Už pasiūlytą butą, automobilį ir kelionę – teistumas

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos teismas antradienį paskelbė nuosprendį byloje dėl Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnei pasiūlyto netradicinio kyšio – buto, automobilio ir kelionės į Turkiją.

Raimondą Tamošauskaitę teismas pripažino kalta, tačiau skyrė jai švelnesnę, nei sankcijos vidurkis, bausmę – 1 metų laisvės atėmimą, bausmės vykdymą atidedant metams ir šešiems mėnesiams.

Prokuratūra praneša, kad pernai metų liepos pabaigoje Plungės gyventoja, siekdama, kad pareigūnė, pasinaudodama savo užimamomis pareigomis, paleistų ikiteisminio tyrimo metu vienam mėnesiui dėl narkotikų platinimo suimtą moters sūnų bei sumažintų jos gyvenamojoje vietoje kratos metu paimtų narkotinių medžiagų kiekį, pasiūlė kyšį. Pareigūnei kaip kyšis buvo pasiūlytas butas, kurio vertė apie 14 tūkstančių eurų, BMW markės automobilis, kurio vertė siekia beveik 4 tūkstančius eurų, bei kelionė į Turkiją. Bendra pasiūlyto kyšio suma – maždaug 20 000 eurų.

Tačiau Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnė, užimanti aukštas pareigas, tokiu pasiūlymu nesusigundė ir kreipėsi į Imuniteto skyrių. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo, kuris baigėsi moters teistumu.

Nuosprendis neįsiteisėjęs, jis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Byla dėl narkotikų platinimo, kurioje teisiamas ir nuteistosios sūnus, jau irgi pasiekė teismą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This