10-oji 2018 metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Kovo 5-oji

„Atvira Klaipėda” aiškinosi, kaip panaudojami Klaipėdos krašto Kazimierų bendrijos rengiamos Kaziuko mugės metu surenkami mokesčiai ir ar jie nėra per dideli.

***

AB „Klaipėdos nafta” pristatė naująją komunikacijos vadovę Orintą Barkauskaitę.

***

Klaipėdietis Gintaras Ramašauskas „Atviros Klaipėdos” nuomonių  rubrikoje, remdamasis tarptautiniais tyrimais, samprotavo apie uosto ir miesto santykius, uosto miestui daromą žalą bei naudą.

***

Klaipėdos krepšinio klubas „Neptūnas“ pranešė pasirašęs naują rėmimo sutartį su bendrove „Švyturio-Utenos alus“.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad su VĮ Lietuvos oro uostai vadovais susitikęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas aptarė naujų skrydžių pritraukimo į Vakarų Lietuvą galimybes.

Kovo 6-oji

„Atvira Klaipėda” aiškinosi, kaip būtų efektyviausia kovoti su nemaloniais kvapais uostamiestyje: pateikiamos mokslininkų rekomendacijos.

***

„Vakarų Baltijos laivų statykla“ pranešė gavusi norvegų firmos užsakymą pastatyti antstatą didžiausiam pasaulyje ekspediciniam-kruiziniam laivui.

***

Kas miesto valdžiai trukdo visiems laikams padaryti tvarką šalia gyvenamųjų namų esančių šiukšlių konteinerių – ir miesto administracijos vadovų, ir politikų klausė „Atvira Klaipėda”.

***

„Atvira Klaipėda” rašė, jog jau penktąjį kartą bandoma parduoti buvusį kino teatrą „Jūratė ir Kastytis”.

***

Prieš mažametę podukrą smurtavusio vyro šeima Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistams iki šiol žinoma nebuvo –  tai „Atvirai Klaipėdai” patvirtino skyriaus vedėja Gražina Aurylienė.

***

„Lietuvos geležinkelių” atstovė, atsakydama į  „Atviros Klaipėdos” paklausimą dėl maršruto Klaipėda – Tilžė likimo, nieko konkretaus pasakyti negalėjo.

***

Klaipėdos apylinkės teismas pranešė, kad nuo šiol jo pirmame aukšte veiks ne tik Dokumentų priėmimo, bet ir Dokumentų išdavimo poskyris (langelis).

***

Klaipėdos miesto Tarybos narys Viačeslavas Titovas išplatino savo kreipimąsi į Seimo pirmininką, Seimo narius ir Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininką Edmundą Vaitiekūną, kuriame prašo išformuoti šią komisiją.

***

Klaipėdos universitete pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Klaipėdos „Rotary“ klubu „Karalienė Luizė“.

***

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nutartimi atmestas buvusios Nacionalinės žemės tarnybos Kretingos skyriaus vyresniosios specialistės Javitos Anužytės ir jos gynėjo  kasacinis skundas baudžiamojoje byloje, kurioje nuteistoji ir dar du asmenys pripažinti kaltais dėl sukčiavimo, dokumento suklastojimo ir disponavimo suklastotu dokumentu.

***

Miesto bendruomenių atstovai norėtų, kad miesto valdžia prieš priimdama sprendimus kur kas labiau atsižvelgtų ir į jų nuomonę – apie tai kalbėta Melnragėje vykusioje diskusijoje.

Kovo 7-oji

Vienas iš dviejų Klaipėdoje veikiančių didžiausių verslo rekomendacijų organizacijų pasaulyje, priklausanti BNI klubui,  – „BNI Memel“ – iškilmingų pusryčių metu kartu su gausiai susirinkusiais svečiais paminėjo pirmąją savo metinę veiklos sukaktį.

***

„Atvira Klaipėda” domėjosi, ar po Studijų kokybės vertinimo centro pateiktų išvadų nebus uždarytas LCC universitetas.

***

Klaipėdos muzikinis teatras supažindino su solistu Roku Spalinsku, atliekančiu vieną iš pagrindinių vaidmenų miuzikle „Čikaga”.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog pirmas bandymas parduoti Klaipėdos žuvininkystės produktų aukcioną baigėsi nesėkme.

