Vyks karinės pratybos

Regionas

Krašto apsaugos ministerija (KAM) praneša, kad balandžio 16 – 20 dienomis Klaipėdos mieste ir rajone vyks Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados (MPB),,Žemaitija‘‘ pratybos ,,Narsus grifonas – 2018‘‘.

Teigiama, kad pagrindinis pratybų tikslas – įvertinti LDK Butigeidžio dragūnų bataliono nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių įgytą karinį parengtumą per 9 tarnybos mėnesius. Pratybose dalyvaus daugiau nei 800 karių iš MPB ,,Žemaitija‘‘ štabo, LDK Butigeidžio dragūnų, Juozo Vitkaus inžinerijos batalionų, Dr. J. Basanavičiaus Karo medicinos tarnybos ir Karo policijos.

KAM nuotr.

Brg. gen. Motiejaus Pečiulionio artilerijos bataliono kariai imituodami artilerinę paramą rems vienetus. Kęstučio motorizuotojo pėstininkų bataliono kariai pratybose dalyvaus pasitelkę modernią kompiuterinę konfliktų ir taktinių situacijų simuliacijos sistemą JCATS (ang. Joint Conflict And Tactical Simulation), ir taip rems Dragūnų bataliono karius veikiančius ant žemės Klaipėdoje ir jos prieigose.

Pratybų metu bus naudojamas karinis transportas – sunkvežimiai ir vikšrinės pėstininkų kovos mašinos. Taip pat bus naudojama imitacija ir pirotechninės mūšio imitavimo priemonės, kurios sudarys sąlygas treniruotis  pagal šiuolaikinių karinių konfliktų pobūdį.

Teigiama, kad šios pratybos išsiskiria tuo, kad kariai veiks civilinėse teritorijose: Klaipėdos mieste bei rajone (Giruliuose, Dituvoje  Dirvupiuose, Priekulėje), o vietiniai gyventojai galės iš arti stebėti, kaip kariai treniruojasi tankiai apgyvendintose vietovėse.

Gyventojai prašomi nesibaiminti, apie vykstančias pratybas esą bus informuota per gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemą mobiliaisiais telefonais. Taip pat informaciją apie vyksiančias pratybas galima rasti oficialiame MPB „Žemaitija“ Facebook puslapyje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Vyks karinės pratybos

Sausio 15–18 d. Klaipėdos, Tauragės, Šilutės, Šilalės rajonų ir miestų savivaldybių teritorijose vyks Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio ...
2024-01-11
Skaityti daugiau

Regionas

Remontuojamos Kretingos rajono sodininkų bendrijų gatvės

Kretingos rajono savivaldybė praneša, kad dar šiemet nauja asfalto danga bus paklota trijų rajono sodininkų bendrijų pagrindinėse gatvėse. Šiuo metu kelininkai ...
2019-09-20
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Pėstininkų brigada „Žemaitija" paminėjo 3-iąjį gimtadienį

Penktadienio popietę šventine rikiuote ir trimis salvėmis iš haubicų Klaipėdos piliavietėje motorizuotoji pėstininkų brigada „Žemaitija" paminėjo trečiąsias savo įkūrimo metines. 
2019-01-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This