35-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Rugpjūčio 27-oji

Verslininkų siekis Pievų Tako g. 36A sklype statyti devynaukštį įgauna pagreitį – „Atvirai Klaipėdai” atsiųstame laiške aplinkinių namų gyventojai rašo, kad jų interesus neva ignoruoja ir Nacionalinė žemės tarnyba.

***

Rumpiškės gatvėje nupjovus senus medžius, kelmų niekas išrauti nesiteikia.

***

„Esame tas darbdavys, kuris glaudžiai dirba su mokykla, kad profesiją įgyjantis jaunimas galėtų atlikti praktiką mūsų bendrovėje. Taip pat padedame peržiūrėti dėstomų programų aktualumą, dalyvaujame egzaminuose, dalijamės pastebėjimais, duodame patarimų. Bendradarbiavimas padeda mokyklai sklandžiai ruošti būsimuosius darbo rinkos dalyvius, o jaunimui leidžia sklandžiau įveikti laukiančius iššūkius“, – sako Vakarų laivų gamyklos generalinis direktorius Arnoldas Šileika, besidžiaugiantis bendradarbiavimu su Klaipėdos laivų statytojų ir remontininkų mokykla.

***

Pirmadienį į Klaipėdos uostą pirmą kartą atplaukė JAV įsikūrusios kruizinės linijos „Azamara Club Cruises“ laivas „Azamara Journey“ su 682 keleiviais- dauguma jų iš JAV ir Kanados. Kartu su kitais kolegomis laive lankėsi ir „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Savivaldybės administracijos užsakymu ekspertizę dėl Šiaurės prospekte susidariusių nuošliaužų atlikę specialistai įvardijo galimas jų priežastis – kitais metais žada rengti šlaitų rekonstrukcijos techninį projektą.

***

Dar mokykloje tebesimokanti Klaipėdos Jaunimo teatro savanorė Viltė Piežaitė jau kuria rūbus, kuprines ir papuošalus bei svajoja kurti rūbus spektakliams.

Rugpjūčio 28-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas domėjosi, kodėl Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras nesilaiko Viešųjų pirkimų tarnybos reikalavimo viešinti savo sutartis su tiekėjais.

***

Kas trukdo Klaipėdos valdininkams sutvarkyti užžėlusį mažą tvenkinuką pietinėje miesto dalyje? Atsakymo į šį klausimą ieškojo „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Po miesto mero ir Klaipėdos universiteto Vandens transporto ir oro taršos laboratorijos vadovo Pauliaus Rapalio susitikimo paaiškėjo, kad greitai išaiškinti, kas  smardina pietinę miesto dalį, nepavyks.

***

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas įsitikinęs, kad po rekonstrukcijos Donelaičio aikštė bus dar žalesnė nei yra dabar.

***

Susisiekimo ministerija pranešė, kad kartu su Vilniaus ir Kauno oro uostais išliks ir oro uostas Palangoje.

***

Antradienį trys Belgijos ir Liuksemburgo kariuomenių karinės technikos konvojai, pasipuošę Vyčiu ir NATO vėliavomis, iš Klaipėdos uosto pagrindiniais sausumos keliais – Klaipėda – Kaunas – Jonava – pajudėjo į NATO priešakinių pajėgų kovinės grupės nuolatinės dislokacijos vietą Rukloje.

***

Klaipėdos „Atlantas“ žaisdamas svečiuose Kaune patyrė triuškinantį pralaimėjimą, „Kauno Žalgiriui“ nusileidęs rezultatu 0:4.

***

Antradienio pavakarę Klaipėdos II Melnragės paplūdimyje vyko pirmasis politinių partijų Klaipėdos skyrių futbolo turnyras.

Rugpjūčio 29-oji

Dėl statybininkų, vėluojančių nutiesti lietaus nuotekų tinklus Sendvario žiede, teks vėl ilgesniam laikui uždaryti Tilžės gatvės atkarpą.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ pranešė, kad abipusiu sutarimu nutraukė sutartį su pastaruosius dvejus metus klubui atstovavusiu 24-erių metų vidurio puolėju Mantu Juciku.

***

Savivaldybės Saugaus eismo komisija turėjo nemažai pastabų Šilutės plento atkarpą rekonstruojančiam UAB „Plentprojekto“ atstovui.

***

Spaudos konferencijoje Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus atstovai pristatė šių mokslo metų naujoves uostamiestyje.

***

„Manau, kad partijoje vykstantys procesai yra sveikas demokratinis procesas, o frakcija yra vienas iš ryškiausių partijos skyriaus institutų, turinčių teisę į savo nuomonę bei pareigą aktyviai dalyvauti“, – miesto meras Vytautas Grubliauskas „Atvirai Klaipėdai“ komentavo miesto tarybos Liberalų sąjūdžio frakcijos palaikymą jo, kaip mero, kandidatūrai kitų metų rinkimuose.

***

Bendrasis pagalbos centras savo „Facebook“ profilyje paskelbė prašantis klaipėdiečių nebeskambinti numeriu 112 dėl pietinėje miesto dalyje tvyrančios smarvės.

***

Klaipėdos dramos teatras pristatė naujojo sezono repertuarą.