***

Klaipėdos savivaldybė pasidalino Statistikos departamento duomenimis,  pagal kuriuos per metus labiausiai atlyginimai išaugo Klaipėdoje.

***

Miesto valdžia svarstė galimybę per valstybines šventes vežti miestiečius visuomeniniu transportu nemokamai po to, kai per Šviesų festivalį miestas buvo paralyžiuotas.

***

Gydytoja Indrė Plėštytė-Būtienė pasidalino mintimis apie tai, kiek reiktų vaikams leisti naudotis naujausiomis technologijomis – kompiuteriais, mobiliaisiais telefonais ir kt.

***

Fort Loderdeilyje (JAV) prasidėjo didžiausia pasaulio kruizinės laivybos paroda „Seatrade Cruise Global 2018“, kurioje pristatomos inovacijos, susijusios su kruizais. Jau penkioliktą kartą šioje parodoje prisistatė ir Klaipėdos uostas.

***

Antradienį Klaipėdoje įvyko skaudi nelaimė: po autobuso ratais žuvo klaipėdietė.

***

Paskirtasis suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo tiekėjas, bendrovė LITGAS, priklausanti „Lietuvos energijos“ energetikos įmonių grupei, pranešė, jog optimizuoja šių metų paskirtojo tiekimo krovinių grafiką ir taip tikisi sumažinti 2018 metų SGD terminalo išlaikymo sąnaudas apie 0,5 mln. eurų.

***

Valstybės valdoma AB „Klaipėdos nafta“ pranešė, kad savo terminaluose Klaipėdoje ir Subačiuje vasarį perkrovė 18,4 proc. daugiau krovinių nei pernai tuo pačiu metu, o skaičiuojant nuo metų pradžios krova ūgtelėjo 21,5 proc.

***

Trečiadienio vakarą namuose futbolo A lygos rungtynes žaidęs Klaipėdos „Atlantas“ turėjo pripažinti „Kauno Žalgirio“ pranašumą minimaliu rezultatu 0:1.

***

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai trečiadienį namuose pasiekė svarbią pergalę kovoje dėl pirmosios turnyro lentelės vietos. Rezultatu 31:27 (16:14) klaipėdiečiai nukovė Vilniaus „Šviesos“ ekipą.

***

„Neptūnas”, žaisdamas namuose, pirmose  FIBA Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynėse įveikė Strasbūro SIG komandą rezultatu 73:68. 

***

Namų sienos Klaipėdos „Baltijai“ nepadėjo vėlų trečiadienio vakarą žaistų lemiamų Lietuvos ledo ritulio čempionato ketvirtfinalio rungtynių metu žengti į kitą etapą. Klaipėdiečiai po atkaklios kovos rezultatu 2:3 (0:1, 2:1, 0:1) nusileido Vilniaus „Geležiniam vilkui“.

***

Dėl maršrutinių taksi krizės nubausti du Savivaldybės tarnautojai Liudvikas Dūda ir Rimantas Mockus jiems skirtus papeikimus bando panaikinti per teismą ir jau derasi dėl taikos sutarties.

Kovo 8-oji

Tarptautinės moters dienos proga Klaipėdos policijos pareigūnai miesto gatvėse sveikino sutiktas moteris, įteikdami joms po tulpės žiedą.

***

Prieš 17 metų išsiskyrę buvę sutuoktiniai, HBH įkūrėjai, savo turtinius santykius iki šiol tebesiaiškina teismuose. 

***

„Tikimės, kad nauja tvarka pagerins konkurencines sąlygas bei padės pritraukti naujas krovininių ir keleivinių keltų laivybos linijas į Klaipėdos uostą, bus efektyviau naudojamasi pažangia uosto infrastruktūra“, – Susisiekimo ministerijos pranešime cituojamas ministras Rokas Masiulis, paskelbęs, jog mažinamos kai kurios uosto rinkliavos.

***

Nuomonių rubrikoje „Atviros Klaipėdos” žurnalistė samprotauja apie šių dienų vieną iš Lietuvos aktualijų – merginų liudijimus apie neva patirto seksualinio  priekabiavimo apraiškas.

***

Nors buvo parengti net trys Donelaičio aikštės rekonstrukcijos pasiūlymai, nė vienas jų  netenkino užsakovų –  labdaros ir paramos fondo „Žaliuok, mano mieste“: jie pasirinko naują variantą. Kuo jis pranašesnis, aiškinosi „Atvira Klaipėda”.

