Mins dviračius už sveiką širdį

Sveikata

Klaipėdos jūrininkų ligoninės medikai jau tryliktą kartą kviečia sėsti ant dviračių – jie savo pavyzdžiu ragina klaipėdiečius gyventi sveikiau bei rūpintis savo širdimi. Į žygį nuo Jūrininkų ligoninės iki Karklės kviečiami jungtis visi klaipėdiečiai.

Rugsėjo 29 d., šį šeštadienį, dviračius žygio dalyviai mins maršrutu Klaipėdos jūrininkų ligoninė–Labrenciškės–Giruliai–Karklė.

Praėjusių metų žygio startas, organizatorių nuotr.

Pasaulinę širdies dieną, rugsėjo 29 d. visi, ne tik medikai, bet ir pacientai, jų artimieji, sveiką gyvenseną propaguojantys klaipėdiečiai kviečiami prisijungti ir dalyvauti dviračių žygyje.

Jo startas 11 val. prie Klaipėdos jūrininkų ligoninės. Pranešama, kad šiemet keičiasi maršrutas – dviračių kolona judės nebe pagrindinėmis uostamiesčio gatvėmis, o dviračių takais iki Karklės.

Finišavusiųjų Karklės paplūdimyje prie „Žiogelio“ stovyklavietės lauks Klaipėdos jūrininkų ligoninės kineziterapeutų parengta mankšta, stiprinanti širdį, o po to – sveikas piknikas ir pašnekesiai apie sveikatą.

Specialistams nerimą kelia tai, kad kas antra mirtis Lietuvoje – dėl kraujotakos sistemos ligų. Lietuvos sveikatos informacijos centro Higienos instituto duomenimis, 2017 m. mirtys nuo kraujotakos sistemos ligų sudarė 56,1 proc. , nuo piktybinių navikų – 20 proc. Per metus vien Klaipėdos jūrininkų ligoninėje dėl širdies ligų gydosi per 4 tūkst., o ambulatoriškai konsultuojama per 15 tūkst. pacientų.

„Šių metų pasaulinės širdies dienos šūkis – „Mano širdis, tavo širdis!“, kuriuo kiekvienas raginamas pasižadėti saugoti ir rūpintis savo širdimi. Širdžiai itin kenkia nutukimas, nejudumas ir rūkymas, todėl keiskime savo gyvensenos įpročius: būkime fiziškai aktyvūs, sveikai ir subalansuotai maitinkimės, atsisakykime tabako, į darbą, jei tik įmanoma, važiuokime dviračiu, mažiau naudokimės liftu – lipkime laiptais. Rūpinkimės savo širdimi, kad kuo ilgiau išliktume sveiki. Rodykime pavyzdį savo vaikams“, – ragina Klaipėdos jūrininkų ligoninės II kardiologijos skyriaus vedėja, gydytoja kardiologė dr. Rūta Raugelienė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Teises pragėręs kapelionas prašo teismo malonės 

Vieną šių metų vasario sekmadienį lengvai išgėręs prie vairo sėdęs ir policijai pakliuvęs Jūrininkų ligoninės kapelionas ir Palangos Švč. Mergelės ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sveikata

Traukiasi Jonas Sąlyga

„Šiandien Klaipėdos universiteto ligoninės generaliniam direktoriui įteikiau prašymą atleisti mane iš filialo „Jūrininkų ligoninė” direktoriaus pareigų. Nors mano kadencija dar ...
2023-11-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Teismas: policija nepagrįstai atsisakė padėti ligoninei

Pirmos instancijos teismas konstatavo, kad Klaipėdos miesto policijos komisariato tyrėja nepagrįstai atsisakė pradėti tyrimą pagal Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) pareiškimą ...
2023-07-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This