24-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Birželio 11-oji

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija, išnagrinėjusi AB „Klaipėdos energija“ ir jai šilumą tiekiančios UAB „Fortum Klaipėda“ ginčą, nusprendė, jog pastaroji turės sumokėti „Klaipėdos energijai” 52 584 Eur.

***

„Atvira Klaipėda” tęsia pradėtą temą apie tarp gyventojų ir verslininkų kilusį konfliktą dėl ketinimų Pievų Take statyti devynaukštį gyvenamąjį namą.

***

Apie tai, kaip gyventojus aptarnauja „Žardės būstas”, per savo asmeninės patirties prizmę rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Prancūzijos Pajūrio Bulonės meras Frederic Cuvillier pirmadienį susitikęs su Klaipėdos uosto direkcijos delegacija išreiškė pageidavimą bendradarbiauti su Klaipėdos miestu.

***

FNTT pranešė nustačiusi didžiules neapskaitytų ir galimai bendrovės direktoriaus pasisavintų lėšų sumas vienoje juvelyriniais dirbiniais prekiaujančioje Klaipėdos bendrovėje. Jos direktoriui ir buhalterei pareikšti įtarimai.

***

„Neptūno” klubas pranešė, kad jau galima įsigyti ateinančio sezono abonementus.

***

55 žymūs visuomenės veikėjai išplatino kreipimąsi į Lietuvos piliečius ir Sąjūdžio pradininką, olimpietį, rašytoją, filosofą Arvydą Juozaitį, ragindami jį dalyvauti 2019-ųjų metų Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimuose, kviesdami remti jo kandidatūrą.

***

Lietuvos jaunimo iki 16-os metų lauko teniso čempionate medaliais pasipuošė ir trys moksleiviai iš Klaipėdos.

Birželio 12-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas fotoreportaže pasakoja, kaip statomas išorinis uostas Kalė mieste Prancūzijoje.

***

Policija pranešė apie skaudžią avariją Plungė rajone, kurioje žuvo dešimtmetis bei buvo sužeisti 4 žmonės.

***

„Memelio miestą” įsigijusi Gusiatinų šeima žada išsaugoti ir Naujojo Uosto g. 5 esantį istorinį pastatą.

***

Po bendradarbiavimo sutarties pasirašymo Prancūzijos ambasadorius Lietuvoje  Philippe Jeantaud ir miesto meras Vytautas Grubliauskas atidengė tris prancūzmetį Klaipėdos krašte įprasminančias atminimo lenteles.

***

„Neptūnas“ po atkaklios kovos rezultatu 71:69 išvykoje įveikė Panevėžio „Lietkabelį” ir  išlygino  serijos iki trijų pergalių rezultatą 1-1.

***

Seimo Aplinkos apsaugos komiteto vicepirmininkas, klaipėdietis liberalas Simonas Gentvilas kreipėsi į aplinkos ministrą Kęstutį Navicką siūlydamas peržiūrėti į orą išmetamų teršalų reglamentavimą ir mokesčius už aplinkos taršą.

Birželio 13-oji

Dėl remontuojamo Jūrininkų pr. dalis pietinių Klaipėdos mikrorajonų gyventojų pasijuto įkalinti kiemuose – uždaryti visi  išvažiavimai per Jūrininkų pr.

***

Pasimokę iš Šviesų festivalio, miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai pritarė siūlymui per Jūros šventę miestiečius viešuoju transportu vežti nemokamai.

***

Savivaldybė pranešė, jog miesto modernaus bendruomenės centro-bibliotekos architektūriniam projektui sukurti pateikta 15 darbų.

***

Nors budintiems globotojams skiriami nemaži pinigai, jais tapti klaipėdiečiai nesiveržia.

Birželio 14-oji

Paaiškėjo, jog ilgametė buvusi Klaipėdos vaikų ligoninės vyr. gydytoja Klaudija Bobianskienė konkurse užimti vyr. gydytojos vietą nedalyvavo ir iš šių pareigų traukiasi.

***

Ketvirtadienį uostamiestyje pradėjo veikti vienas iš dešimties atnaujinamų parkomatų, kuriuose galima atsiskaityti ir įprastine, ir bekontakte bankine kortele.

***

Prokurorė „Atviros Klaipėdos” žurnalistei patvirtino, kad mažamečių ir nepilnamečių tvirkinimu įtariamam Viktorui Usovui dar mėnesiui pratęstas suėmimas.

