Vyksta registracija į „Vikingų“ laivų varžybas

Regionas

Palangos savivaldybė praneša, kad jau tapo tradicija vasarą Šventojoje praturtinti „Vikingų“ laivų varžybomis, kuriose savo jėgas gali išmėginti kiekvienas to pageidaujantis pilnametis. Tereikia suburti komandą bei užregistruoti, ir tai padaryti galima jau nuo šiandien – pradedama dalyvių registracija.

Organizatorių nuotr.

Pranešama, kad dinamiškos stilizuotų „Vikingų“ laivų varžybos Šventosios upe Šventojoje vyks birželio 24 d.

Norintieji išbandyti savo jėgas šioje atraktyvioje rungtyje kviečiami suskubti – burti komandą bei užregistruoti ją iki birželio 17 d. imtinai. Registracija  vykdoma el. paštu info@birštononemunas.lt.

Šias varžybas, kaip ir kasmet, organizuoja sporto klubas „Birštono Nemunas“. Pasak vieno iš pagrindinių šios sportinės atrakcijos organizatorių Dariaus Girto, jau tradicija Šventojoje tapusios „Vikingų“ laivų varžybos neabejotinai suteiks daug azarto ne tik dalyviams, bet ir žiūrovams.

Kiekvieną komandą turi sudaryti dešimt narių – aštuoni irkluotojai, vairininkas bei būgnininkas. Šventosios upe komandos pasroviui turės įveikti pusės kilometro ilgio trasą – nuo Beždžionių tilto iki vadinamojo „Energetiko“ tiltelio. Tarpusavy vienu metu varžysis po dvi komandas. Ši trasa paprastai įveikiama per keliolika minučių.

D. Girtas atkreipė dėmesį, kad šioje rungtyje svarbiausia – ne irkluotojų fizinė jėga, o darniai dirbanti komanda bei tinkamai pasirinkta taktika. Neretai šiose varžybose pergalę lemia ne greitis, o puikiai dirbantis vairininkas ar tinkamai ritmą irkluotojams mušantis būgnininkas.

„Tai yra varžybos, skirtos ne profesionalams, o mėgėjams. Todėl varžybų išvakarėse, birželio 23 d., vyks būsimų dalyvių apmokymai – profesionalūs instruktoriai pamokys, kaip reikia įsėsti į laivą, kaip irkluoti, kad sportininkai pasiektų kuo geresnių rezultatų. Tokios treniruotės truks tris valandas. Kviečiame aktyviai dalyvauti visus sporto mėgėjus, o ypač – įstaigų bei organizacijų komandas“, – pranešime cituojamas D. Girtas.

Reikiamomis priemonėmis – „vikingų“ valtimis, būgnais, liemenėmis dalyvius aprūpins sporto klubas „Birštono Nemunas“. Dalyviams tereikia pasirūpinti savo komandos vėliava, apranga ir šūkiu. Startinis „vikingų“ varžybų mokestis – 10 eurų kiekvienam dalyviui.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This