Klaipėdos paplūdimiuose – dvi mėlynosios vėliavos

Uostas ir jūra

Mėlynosios vėliavos šiemet plevėsuos net dviejuose Klaipėdos paplūdimiuose – Smiltynėje bei II Melnragėje.

Antradienį, birželio 5 d., mėlynosios vėliavos programos koordinatorių atstovas, Lietuvos žaliųjų judėjimo pirmininkas Rimantas Braziulis mėlynąsias vėliavas oficialiai perdavė miestui. Ceremonija surengta II Melnragės paplūdimyje.

Savivaldybės nuotr.

„Mėlynoji vėliava – nėra tik tarptautinės kokybės simbolis, tai kartu simbolizuoja atsakomybę ir rūpestį, kad čia sukurta infrastruktūra būtų ne tik maksimaliai išnaudojama, bet ir maksimaliai prižiūrima bei saugojama. Mėlynoji vėliava – kartu ir žinia, kad Klaipėda geba būti ne tik uostu, dideliu pramoniniu centru, bet ir išlaiko labai aukštą kartelę užtikrindama deramą infrastruktūrą paplūdimiuose“, – Savivaldybės pranešime spaudai cituojamas  Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Pranešama, kad mėlynosios vėliavos paplūdimiuose poilsiautojų laukia naujovės. Viena jų –muzikos aikštelės, kuriose skamba ramios, atpalaiduojančios melodijos. Šiuolaikinių technologijų dėka muzikos garsai toli nesklis, tad kitų poilsiautojų netrikdys. Muzikos aikštelėse taip pat veikia bevielis interneto ryšys, galima pasikrauti mobiliuosius telefonus. Tikimasi, kad tai didins paplūdimių patrauklumą vėsesniu oru bei taps malonia pasibuvimo vieta saulėlydžiams stebėti.

II Melnragėje bei Smiltynėje šį sezoną atsiras ir pirmieji elektroniniai stendai. Juose bus rodoma oro bei vandens temperatūra, kita poilsiautojams aktuali informacija. Vandens temperatūra bus matuojama bevieliais plūdurais, kurie siųs informaciją į krantą.

Teigiama, jog atsinaujinę poilsiautojus pasitinka ne tik Smiltynės bei II Melnragės, bet ir kiti Klaipėdos paplūdimiai. Pajūryje jau įrengtos apžvalgos aikštelės, geriamojo vandens fontanėliai, dušai, darbuosis smėlio valymo mašina.

Ir toliau didelis dėmesys skiriamas tam, kad paplūdimiai  patogesni ir draugiškesni būtų neįgaliesiems. Šiemet negalią turintys žmonės galės naudotis patobulintais ir patogesniais takais, taip pat pernai atsiradusiomis bei labai pasiteisinusiomis naujovėmis – Smiltynėje bei Neįgaliųjų paplūdimyje įrengtomis daugiafunkcėmis stotelėmis, kur paspaudus mygtuką galima išsikviesti pagalbą iš gelbėtojų posto, išklausyti garsinę informaciją. Šiuose paplūdimiuose judėjimo negalią turintys žmonės taip pat gali naudotis specialiais maudynėms pritaikytais vežimėliais, su kuriais neįgaliuosius galima paplukdyti jūroje. Susisiekus su gelbėtojais, vežimėlį galima pristatyti ir į kitus paplūdimio ruožus.

INFORMACIJA

Mėlynoji vėliava – tarptautinis paplūdimio kokybės ženklas, reiškiantis, kad kiekvienas čia ras aukščiausios kokybės paslaugų paketą, budinčius gelbėtojus, tikrinamą vandens kokybę. Mėlynoji vėliava suteikiama, jei paplūdimys atitinka aplinkosauginio švietimo ir informavimo, vandens kokybės, aplinkosauginio valdymo, paslaugų ir saugumo reikalavimus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This