Klaipėda” domisi, kaip toliau elgsis miesto politikai dėl Klaipėdos piliavietės bokšto atstatymo ir pateikia visus galimus variantus.

***

Klaipėdos universitetas praneša, kad nors jame neliks 16 pirmos ir 14 antros pakopos programų, tai „padės įstaigai išgryninti savo stipriąsias puses ir į jas koncentruotis”.

***

LCC vykusi „Studijų regata” sulaukė rekordinio moksleivių skaičiaus, praneša Klaipėdos universitetas.

***

Nacionalinės krepšinio lygos (Mezon-NKL) dvikovoje Klaipėdos „Neptūnas – Akvaservis“ namuose pralaimėjo Marijampolės „Sūduvos – Mantingos“ ekipai 77:90.

***

Susisiekimo ministerija pranešė, kad kelyje Šilutė–Rusnė artimiausiu metu prasidės parengiamieji darbai užliejamam jo ruožui rekonstruoti ir estakadai statyti.

***

Jūrų muziejus paskelbė, kad kovo mėnesį senjorams bilietas į delfinų ir jūrų liūtų pasirodymus delfinariume kainuos tik 2 eurus.

Kovo 3-oji

Uostamiestyje pradėjo šurmuliuoti dviejų dienų trukmės Kaziuko mugė.

***

„Nežinau, kaip visuomenės sąmonė turi apsiversti, kad atsirastų nepakantumas korupcijai. Mokame piktintis ilgomis eilėmis prekybos centruose, o štai žalą valstybei ir gyventojams toleruojame”, – sako Korupcijos prevencijos poskyrio viršininkas Leonas Barišauskas tradiciniame „Atviros Klaipėdos” šeštadienio interviu  su netradiciniais pašnekovais iš Specialiųjų tyrimų tarnybos.

***

Skaudi netektis Lietuvos muzikos padangėje – mirė maestro Virgilijus Noreika.

***

Savaitraščio „Lietuvos sveikata“ organizuojamuose „Metų vadovo“ apdovanojimuose Klaipėdos jūrininkų ligoninės Anesteziologijos ir intensyviosios terapijos skyriaus vedėjas Nerijus Klimas pripažintas 2017 metų profesijos autoritetu, pranešė Klaipėdos savivaldybė.

***

Išvykoje Molėtuose vykusiose Lietuvos rankinio lygos rungtynėse Klaipėdos „Dragūnas“ rezultatu 31:23 įveikė Vilniaus „Vilnių“.

***

„Neptūnas-Akvaservis“ Nacionalinėje krepšinio lygoje (Mezon-NKL) šeštadienį svečiuose 79:95 (26:25, 18:22, 24:29, 11:19) neatsilaikė prieš Šakių „Vytį“.

***

Šeštadienį priešpiet dėl avarijos keletas Klaipėdos pietinio gyvenamojo rajono prie Naujojo turgaus namų beveik visą dieną buvo palikti be vandens.

***

Šeštadienį rezultatu 1:5 Klaipėdos „Baltija“ pralaimėjo pirmąsias Lietuvos ledo ritulio čempionato ketvirtfinalio rungtynes Vilniaus „Geležiniam vilkui“.

Kovo 4-oji

Klaipėdos „Baltija“ sekmadienį 4:3 (2:2, 1:0, 1:1) antrosiose Lietuvos ledo ritulio čempionato ketvirtfinalio rungtynėse įveikė sostinės „Geležinį vilką“.

***

Lietuvos futbolo A lygos varžybose Klaipėdos „Atlantas“ sekmadienį popiet Marijampolėje, „Arvi“ manieže, susitiko su „Jonavos“ komanda. Rungtynės baigėsi taikiai – 1:1.

***

Lietuvos salės futbolo aukščiausioje A lygoje („Betsafe-Futsal A lyga“) Klaipėdos „Koralo” komanda sekmadienį popiet Gargžduose susitiko su vietos komanda „Pramogos-SFC“. „Koralas“ jai nusileido 4:7.

***

Sekmadienio vakarą Lietuvos krepšinio lygos rungtynėse Klaipėdos „Neptūnas“ apie pusę laiko pavargęs visgi rezultatu 81:64 (15:11, 18:24, 24:16, 24:13) įveikė Kėdainių „Nevėžį“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Kretingos rajone - nuo japonų iki Lietuvos grafų tradicijų

Kretingos kraštas vilioja gamtos grožio ir žmogaus kūrybos harmonija. Ilgėjančios dienos, skaisčiai šviečianti saulė ir pagaliau atėjęs pavasaris vis dažniau ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Verslas

Pelningiausiai iš savivaldybės įmonių pernai dirbo „Klaipėdos vanduo“

Praėjusiais metais visos savivaldybės įmonės dirbo pelningai. AB „Klaipėdos vanduo“ grynasis ataskaitinių finansinių metų pelnas viršijo 5 mln. ir siekė ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Bute aptiktas irstantis moters kūnas

Penktadienio rytą, apie 9 val., Klaipėdoje, Laukininkų g. esančiame bute rastas mirusios, spėjama, 70- metės moters jau irstantis kūnas be ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Sportas

LCC krepšininkių sėkmė - ir dėl bendruomenės palaikymo

Du pirmieji sezonai ir vos trys pergalės. Toks sunkus startas buvo Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto moterų komandai, kuri sparčiu tempu ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Savaitinis COVID-19 rodiklis Klaipėdoje padidėjo 125 proc.

Lietuvoje penktadienį buvo patvirtinta 18 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du žmonės susirgo antrą kartą. Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This