***

Klaipėdos universitetas paskelbė, kad šiemet čia studijuos 849 studentai – šimtu mažiau nei pernai. Užsienio studentų priėmimas vis dar vyksta. Šiuo metu apie 80 užsieniečių dar laukia vizų.

***

Draugiškų rungtynių seriją pradėjęs Klaipėdos „Neptūnas“ už uždarų durų 96:45 (26:9, 22:7, 28:13, 20:16) įveikė „Neptūnas-Akvaservis“ ekipą.

Rugpjūčio 30-oji

„Atvira Klaipėda” domėjosi, kiek dar ilgai Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco”) laikys 2016-ųjų vasarą savo nuomojamoje teritorijoje, buvusiame Vitės kvartale, įrengtus tris laikinus palapinėmis vadinamus statinius, kurie pagal pirminį planą čia turėjo stovėti tik iki šio rugpjūčio.

***

Socialiniuose tinkluose pasirodžius klaipėdiečių įtarimams, kad pietinę miesto dalį kankinančios smarvės šaltiniu gali būti ir biodyzeliną bei kitus produktus iš rapsų gaminanti UAB „Mestilla“, Klaipėdos meras ketvirtadienį pokalbiui pasikvietė šios įmonės generalinį direktorių Arūną Zubą. Pastarasis po susitikimo žurnalistams tikino, kad įmonė dirba be jokių nukrypimų ir esą negali būti nepageidaujamų kvapų šaltiniu.

Rugpjūčio 30-oji

Klaipėdos savivaldybės administracija siūlys politikams priimti sprendimą, kad vienintelė galima vieta statyti krematoriumui uostamiestyje yra laisvoji ekonominė zona.

***

Klaipėdos apylinkės prokuratūra pranešė, kad įvertinus ir patikslinus asociacijos „Klaipėdiečių iniciatyva už demokratiją ir ekologiją“ (KIDE) pareiškime pateiktą informaciją apie galimai viršytas oro taršos normas gyvenamuosiuose Klaipėdos miesto šiaurinės dalies rajonuose, besiribojančiuose su Klaipėdos uostu, priėmė sprendimą pradėti ikiteisminį tyrimą.

***

Klaipėdos miesto Tarybos Etikos komisija Rusų aljanso prašymu svarsčiusi konservatoriaus Arūno Barbšio pasisakymą svarstant klausimą dėl Lietuvos partizanų vanago Adolfo Ramanausko-Vanago įamžinimo Klaipėdoje tik posėdžiui pirmininkavusio Vytauto Čepo balso pirmumo persvara nutarė rekomenduoti jam suderinti savo elgesį ar veiklą su politikams taikomais elgesio principais ar reikalavimais.

***

Naujojo sezono proga Klaipėdos dramos teatras iš anksto užsiregistravusius žiūrovus penktadienio vidurdienį pakvietė valandą praleisti repeticijoje, kurios metu teatro aktoriai kartu su pagrindinio vaidmens atlikėju Rolandu Kazlu gludino rugsėjo 29 ir 30 dienomis numatytą naujos Gintaro Grajausko pjėsės „Kas prieš mus“ pristatymą.

***

Klaipėdos universitetas pranešė, kad jo tyrėjai šią vasarą vyko ekspedicijon į Arkties regione esantį Svalbardo salyną. Tai – šiauriausiai esanti Europos teritorija, o jos didžiausia Špicbergeno sala yra vienintelė, kurioje nuolat gyvena žmonės.

Rugsėjo 1-oji

„Atvira Klaipėda” skelbė apie tai, kad Klaipėdos savivaldybės administracija vis dar ieško būdų, kai pagaliau pradėti dar 2016 m. rudenį pristatytą Senojo turgaus halės rekonstrukcijos projektą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

***

Renaldas Kulikauskas, Klaipėdos bendruomenių asociacijos pirmininkas, pasidalino savo nuomone, kad sprendimas mokslo metų pradžios šventę mokytojų pageidavimu perkelti į rusėjo 3-iąją buvo nelabai vykęs.

***

Šeštadienio vakarą Klaipėdos “Dragūno” rankininkai Islandijoje žaistų pirmųjų Europos taurės pirmojo etapo rungtynių su vietos „Selfoss“ ekipa metu 392 žiūrovų akivaizdoje turėjo pripažinti svečių pranašumą rezultatu 28:34 (13:17).

Rugsėjo 2-oji

„Atvira Klaipėda“ pradėjo įgyvendinti Klaipėdos savivaldybės remiamą projektą „Savanoriai – Klaipėdos krašto jungtis su Lietuvos Respublika“, kurio metu paliesime plačiajai visuomenei dar nenagrinėtą temą – atskleisime 1918-1920 m. Nepriklausomybės kovos savanorius, dalyvavusius ir 1923-iųjų Klaipėdos krašto prijungimo operacijoje, kuriems buvo lemta tapti reikšmingomis asmenybėmis, gyvenimų detales. Pasakojimą pradėjome nuo, ko gero, vienos ir kontraversiškiausių tarpukario Lietuvos asmenybių – generolo Vinco Vitkausko.

***

Melnragės gyventojai išplatino viešą kreipimąsi į Klaipėdos miesto savivaldybės Saugaus eismo komisiją, kad ji apribotų automobilių, motociklų, motorolerių ir motorinių dviračių eismą Molo gatvėje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This