Moksleiviai – į Vyriausybę

Švietimas

Baigiantis mokslo metams prasideda registracija į vieną laukiamiausių vasaros projektų Lietuvoje – „Moksleiviai – į Vyriausybę“.

Šiemet jau 10-ąjį gimtadienį švenčiantis projektas kvies jaunimą patiems kurti pilietiškumo pamoką, prisiminti buvusius dalyvius ir pamatyti, kuo jie užsiima dabar.Pranešama, kad šis nacionalinis projektas vienai rugpjūčio savaitei, nuo 20 iki 24 d. suburs pačius gabiausius ir veikliausius Lietuvos bei užsienio lietuvių mokyklų jaunuolius, kurie ateityje pasiryžę tapti mūsų šalies lyderiais.

Moksleivių lauks vizitai Vyriausybės kanceliarijoje, ministerijose ir joms pavaldžiose institucijose.

Aktualiais valstybės klausimais jaunieji lyderiai diskutuos su premjeru ir ministrais, stebės Vyriausybės posėdžius, dalyvaus įvairiuose susitikimuose, kur su įvairių sričių specialistais dalysis idėjomis, kaip spręsti opias visuomenės problemas. O svarbiausia, moksleiviai sutiks naujų įdomių bendraminčių.

Šiais metais projektas skelbia net dvi temas – „Sukurk pamoką pats“ bei „Buvę dalyviai – kas jie ir ką veikia dabar“. Pirmoji iš jų kvies pažvelgti į šiuolaikinę pilietinio ugdymo pamoką ne valstybės institucijų ar mokytojų sprendimais, o būtent pačių moksleivių akimis. Antrąja tema bus prisiminti buvę projekto dalyviai, kuo jie tapo šiandien.

„Ugdymo turinys dažniausiai kuriamas be tų, kuriems jis turi būti aktualus. Šį kartą norime, kad būtų kitaip. Šiuo metu Švietimo ir mokslo ministerijoje vykstant programų peržiūroms, mes norime, kad patys moksleiviai pagalvotų, ko reikėtų, kad mokykla pilietiškumą ugdytų sėkmingai ir patraukliai jaunimui“, – pranešime cituojama Ministro Pirmininko patarėja švietimo, mokslo ir kultūros klausimais Unė Kaunaitė.

Kaip ir kasmet, dalyvius atrinks speciali komisija, susidedanti iš Vyriausybės kanceliarijos, ministerijų bei moksleivius jungiančių organizacijų atstovų. Šiais metais į komisiją pakviesta ir TV žurnalistė Daiva Žeimytė.

Registracija ir daugiau informacijos skelbiama portale „Mano vyriausybė“ ir Facebook paskyroje „Moksleiviai – į Vyriausybę“. Registruotis į projektą galima iki liepos 25 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This