***

Ketvirtadienį Klaipėdoje, kaip ir visoje Lietuvoje, paminėtos 77-osios tremties metinės.

***

Seimo nariui klaipėdiečiui Nagliui Puteikiui pavyko apginti antrą jau suformuotą Eduardo Balsio menų gimnazijos pirmąją klasę, kurią Švietimo ir mokslo ministerija ketino panaikinti.

***

Ketvirtadienį buvo apdovanoti akcijos „Minam už  sveiką Klaipėdą” nugalėtojai.

***

Klaipėdos universitete apsilankę Nyderlandų Eindhoveno technologijos ir Hanzos taikomųjų mokslų universitetų atstovai teigia matantys galimybę dirbti kartu su KU energetikos ir suskystintų gamtinių dujų srityje.

Birželio 15-oji

Ar apgalvotas žingsnis per Jūros šventę miestiečius nemokamai vežti tik šeštadienį ir sekmadienį – to „Atviros Klaipėdos” klausė klaipėdietis, o portalo žurnalistas – vicemero Artūro Šulco.

***

Policija praneša jau apie antrą šią savaitę žmogaus mirtimi pasibaigusią avariją regiono keliuose.

***

Kodėl manekenės žūties tyrimą prokuratūra slepia po devyniais užraktais?

***

Dėl Joniškės g. atliekant kasimo darbus rasto sprogmens buvo laikinai uždarytas eismas šia gatve. Sprogmuo, greičiausiai, II pasaulinio karo palikimas, išvežtas susprogdinti į Kairių poligoną.

***

„Atvira Klaipėda” išsiaiškino, kad pirmokų eilės „Verdenės“ ir Tauralaukio progimnazijose buvo sudarytos ne pagal politikų patvirtintą tvarką.

***

Žurnalistams spaudos konferencijoje pristatyta išskirtinė šių metų 59-osios Jūros šventės programa, kuri pretenduoja „nurauti stogus”.

***

Klaipėdos „Atlantas“ rezultatu 1:2 pralaimėjo paskutinėje turnyro lentelės vietoje buvusiai „Jonavai“, o štai „Neptūnas” trečiosiose mažojo finalo rungtynėse namie antrą kartą iš eilės įveikė Panevėžio „Lietkabelį“ rezultatu 79:71.

***

Dvi klaipėdietės kreipėsi į policiją, prašydamos pradėti ikiteisminį tyrimą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.

Birželio 16-oji

Tęsdama Spaudos, televizijos ir radijo rėmimo fondo remiamą projektą, „Atvira Klaipėda” pristato visuomenės veikėją Joną Žilių, prisidėjusį prie Klaipėdos sukilimo rengimo.

***

Asociacijos „Klaipėdos žalieji” pirmininkė Liudvika Kuzminčiūtė nemano, jog Klaipėda yra sveikas miestas  ir pateikia savo argumentus. 

***

Šeštadienį  po atviru dangumi vyko dvikovinių, kovos menų ir sunkiosios atletikos sporto šakų festivalis.

Birželio 16-oji

Sekmadienio vakarą LKL mažajame finale svečiuose žaidęs Klaipėdos „Neptūnas” įveikė vietos „Lietkabelį” rezultatu 89:78 (12:16, 29:22, 23:18, 25:22)  ir laimėjęs seriją 3:1 pasidabins bronzos medaliais.

***

Bendrasis pagalbos centras vėlai vakare pranešė, kad Neringoje ties Pervalka degė miškas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Gerda Raulušaitytė - auksiniame jaunųjų sporto žvaigždžių dešimtuke

Tradiciniais tapę geriausių Lietuvos jaunųjų sportininkų ir sportininkių apdovanojimai „100 sporto žvaigždžių“, organizuojami LRT ir Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS), ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Renginiai

Penktadienį Klaipėdoje

IMANUELIO KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS KALNUPĖS SKYRIUS (KALNUPĖS G. 13) 12 val. „Full body“ treniruotė bibliotekoje. Treniruotė su savo kūno svoriu ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Dar vienas ieškinys dėl neteisėtų išmokų Kretingos politikui

Pranešama, jog Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmuose gautas civilinis ieškinys dėl 13 757,99 eurų priteisimo iš politiko Romualdo Jablonskio. Kretingos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This