Palangoje – pučiamųjų orkestrų čempionatas

Regionas

Balandžio 6-8  dienomis vyksiantis į Palangos iš Panevėžio išsikėlęs XVIII  Lietuvos pučiamųjų orkestrų čempionatas kvies ne tik varžytis geriausius Lietuvos orkestrus, bet ir pristatys aukščiausio lygio svečius iš Jungtinės Karalystės – Dr. L. Brett Baker (trombonas), Tom Davoren (kompozitorius, pedagogas) ir  „Filton Concert Brass”.

Po 17 metų čempionato finalinių renginių Panevėžyje, projektas keliasi į Palangą, kur koncertai, perklausos ir kitos veiklos vyks naujoje koncertų salėje bei kitose miesto koncertinėse erdvėse. Kaip ir kasmet vyks tradicinė instrumentų paroda, meistriškumo pamokos, seminarai, svečių koncertai visame mieste ir daugybė papildomų veiklų.

Sausio pabaigoje įvykę regioniniai konkursai padėjo vertinimo komisijai atrinkti geriausius Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrus, kurie, suskirstyti į 5 kategorijas, pagal muzikavimo lygį  dalyvaus finalo renginiuose Palangoje. Vyresniųjų atlikėjų orkestrai atliks čempionato svečio – pasaulinio pripažinimo sulaukusio kompozitoriaus Tom Davoren kūrinius.

Čempionato finaliniame apdovanojimų koncerte savo programą atliks „Filton Concert Brass” – keturiasdešimtmetį aktyviai gyvuojantis pučiamųjų instrumentų orkestras, tituluojamas geriausiu Bristolio (Jungtinė Karalystė) orkestru. „Filton Concert Brass” pelnė daugybę apdovanojimų Vakarų Anglijos ir visos Jungtinės Karalystės konkursuose. Orkestro dirigentas – Tom Davoren – kompozitorius ir orkestro vadovas, turintis vis augančią tarptautinę reputaciją, jo kūriniai grojami visame pasaulyje, juos atlieka žymiausi orkestrai ir solistai. Kompozitorius yra laimėjęs Europos pučiamųjų instrumentų orkestrų asociacijos organizuojamą Europos kompozitorių konkursą, Tarptautinės tūbos ir eufonijos  asociacijos įsteigtą apdovanojimą už kompoziciją, taip pat jam skirta mokslinė Menų ir humanitarinių mokslų tyrimų tarybos stipendija ir Velso kultūros gildijos kompozicijos ir daugybė kitų garbingų apdovanojimų.

Kartu su orkestru pasirodys Dr. L. Brett Baker – aktyviai koncertuojantis atlikėjas, kasmet surengiantis per 60 koncertų. Ji yra įrašęs 30 solinių kompaktinių plokštelių, jo atliekama muzika skamba dar 48 kompaktiniuose diskuose. Jis taip pat yra įvairių prestižinių konkursų vertinimo komisijų narys, Singapūro ir  Tailando „Low Brass” festivalių vadovas. Čempionato metu jis surengs meistriškumo pamokas jauniesiems atlikėjams.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai išgelbėjo ir užstrigusį katiną, ir lifte įkalintą žmogų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad antradienio rytą jo pareigūnams teko gelbėti Klaipėdoje, viename Šilutės plento daugiabutyje, prie įėjimo ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Prasčiausia COVID-19 situacija - Palangoje

Valstybės duomenų agentūra praneša, kad pirmadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 38 nauji susirgimai COVID-19 infekcija (devyni žmonės susirgo antrą kartą, du ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This