Stoti į profesines mokyklas bus galima ir žiemą

Švietimas

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) praneša, kad nuo šiol į profesines mokyklas bus galima stoti ne vieną, bet du kartus per metus: vasarą arba žiemą.

Po šią vasarą vykusio priėmimo likus valstybės finansuojamų vietų, šiemet žiemos priėmimas skelbiamas pirmą kartą ir vyks lapkričio 14 – gruodžio 14 d.

Svarstantieji apie stojimą kviečiami rinktis darbo rinkoje patrauklias profesijas: inžinerinės pramonės, gamybos ir perdirbimo, statybos ir informacinių technologijų

Pranešama, kad žiemos priėmimas, kaip ir vasaros, bus vykdomas centralizuotai internetu per LAMA BPO sistemą. Žiemos priėmime dalyvausiančių profesinio mokymo įstaigų ir jų siūlomų mokymo programų sąrašas čia bus paskelbtas lapkričio 12 d.

Žiemos priėmime galės dalyvauti jau turintieji vidurinį išsilavinimą. Profesinę kvalifikaciją tokiu atveju galima įgyti per 6–18 mėnesių. Priimtieji žiemą mokytis pradės vasario mėnesį.

„Tai dar vienas žingsnis siekiant profesinį mokymą padaryti kuo lankstesniu – greitai reaguojančiu į darbo rinkos ir asmens poreikius. Tai ypač svarbu kalbant apie tęstinį mokymą, skirtą jau turintiems kvalifikaciją asmenims, kuriems galbūt reikia tik pasitobulinti ar įgyti papildomų kompetencijų. Šis priėmimas gali būti ypač naudingas tiems, kurie šiemet baigė mokyklą ir vasarą dar nebuvo apsisprendę, ką veikti toliau, taip pat tiems, kurie įstojo į aukštąją mokyklą ir suprato, kad pasirinktos studijos – ne jiems. Jiems tai – gera galimybė įgyti paklausią profesinę kvalifikaciją“, – pranešime spaudai cituojamas švietimo ir mokslo ministrės patarėjas Marius Ablačinskas.

Svarstantieji apie stojimą ypač kviečiami rinktis darbo rinkoje patrauklias profesijas: inžinerinės pramonės, gamybos ir perdirbimo, statybos ir informacinių technologijų. Kaip rodo analizė, šių specialistų labiausiai trūksta darbo rinkoje ir šie darbai yra gerai apmokami.

Profesinio mokymo įstaigoms 2018 m. iš viso buvo numatyta skirti 20,1 tūkst. valstybės finansuojamų vietų (2017 m. – 20,3 tūkst.), iš jų 3 tūkst. per vasaros priėmimą liko neužimta. Daugiausia laisvų vietų liko gamybos ir perdirbimo, informacijos ir ryšio technologijų, transporto srityse.

Į profesinio mokymo įstaigas per vasaros priėmimą priimti 17,2 tūkst. asmenų. Šiemet daugiausia vietų skirta inžinerijos ir inžinerinių profesijų sričiai (4,3 tūkst.), paslaugų asmenims (3,3 tūkst.), verslo ir administravimo (2,8 tūkst.).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This