Konferencijoje dalinsis patirtimi apie gydymą natūraliomis priemonėmis

Sveikata

Papildomoji ir alternatyvioji medicina (PAM), gydymas mineraliniu (ir geoterminės kilmės) vandeniu – apie tai spalio 19-20 dienomis bus kalbama pajūryje vyksiančioje pirmojoje Lietuvoje tarptautinėje mokslinėje-praktinėje konferencijoje.

Pasidalinti patirtimi atvyks mokslininkai ir praktikai iš Italijos, Portugalijos, Airijos, Latvijos ir įvairių Lietuvos universitetų, reabilitacijos ir sveikatingumo centrų. Pranešimus skaitys tokie PAM autoritetai Lietuvoje kaip prof. Algimantas Kirkutis, Lietuvos sporto universiteto profesoriai prof. habil. dr. Aleksandras Kriščiūnas ir prof. habil. dr. Albertas Skurvydas, vienintelė Lietuvoje geoterminio vandens poveikį sveikatai tyrinėjanti biomedicinos mokslų daktarė Lolita Rapolienė, taip pat prof. habil. dr. Geriuldas Žiliukas, prof. dr. D. Sekmokienė, prof. dr. Daiva Mockevičienė ir kiti mokslininkai bei specialistai.

Anot pranešimo spaudai, konferencija subūrė įvairių specialybių gydytojus-reabilitologus, reumatologus, kardiologus, neurologus, psichiatrus, dermatologus, vidaus ligų ir įvairių PAM krypčių specialistus.

Konferencijoje bus nagrinėjamas ir muzikos terapijos poveikis žmogaus sveikatai, knygų skaitymas kaip depresijos prevencijos ir gydymo galimybė, dailės terapija kaip streso įveikimo priemonė, gyvūnų terapija, jogos ir meditacijos poveikis žmogaus organizmui, homeopatija ir ajurveda, kinų medicina, akupunktūra. Pranešimus šiomis temomis skaitys muzikos terapijos pradininkas Linas Švirinas, biblioterapeutė doc. dr. Jūratė Sučylaitė, Lietuvos jūrų muziejaus-delfinariumo Delfinų terapijos skyriaus vedėja doc. dr. Brigita Kreivinienė ir kiti.

Daugelį metų Airijoje praktikuojanti natūropatė Vilma Matulevičiūtė pristatys fitoterapijos vietą integratyvioje medicinoje ir supažindins su Lietuvoje mažai žinoma kraniosakraline terapija. Lietuvos ir Latvijos specialistai apžvelgs akupunktūros, inovatyvių stuburo reabilitacijos metodikų, balneoterapijos mineraliniu vandeniu ir gydomuoju purvu taikymą gydant judamojo aparato, neurologines ir odos ligas.

Konferencijos metu Gamtos tyrimų centro prof. habil. dr. S. Šliaupa pateiks informaciją apie turimus Lietuvos gydomojo geoterminio vandens išteklius.

Pasak pranešime cituojamos konferencijos organizacinio komiteto pirmininkės dr. L. Rapolienės, nors ši konferencija yra skirta visų profesinių kvalifikacijų gydytojams, kineziterapeutams, ergoterapeutams, gydymo, ugdymo ir socialinių įstaigų reabilitacijos ir SPA centrų specialistams, tačiau joje laukiami visi, kurie prioritetą teikia natūralioms gydymo priemonėms ar ieško būdų, kaip papildomai padėti sergančiam žmogui ar sustiprinti sveikatą sveikam.

„Vakarų Lietuvoje turime geoterminį mineralinį vandenį, kuris padeda žmonėms gydant traumas, kaulų-sąnarių-raumenų ligas, odos ligas, įveikiant nuovargį ir stresą. Yra labai daug būdų, kaip gydytojai gali padėti žmonėms pasveikti ar būti sveikesniais be vaistų. Konferencijoje kalbėsime apie papildomosios ir alternatyviosios medicinos sritis, jų reglamentavimą, pranešėjai pateiks naujausius mokslinius tyrimus, kaip tokia medicina veikia žmonių sveikatą ir kaip geriausia ją naudoti. Tradicinė ir papildomoji medicina turi dirbti kartu žmonių sveikatos labui“, – teigia L. Rapolienė.

Šią konferenciją Klaipėdos universitetas organizuoja kartu su poilsio ir sveikatinimo kompleksu „Atostogų parkas“.

Antrosios konferencijos dienos metu vyks geoterminės, sapropelio, pirčių terapijos (aromatoterapijos ir gintaro), TRX treniruočių, pilateso, kineziterapijos vandenyje, haloterapijos, masažų, Kneipo takelio praktiniai užsiėmimai, kuriuos ves jungtinė Klaipėdos universiteto dėstytojų ir „Atostogų parko“ specialistų komanda.

Konferencija vyks spalio 19 d. Klaipėdos universiteto „Aula Magna“ korpuse (Herkaus Manto g. 90, Klaipėda), o spalio 20 d. poilsio ir sveikatinimo komplekse „Atostogų parkas“ (Venecijos akl. 2, Žibininkai).

Daugiau informacijos ir konferencijos programą galima rasti čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Verslas

Apie tvarios energijos gamybą ir kaip tam pažaboti Baltijos vėją

Kaip Baltijos jūros vėją pažaboti tvarios energijos gamybai? Atsakymo į šį klausimą bus ieškoma su AB „Ignitis grupė“ vadovu Dariumi ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This