22-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Gegužės 28-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas kelia klausimą, ar beveik 18 000 eurų iš savivaldybės biudžeto skirtų pinigų yra tinkamai panaudoti už merdinčio interneto puslapio „Klaipėdos kūrėjai“ sukūrimą ir administravimą.

***

Uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus spaudos konferencijoje pasidžiaugė gerėjančiais uosto veiklos rodikliais bei pranešė, kad uostas gilins akvatoriją.

***

Miesto savivaldybė pranešė daranti viską, kad uostamiestis būtų švaresnis, bei teigė prisijungusi prie interneto sistemos eismoinfo.lt, kuri leidžia sužinoti apie eismo situaciją mieste: vykdomus gatvių remonto darbus, automobilių spūstis ir kt.

***

„Jėgų taupytis nežadame. Eisime ir kausimės, kiek galėsime. Bandysime kabintis į pusfinalio seriją, o kaip mums pavyks – žiūrėsime”, – prieš pirmadienį vyksiančias pirmąsias Lietuvos krepšinio lygos pusfinalio tarp Klaipėdos „Neptūno“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ rungtynes sakė neptūniečių vyr. treneris Kazys Maksvytis.

***

Uosto direkcijos atstovų teigimu, dalyvavimas Europos Sąjungos rengiamame projekte „Hazard“ leido jiems sukurti unikalią visame Baltijos jūros regione uosto informacinę sistemą, didinančią uosto saugą.

***

Všį „Klaipėdos šventės” šių metų Jūros šventės apipavidalinimą patikėjo žinomai dizainerei Julijai Janus.

***

Klaipėdos „Neptūnas” pirmose Lietuvos krepšinio lygos pusfinalio rungtynėse išvykoje rezultatu 84:79 įveikė Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipą.

Gegužės 29-oji

Už šilumą, kuri bus suvartota gyvatukams ir karštam vandeniui, birželį gyventojamas Klaipėdoje teks mokėti 3 proc. daugiau nei gegužę – atitinkamai 4,09 ir 3,97 ct/kWh.

***

Susisiekimo ministerija pakvietė senjorus atnaujinti savo vairavimo įgūdžius.

***

Prokurorai iš visos šalies Lietuvos 100-mečio proga žygiavo 100 km pajūriu, o pirmieji trasą įveikė žygio sumanytojai Klaipėdos apygardos prokuratūros atstovai.

***

Nors jau daugiau kaip prieš 10 metų tuomečio moterų paplūdimio teritorija I-oje Melnragėje yra tapusi bendro naudojimo pliažu, čia iki šiol dar renkasi nustatytai tvarkai nenorinčios paklusti nuogalės: nuo šiol policija joms žada skirti baudas.

***

Vilniuje ištraukus 2018 metų LFF taurės trečiojo etapo burtus, paaiškėjo, kad Klaipėdos „Atlantas“ aštuntfinalyje susikaus su pernai taurę iškovojusia Kauno „Stumbro“ ekipa,  Gargždų „Banga“  – su „Pakruojo” komanda, o Palanga kovos su Kėdainių „Nevėžiu“.

***

Bendrasis pagalbos centras pranešė, kad Kretingoje traukinys pervažiavo ir mirtinai sužalojo žmogų. Patikslintais policijos duomenimis, tai galėjo būti 62 metų savižudis, pats puolęs po prekinio traukinio ratais.

Gegužės 30-ji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistės pakalbintas Šv. Juozapo Darbininko bažnyčios klebonas Vladas Gedgaudas guodėsi, jog iš esmės sutvarkyti bažnyčios aplinką trūksta pinigų, tačiau patikino, kad aplūžusią tvorą, kaip reikalauja meras, artimiausiu metu nugriaus.

***

„Atviros Klaipėdos” skaitytojos susikibo dėl nuogalių, niekaip nenorinčių palikti bendrojo paplūdimio teritorijos Melnragėje.

***

Palangos savivaldybė pranešė, kad Europos varinių pučiamųjų orkestrų asociacijos vykdomojo komiteto sprendimu 2020 metais Palangoje vyks Europos pučiamųjų orkestrų festivalis.

***

Pas merą susirinkę naftos produktų krovos įmonių, „Lietuvos geležinkelių“ ir kontroliuojančių institucijų atstovai kol kas nenusprendė, ar tikslinga pirkti brangią, stacionarią kvapų matavimo stotelę. Ketinama palaukti, kol Nacionalinė laboratorija baigs apdoroti paimtų kvapų duomenis.

