Už heroino platinimą – griežtos bausmės

Kriminalai ir nelaimės

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Policija praneša apie Klaipėdos apygardos teisme paskelbtą nuosprendį trims organizuotos grupės nariams, kurie dideliais kiekiais platino heroiną. Du klaipėdiečiai už grotų pasiųsti 15 ir 11 metų,  o 100 g heroino iš jų įsigijęs asmuo turės sumokėti 36 900 eurų baudą.

Trys uostamiesčio ir vienas sostinės su organizuotu nusikalstamumu siejami gyventojai buvo patraukti baudžiamojon atsakomybėn po sėkmingos Klaipėdos kriminalistų operacijos, kai jie 2016 m. spalio mėn. automagistralėje sustabdė du iš Vilniaus į Klaipėdą važiavusius automobilius.

Pas anksčiau neteistą klaipėdietį buvo rastas labai didelis kiekis heroino, taip pat kokaino bei kitų asmenų dokumentų. Jo bute Klaipėdoje aptikta neteisėtai laikytų psichotropinių vaistų bei kanapių.

Buvo nustatyta, kad apie 100 g kvaišalų sulaikytasis įgijo sostinėje pas praeityje už plėšimą, vagystę, neteisėtą disponavimą šaunamuoju ginklu bei nužudymą sunkinančiomis aplinkybėmis teistą vilnietį.

Narkotikų pirkimo-pardavimo sandoryje jam tarpininkavo du klaipėdiečiai. Vienas iš jų, 33 metų amžiaus, už nužudymą, turto prievartavimą bei narkotikų platinimą teistas asmuo 2015 metais lygtinai paleistas iš pataisos namų ir nusikaltimo padarymo metu privalėjo dalyvauti elgesio pataisos programose.

Sulaikymo metu jis pasipriešino policijos pareigūnams ir pabandė narkotikus praryti. Pas sulaikytąjį ir jo 11 kartų teistą bendrininką aptikta heroino. Policijos pareigūnams pasipriešinęs kaltinamasis 2017 m. rugsėjį buvo nuteistas 1 m. 11 mėn. laisvės atėmimo bausme.

Vilnietis sulaikytas 2017 m. vasario mėn. Jo gyvenamojoje vietoje sostinės policijos pareigūnai aptiko kanapių, hašišo bei opijaus. Tačiau narkotines medžiagas nuteistiesiems pardavęs vilnietis išteisintas neįrodžius, kad jis dalyvavo nusikalstamos veikos padaryme.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/qo3hggOTxPY?t=1″][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Daugiau krauta grūdų, mažiau - naftos produktų

Pirmą šių metų ketvirtį Klaipėdos uoste krauta beveik 8,5 mln. tonų krovinių. Palyginti šį kiekį su tuo pačiu praėjusių metų ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Sportas

„Viesulo“ gimnastėms - visų spalvų medaliai

Gargžduose vykusiame Lietuvos meninės gimnastikos įrankių čempionate, kuriame varžėsi gimnastės iš Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos, uostamiesčio „Viesulo“ sporto centro gimnastės ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero ir Tarybos nuveiktų darbų recenzija*

Atidžiau perskaičius Klaipėdos miesto savivaldybės pranešimą apie jos tarybos ir mero per metus nuveiktus darbus akivaizdžiai matyti bandymai figos lapu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Transportas

Įspėja vairuotojus dėl nestandartinio krovinio gabenimo

UAB „Klaipėdos paslaugos“ informuoja vairuotojus, kurie Klaipėdoje trečiadienio vėlų vakarą ir ketvirtadienį naktį planuoja važiuoti maršrutu Perkėlos g. 8 – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This