Sukčius sučiupti padėjo kaimynai

Kriminalai ir nelaimės

„Šia telefoninių sukčių bylos sėkme galima įvardyti atidžius nukentėjusiojo kaimynus ir itin greitą policijos pareigūnų reagavimą”, – teigia ikiteisminiam tyrimui vadovavusi ir valstybinį kaltinimą teisme palaikiusi Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Vida Lūžienė.

Penktadienį Klaipėdos apylinkės teisme paskelbtas nuosprendis, kuriuo ir anksčiau ne kartą teisti du telefoniniai sukčiai pasiųsti už grotų: kaltinamiesiems teismas skyrė laisvės atėmimo bausmes metams ir keturiems mėnesiams, ją atliekant pataisos namuose.

Prokuratūros pranešime teigiama, kad vos 2 mėnesius trukusio ikiteisminio tyrimo duomenimis, pernai metų lapkritį, vienas iš kaltinamųjų paskambinęs į fiksuoto ryšio telefoną Gargždų gyventojui ir melagingai prisistatęs Klaipėdos Žvejų ligoninės vyriausiuoju traumatologu, pranešė, jog jo sūnėnas sužalojo moterį, tad operacijai reikia pinigų.

Įtikinę nukentėjusįjį išgalvota istorija, kaltinamieji prisistatė jo adresu, tačiau keliskart bandant pinigus paimti, jiems sutrukdė nukentėjusiojo kaimynai. Galiausiai ištaikę progą vyrai iš Gargždų gyventojo išviliojo 400 eurų, tačiau nesitikėjo, kad budrūs kaimynai apie jų apsilankymą praneš policijos pareigūnams.

Pastebėjusi, kad laiptinėje yra įtartinas asmuo, moteris nedvejojusi paskambino policijos pareigūnams, apibūdino matytą asmenį bei jo automobilį. Pareigūnams atvykus į įvykio vietą, abu kaltinamieji buvo sulaikyti ir pristatyti į policijos komisariatą. Paaiškėjo, kad vienas jų vos prieš 3 dienas paleistas iš pataisos namų.

 Klaipėdos apylinkės teismo priimtas nuosprendis, jei nebus apskųstas apeliacine tvarka, įsiteisės kovo pabaigoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This