***

Klaipėdos forumo atstovai pranešė ketvirtadienį prieš Tarybos posėdį rengiantys piketą prieš, jų teigimu, lėšų švaistymą, rengiant dabartinį Atgimimo aikštės projektą.

***

Į slengiškių problemas, kilusias dėl neva užstatyto priėjimo prie Slengių karjero, bei kitus gyventojams rūpimus klausimus kartu su rajono valdžia gilinosi ir „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Vyriausybės posėdyje buvo pritarta KU veiklos optimizavimo priemonių planui, tačiau posėdyje dalyvavęs miesto meras „Atvirai Klaipėdai”sakė, jog miegoti ant laurų negalima ir laukia dar daug darbų.

***

„Klaipėdos keleivinis transportas” pranešė, kad kai kuriose bilietų pardavimo vietose, ypač spaudos kioskuose, pritrūko elektroninių bilietų kortelių.

***

Namuose antrosiose pusfinalio rungtynėse Klaipėdos „Neptūnas“ buvo sutriuškintas Vilniaus „Lietuvos ryto“ rezultatu 49:67.

Gegužės 31-oji

Dėl griaunamų pastatų Juodkrantėje toliau tuštinama valstybės kišenė: prie jau už nugriautą restoraną sumokėtų 1,28 mln. eurų, valstybė „Ąžuolynui” turės  sumokėt dar 17 377 eurus ir palūkanas – tokį sprendimą priėmė Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs poilsio namų „Ąžuolynas” ieškinį.

***

Prieš miesto Tarybos posėdį piketavo dalis klaipėdiečių, nepritariančių jau parengtam Atgimimo aikštės rekonstrukcijos projektui. Dėl to iš Klaipėdiečių tribūnos prieš posėdį pasisakė seniūnaičiai Virginija Jurgilevičienė, Marija Kalendė ir Renaldas Kulikauskas.

***

Miesto Taryboje atsirado nauja –  Pirmosios nepriklausomos miesto Tarybos narių frakcija.

***

Ketvirtadienį vykusiame miesto Tarybos posėdyje buvo pritarta prancūzmečio uostamiestyje įamžinimui, patvirtinti nekilnojamojo turto, žemės mokesčio ir verslo liudijimų mokesčių tarifai 2019 metams, pritarus mažų ir labai mažų įmonių lengvatoms, o štai leidimas NATO kariams pratybų metu nemokamai naudotis viešuoju transportu, už tai transportininkams kompensuojant nuostolius iš biudžeto, tarp kai kurių Tarybos narių  sukėlė diskusijas, bet vis tiek siūlymui galiausiai irgi pritarta.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas pakalbino kol kas vienintelę kandidatę į Klaipėdos muzikinio teatro direktorės kėdę pianistę Audronę Juozauskaitę, kuri teigė dar nesanti galutinai apsisprendusi, ar kandidatuos.

***

Klaipėdos apygardos teismas paliko galioti nepakeistą Klaipėdos apylinkės teismo sprendimą, kuriuo „Klaipėdos mėsinės” buhalterė Rita Mikaitė buvo nuteista pinigine bauda dėl netinkamo apskaitos tvarkymo, o kiti buvę kaltinamieji – išteisinti.

***

„Fortum Klaipėda” pranešė, kad jėgainė mėnesiui uždaroma planiniam remontui.

***

„Neptūnas“ skelbia, kad komandos krepšininkas Renaldas Seibutis pakviestas į nacionalinę rinktinę, kurioje yra žaidęs jau anksčiau.

***

Už piktnaudžiavimą švelniomis lygtinėmis bausmėmis Klaipėdos apylinkės teisme nuteisti buvę uostamiesčio policijos pareigūnai žada nuosprendį skųsti. Teismo sprendimu nepatenkintas liko ir nukentėjusysis.

Birželio 1-oji

Vaikų gynimo dienos proga visą dieną įvairiose uostamiesčio vietose skambėjęs koncertų ciklas, pavadintas  „Dėlionė orkestrui V“, ryte prasidėjo pasirodymu Klaipėdos vaikų ligoninėje.

