Pasaulinei vegetarų dienai – konkursas

Sveikata

Pasaulinės vegetarų dienos metu Klaipėdos visuomenės sveikatos biuras kviečia gyventojus susimąstyti apie savo mitybą.

Tyrimai rodo, kad lietuviai nepakankamai vartoja daržovių ir vaisių, grūdinių produktų, žuvies ir jos produktų. Gyventojų paros maisto racione daugiau negu rekomenduojama energinės vertės teikia riebalai, sočiosios riebalų rūgštys, kurių gausu gyvulinės kilmės maisto produktuose, cukrūs. Mažiau negu rekomenduojama per dieną su maistu gaunama skaidulinių medžiagų, kai kurių mineralinių medžiagų.

Žemaitiška spirgynė su karštom bulvėm – tradicinis vegetariškas ne tik Kūčių valgis. Palmiros Mart nuotr.

Šiuo konkursu norima atkreipti visuomenės dėmesį į maisto racioną ir priminti, kad yra labai skanių ir kartu sveikų patiekalų be gyvulinės kilmės maisto produktų. Nebūtina tapti vegetaru, kad mityba būtų sveika, pakanka maitintis subalansuotai.

Konkurso organizatoriai ragina atsiųsti savo mėgstamiausio vegetariško patiekalo nuotrauką su receptu. Nugalėtojai laimės gertuvę, USB laikmeną bei URBAN FOOD sveikuoliškų produktų rinkinį.

Dalyvauti konkurse gali visi Klaipėdos bei Neringos gyventojai.

Nuotrauką su receptu reikia atsiųsti iki spalio 29 dienos el. paštu ruta@sveikatosbiuras.lt

INFORMACIJA

URBAN FOOD rūpinasi užimtu ir skubančiu žmogumi, kuris siekia savo mitybos racioną praturtinti natūraliais augaliniais vitaminais ir mineralais.

Bendradarbiaudami su mokslininkais, URBAN FOOD gamina funkcinius maisto produktus, tokius kaip įvairių uogų, daržovių ir sėklų milteliai bei kukurūzų lazdelės, gaminamos be cukraus, kviečių ar saldiklių. URBAN FOOD milteliai gaminami iš Lietuvoje užaugintų daržovių ir uogų. Tai nauji, aukštos kokybės ir padidinto funkcionalumo inovatyvūs produktai.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This