Visi durniai, nes Vilnius žino geriau

Mums rašo

Gintaras, klaipėdietis
2018-08-14

Komentarų: 0

Net nepastebėjau, kad jau antra savaitė šitas šurmulys vyksta. Jei tikrai – tai „Achemos” pastangos nenueina veltui, o valstybės, kaip sistemos, nuobaudų ir reakcijos į akivaizdų prasižengimą yra išvengta. Manau, už skandalo suvaldymo kaštus buvo galima dar pora vandens patrankų nupirkti, ne mažiau… Gražiau padažytas proveržio spalvom galima net Atgimimo aikštėj pastatyti, kad visiems gaiviau būtų.

Skaitytojo nuotr.

„Achemos” grupei tik pirštu pagrūmota ir viskas.

Siunčiamos žinutės buvo:

  • Čia ne mes. Naujas vadovas tikrai sutvarkys, jeigu mes.
  • Gal ir mes šiek tiek, bet transportas labiau.
  • Atsikabinkit, vasara per karšta.
  • Gal mes, bet kitos pramonės įmonės labiau.
  • Mes, bet jau sutvarkėm. Naudojam pačias pažangiausias technologijas, mes tokie va pažangūs šaunuoliai.
  • Mes, bet ruošiam planą kada nors (už 2 mėnesių) problemą sutvarkyti.
  • Mes, bet Vitės bendruomenė mus myli. Mes nupirkom autobusą ir mes laistysim gatves.
  • Rausitės ant „Klasco” teisniais metodais – suraitysim, nes mokėsit už prastovas.
Kas pasiekta?

1. Dėmesio nuvedimas nuo kaltininko – pasiekta iš dalies, sankcijų kompanijai ir kompensacijų gyventojams išvengta. Visame mieste pirštai brauko palanges, visi pirštai nelabai švarūs, reiškia, „Klasco” dirba švariai.

2. Paskelbta apie naujus krovos rekordus visame uoste, ypač apie sąlyginai švarią konteinerių krovą.

3. Užmesta į ausį miesto valdžiai, bandžiusiai užsiminti apie taršių krovinių iškėlimą iš centro.

4. Uosto direkcija labai rūpinasi ekologiška krovos kompanijų veikla, nors pagal įstatymus nepriklauso, bet esam tokie atsakingi. Seniai reikėjo, kodėl tik triukšmui kilus pasirodėt iš kabinetų, jei tokie atsakingi? Mėnesių mėnesiais prašomi buvot savo nuomininkus tvarkyti, bet vis atkirsdavot, kad dėl įstatymų negalit.

5. Uosto direkcija toliau tyliai renka krovinio ir sanitarinę rinkliavas (kitas 5 irgi), o taršą tegu toliau patiria kiti.

4. Užsitikrinta premjero parama, todėl šis apkaltina ne teršėją, o kontroliuojančias institucijas, kur kelios galvos nulėks per reorganizaciją ir bus pakeistos uosto kompleksui palankesnėmis galvomis.

5. Premjeras klaipėdiškiams liepia ramintis, nes uostas yra mieste ir jis labai reikalingas valstybei, todėl niekas niekur iškeliama nebus. Klaipėda kalbėjo tik apie taršių krovinių iškėlimą iš centro, bet viskas apversta, lyg būtų kalbėjus apie viso uosto iškėlimą, ko niekas net neminėjo. Todėl visi durniai, nes Vilnius žino geriau. Kieno uostas – tas ir žino.

6. Premjeras sakė, kad viskas bus gerai. Bet viešai užmetė į ausį Aplinkos ministerijai, lyg ne premjeras už jos darbo rezultatus būtų atsakingas.

7. Miesto gyventojai kibo į atlapus vienas kitam dėl senų dyzelių ir dviračių, todėl niekas nekalba apie kenksmingą miesto sveikatai krovą, kuri toliau vyks atvira greiferine technologija pačiame miesto centre, apie kitų pobūdžių taršą mieste – triukšmu, vibracija, smarve, krovinio srautus gatvėse ir geležinkelio problemas.

8. Niekas – nei uostas, nei miestas – net neužsimena apie kitų uostamiesčių patirtis, sprendžiant tokias pat problemas, nes mes esam tokie unikalūs, kad labiau nėra kur.

Kaip matom, problema lokalizuota ir neprastai suvaldyta, rodyklės perstatytos ir dėmesys nukreiptas. Iešmininkai ir kaltininkai surasti valstybės tarnyboje (nesakau, kad jų kaltės nėra, bet ar kas domėjosi tų valdininkų darbo taisyklėmis ir normatyvais, kuriuos ne jie patys sau rašė? Tai nesidomėkim toliau, kiti valdininkai dirbs pagal tuos pačius, o jūs lauksit permainų).

Beveik visi Klascogeito istorijos dalyviai gauna žiniasklaidos dėmesio, laimi savo mini pergales prieš oponentus artėjančiuose rinkimuose.

Niekas net nesusimąsto ir nesvarsto apie tolimesnę miesto ir uosto sugyvenimo strategiją, pagal kurią miestas ateityje artimoje ir tolimoje nuolat kels reikalavimus kuo sveikesnei ir patogesnei gyvenamai aplinkai, o uosto verslas nuolat augs ir plėsis (kitaip ims trauktis ir silpti).

Kadangi visa plėtra numatoma miesto ribose, miestas ir uostas nuolat trukdys vienas kito gerovei, kurios turėtų teisę ir nori siekti abu. Išvada – Klaipėdos meru reikia rinkti poną Vaitkų, šiandieninį uosto direkcijos direktorių, kad būtų visam miestui direktorius. Tada ir baigsit visi čia nesąmonėm užsiiminėti. Juokauju, jei ką…

Tai, kas vyksta, yra ilgas procesas, o ne staigus veiksmas, todėl nuobodu niekam nebus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Renginiai

Penktadienį Klaipėdoje

KU AULA MAGNA AUDITORIJŲ KOMPLEKSAS (PC „STUDLENDAS“, HERKAUS MANTO G. 90-2) 10.30 val.  Mokslinė-praktinė konferencija „100 metų Lietuvos olimpiniam sąjūdžiui”. Lietuvos ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Sportas

Išskirtinių dviračių varžybų etapai - Klaipėdoje ir Gargžduose

Šią vasarą pirmą kartą nepriklausomos Lietuvos istorijoje bus rengiamos tarptautinės vyrų elito dviračių sporto varžybos, kurios sukvies daugiau nei 150 ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Kultūra

Vyks jau paskutinis konkurse „Klaipėdos knyga 2023“ dalyvaujančio leidinio pristatymas

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos rengiamas konkursas „Klaipėdos knyga 2023“ kviečia įpaskutinį leidinio pristatymą. Balandžio 23 d., 18 ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Girtas vairavęs kapelionas ir toliau ilsėsis nuo vairo

Pirmos instancijos teismas nesutiko su Jūrininkų ligoninės kapeliono ir Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų parapijos rezidento Sauliaus Stumbros, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas

Ir apeliacinė instancija patvirtino, kad R. Žemaitaitis skleidė tikrovės neatitinkančią informaciją

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėtoje civilinėje byloje dėl paskleistų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės ir žeminančiais asmens garbę ir orumą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This