***

„Dabar Seimas driokstelėjo keliasdešimt puslapių teksto apie grėsmes, ir politikai bei šios veiklos apžvalgininkai garantuotai kaip maži vaikai turkšis šioje purvo vonioje dar kokius metus ar ilgiau”, –  nuomonių rubrikoje apie mūsų šalies aktualijas ir regioninę politiką samprotauja Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto vyresnysis mokslo darbuotojas Vytautas Jokubauskas.

***

Prasidėjusių tarptautinių jūrinių pratybų BALTOPS metu Lietuvos krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis ir Prancūzijos ambasadorius Lietuvoje Philippe Jeantaud prie paminklo, skirto prancūzų karo belaisviams, žuvusiems kasant Vilhelmo kanalą, pagerbė jų atminimą.Ceremonijoje dalyvavo ir kariai iš Prancūzijos karo laivyno garbės sargybos bei iš NATO priešakinių pajėgų bataliono, dislokuoto Lietuvoje.

***

Turto bankui niekaip nesiseka išnuomoti „Geotermos“.

***

Klaipėdos, Plungės ir Rietavo pareigūnams teko vytis girtą kelių erelį, kuris BMW automobiliu sprukdamas nuo pareigūnų vieną iš jų dar ir nesunkiai sužalojo. O klaipėdietė, įtariama, subadė ir vonioje paskandino savo šunį.

***

Šeštadienį dėl mieste vykstančių renginių keisis visuomeninio transporto maršrutai, o autobusai pradės važiuoti pagal naujus vasaros tvarkaraščius.

***

„Vasara, graži gamta, o ežere maudosi nuoga moteris – ėmiau ir nuspaudžiau fotoaparato mygtuką Rimai nematant. Nuo tada viskas ir prasidėjo. Žmona tapo nuolatiniu mano fotografavimo objektu: apsirengusi, nuoga, gamtoje”, – šeštadienio interviu sako buvęs klaipėdietis, jau 15 metų gyvenantis Airijoje, Viktoras Gečas, fotografuojantis nuogas moteris ir save vadinantis fototerapeutu.

***

Šeštadienį šalies abiturientai laikė lietuvių kalbos egzaminą: „Atviros Klaipėdos” žurnalistė pakalbino kelis anksčiau laiko egzaminą išlaikiusius uostamiesčio gimnazistus.

***

Tradiciškai jau penktą kartą savo bures iškėlė miesto simboliu laikomas „Meridianas”, šiais metais minintis savo 70-metį.

***

Mieste vykusioje Kariuomenės ir visuomenės dienoje dalyvavo ir NATO pajėgų iš užsienio kariai – pratybų „Baltops 2018”  dalyviai.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ Vilniuje „Lietuvos rytui” pralaimėjęs antrąsias iš eilės LKL pusfinalio rungtynes rezultatu 67:74, nebeturi kur trauktis: jei pralaimės ir pirmadienį, vienintelė viltis liks kovoti dėl bronzos.

Birželio 3-oji

Nuomonių rubrikoje „Atviros Klaipėdos” žurnalistė kelia klausimą, kodėl už smurtinius nusikaltimus nuteistieji nėra įkalinimo įstaigose priverstinai įdarbinami bei siūlo už korupcinius nusikaltimus nuteistus asmenis bausti solidžiomis piniginėmis baudomis, užuot juos sodinus į kalėjimą.

***

Dviejų uostamiesčio mokyklų direktorės Švietimo ministerijos pranešime pasakoja, kaip jų mokiniai išnaudoja prailgintą mokslo metų laiką.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Karšių žvejybos apribojimai Nemuno deltoje

Nuo balandžio 22 d. iki gegužės 20 d. Nemuno deltos regioniniame parke bus draudžiama gaudyti karšius. Įprastai šis draudimas įsigalioja ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Muzikinio teatro atidarymo šventė - komisijos dar nepriimtame pastate  

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatą rekonstravusiems statybininkams, kaip studentams prieš egzaminus, pritrūko laiko, tad šeštadienį suplanuotas atidarymo renginys vyks nesulaukus ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Sveikata

Sėklidžių vėžys - pavojinga jaunų vyrų liga

Onkologinis susirgimas – diagnozė, kurią gali išgirsti ir jauni žmonės. Sėklidžių vėžys netgi vadinamas jaunų – 15-50 metų – vyrų ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Mieste, mariose ir jūroje vyks „Audros smūgis 2024“

Balandžio 22 d. – gegužės 10 d. Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos vykdys didžiausias 2024 metais organizuojamas pratybas „Audros smūgis ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This