Kovo 9-oji

Dėl to, kad iki šiol Nemuno g. dviejų namų gyventojų Savivaldybė nesugeba iškeldinti iš sveikatai pavojingos zonos, viena klaipėdietė bylinėjasi teisme bei kreipėsi į prokuratūrą dėl viešojo intereso gynimo.

***

„Atvira Klaipėda” aiškinasi konfliktinę situaciją Gedminų progimnazijoje, kur vaikams esą buvo grasinta peiliu.

***

Klaipėdos miesto vadovai, baigiantis žiemai, susirūpino spartesniu sniego iš gatvių šalinimo procesu.

***

Penktadienį surengti KU studentų visuomeninės veiklos apdovanojimai „Auksinės burės 2018“.

***

„Neptūno-Akvaservis“ krepšininkai po įtemptos kovos namie penktadienį rezultatu 80:74 (15:19, 24:19, 20:18, 21:18) įveikė Tauragės krepšinio klubą. Ši pergalė klaipėdiečiams garantavo 3 vietą reguliariajame sezone.

***

Pirmos Klaipėdos miesto Tarybos deputatų klubas penktadienį nusprendė merui siūlyti, kad miesto Taryba Klaipėdos garbės piliečio vardą suteiktų Vytautui Čepui, ėjusiam minėtosios Tarybos pirmininko pareigas. Taip norima įvertinti V. Čepo darbą, sudėtingu periodu padėjusį Klaipėdoje išvengti kraujo praliejimo, kaip kad įvyko 1991-ųjų sausio 13-ąją Vilniuje.

 Kovo 10-ji 

„Viskas iš pagrindų turi keistis universitete, nes manau, kad aš jam daugiau daviau, nei jis man. Ten gautos žinios man niekuo nepasitarnavo ir aš to neslepiu ir nenoriu liaupsinti tų vietų, kurios tikrai neprisidėjo prie mūsų sėkmės”, – tradiciniame „Atviros Klaipėdos” šeštadienio interviu sako 27 metų verslininkas Justas Malinauskas, kurio su bičiuliais įkurto startuolio „Whatagraph“ paslaugomis naudojamasi visame pasaulyje.

***

Šeštadienio vakarą namie žaistų LKL rungtynių metų Klaipėdos „Neptūnas“ rezultatu 73:65 (24:7, 16:15, 15:21, 18:22) įveikė Prienų-Birštono „Vytauto“ ekipą.

***

Šeštadienį namie žaistų Lietuvos salės futbolo aukščiausios A lygos („Betsafe-Futsal A lyga“) rungtynių metu Klaipėdos „Koralo” komanda turėjo pripažinti trimis pozicijomis turnyrinėje lentelėje žemiau esančių Jonavos „Vikingų“ pranašumą rezultatu 2:7 (2:3).

Kovo 11-oji

„Atvira Klaipėda” pranešė, kaip klaipėdiečiai  mini Kovo 11-ąją. 

***

Už mirusiąją aukotos Šv. Mišios jos artimiesiems paliko nemalonų įspūdį – apie tai rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistė nuomonių rubrikoje.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Renginiai

Ketvirtadienį Klaipėdoje

IMANUELIO KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS KALNUPĖS SKYRIUS (KALNUPĖS G. 13) 12 val. „Upper body“ treniruotė bibliotekoje. Treniruotė su savo kūno svoriu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Regionas

Kretingos įmonėje kilo gaisras

Trečiadienio vakare kilo gaisras Kretingoje įsikūrusioje medienos įmonėje „Imedeksa“. Gavę pranešimą aplinkosaugininkai iš karto išvyko į gaisro vietą. Preliminariais duomenimis, ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Transportas

Įspėja vairuotojus dėl nestandartinio krovinio gabenimo

UAB „Klaipėdos paslaugos“ informuoja vairuotojus, kurie Klaipėdoje trečiadienio vėlų vakarą ir ketvirtadienį naktį planuoja važiuoti maršrutu Perkėlos g. 8 – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Kultūra

„TheATRIUM“ atveš pasaulinio garso teatro kūrėjų darbus 

Prireikė aštuonerių metų, kad teatro festivalis nedidelėje šalyje ir nedideliame mieste nekeltų dvejonių net ir didžiausių pasaulyje teatro festivalių graibstomoms ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This