Geriausi detektyvai – pasieniečiai iš Pakrančių apsaugos

Kriminalai ir nelaimės

Geriausiais 2018 m. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) detektyvais pripažinti keturi Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos ir Ikiteisminio tyrimo skyrių tyrėjai, išaiškinę nelegalių cigarečių gabenimo schemą ir likvidavę šį kontrabandos kanalą.

Maždaug prieš metus VSAT Pakrančių apsaugos pasienio rinktinėje imta analizuoti informacija apie galimai neteisėtą didelio kiekio kontrabandinių rūkalų gabenimą Jonavos rajone. Netrukus pajūrio pasieniečiai, į pagalbą pasitelkę kolegas iš Pagėgių rinktinės, ties Jonavos rajono Žeimių gyvenviete surengė sulaikymo operaciją.

Iš Baltarusijos įvažiavusiame ir per Lietuvą judėjusiame krovininiame sąstate, kuriuo į Klaipėdą gabentos trąšos, kaip ir manyta, buvo didelis rūkalų krovinys. Iš važiuojančio sąstato kontrabandininkai tąkart išmetė net 123 dėžes baltarusiškų cigarečių.

Ties Nartautų mišku VSAT pareigūnai sulaikė du rūkalų krovikus bei keturias transporto priemones, kuriomis, neabejota, kontrabanda būtų greitai išgabenta ir išslapstyta iš anksto paruoštose laikinuose sandėliuose.

Tyrimą vykdę pasieniečiai 2017-ųjų gruodį ir 2018-ųjų vasarą taip pat surengė kelias sėkmingas kontrabandininkų sulaikymo operacijas Kelmės ir Mažeikių rajonuose.

Iš viso į VSAT pareigūnų rankas pateko daugiau kaip 350 tūkstančių pakelių kontrabandinių cigarečių. Jų vertė – daugiau kaip milijonas eurų.

Vėliau visi šie epizodai buvo sujungti į vieną ikiteisminio tyrimo bylą, kurią tyrė VSAT Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus vyresnysis tyrėjas Renatas Milinkauskas, to paties skyriaus vyriausieji tyrėjai Vainius Žalpys ir Ramūnas Jagminas bei Ikiteisminio tyrimo skyriaus vyriausiasis tyrėjas Ernestas Čovbanas.

Jų indėlį narpliojant nusikalstamos grupuotės veiką konkurso „Geriausias VSAT detektyvas“ vertinimo komisija pripažino svariausiu ir skyrė pirmą vietą.

VSAT praneša, kad toks „Geriausio Valstybės sienos apsaugos tarnybos detektyvo“ konkursas vyksta jau vienuoliktus metus. Konkursas kasmet organizuojamas siekiant skatinti nusikalstamų veikų tyrimus atliekančius pasieniečius, profesionaliausiai bei operatyviausiai atskleidusius nusikaltimus, parodžiusius sumanumą ir iniciatyvą.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This