43-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Spalio 22-oji

Uostamiestyje oficialiai pradėtas šildymo sezonas.

***

Kultūros ministerijos paskelbtam Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos direktoriaus konkursui dokumentus pateikė du pretendentai.

***

Kelių Klaipėdos nevyriausybinės organizacijų atstovai piketavo prie LRT Klaipėdos skyriaus, išreiškusios nepasitenkinimą skyriaus žurnalistų darbu.

***

Kaip vienas eksperto raštas gali iš esmės nubraukti Klaipėdoje pradėtą neįgalių vaikų integracijos procesą, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Liberalų sąjūdžio paskelbtame kandidatų į Europos Parlamentą sąraše be jau anksčiau apsisprendusio partijos pirmininko klaipėdiečio Eugenijaus Gentvilo  atsirado ir neringiškis Andrius Bagdonas.

***

Renkant Klaipėdos miesto savivaldybės Jaunimo reikalų tarybos paskelbtus geriausius uostamiesčio jaunimo atstovus, šiemet gali balsuoti ir „Atviros Klaipėdos” skaitytojai.

***

„Atvira Klaipėda” informavo apie steigiamojo kuratoriumo (Lietuvos studijų internacionalizavimo projekto Klaipėdos regione koordinacinės tarybos) siekius.

***

Ties II Melnrage naują uosto salą siūlanti formuoti iniciatyvinė vadinamoji Ekouosto grupė pirmadienio vakarą savo idėją pristatė I. Simonaitytės bibliotekoje susirinkusiems klaipėdiečiams.

Spalio 23-oji

„Atvira Klaipėda” informavo, kad verslininkų noras Liepų gatvėje ties posūkiu į sporto centrą „Impuls“ ir prekybos centrą „Liepa“ įrengti šviesoforu reguliuojamą sankryžą Savivaldybės Saugaus eismo komisijos nesužavėjo ir ji nepritarė tokiai naujovei vienoje iš miesto magistralių.

***

„Žinoma, lyginti mažųjų vaikų patirtus išgyvenimus dėl nemokšiškų valdininkų veiksmų su laikinai prarastomis neįgaliųjų sūpynėmis nėra lygiavertis dalykas. Tačiau šis sugretinimas parodo, kiek daug absurdo, nelogiškumo, o kai kurias atvejais – ir nusikalstamos veikos požymių kuo toliau, tuo labiau įsigali mūsų visuomenėje, toleruojančioje, susitaikančioje, o kai kada net ir skatinančioje šiuos vargo dėl proto protrūkius”, –  nuomonių rubrikoje rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Antradienį surengtoje spaudos konferencijoje Savivaldybės administracijos direktorius bei atsakingi jos darbuotojai bandė paneigti mero ir vidaus reikalų viceministro paskleistą informaciją, kad administracija vėluoja įsisavinti europines lėšas, įgyvendindama stambius projektus.

***

Klaipėdos meras, antradienį susitikęs su kandidatu į prezidentus Gitanu Nausėda, prie žurnalistų kelias minutes pasikalbėjo tik bendro pobūdžio temomis, o po to pokalbį pratęsė už uždarų durų.

***

Dėl stipraus vėjo Senoji perkėla jau nutraukė darbą, buvo apribota laivyba ir visame uoste.

***

Klaipėdos „Fortūnos“ krepšininkės antradienio vakarą namie Vilniaus „Kibirkščiai” pralaimėjo rezultatu 55:66.

Spalio 24-oji

Ir antrą teismo procesą dėl Klaipėdos muzikinio teatro rekonstrukcijos konkurso rezultatų pradėjusi bendrovė „LitCon“ pralaimėjo tiek pirmos instancijos, tiek Apeliaciniame teisme: konstatuota, kad teatro rekonstrukcija vyksta teisėtai.

***

Klaipėdos savivaldybės administracija pranešė nutraukianti sutartį su UAB „Alora“ dėl Klaipėdos prekinio ženklo, tačiau sutarties nutraukimo priežastį nurodo ne viešųjų pirkimų procedūrų pažeidimus, o esą plagiatą. „Atviros Klaipėdos” pakalbintas „Alora“atstovas ketina dėl to su Savivaldybe bylinėtis.

***

Trečiadienį „Atviros Klaipėdos” būstinėje lankėsi kandidatas į prezidentus, bankininkas, buvęs klaipėdietis Gitanas Nausėda.  „Man pabodo žiūrėti į besiriejančius ir kvailystes šnekančius politikus. Jie įsivaizduoja, kad yra gladiatoriai ir kaunasi vienas prieš kitą, bet ar mes tikrai esame tokia publika, kuriai to reikia? Aš jaučiausi už juos protingesnis sėdėdamas kitoje ekrano pusėje. Bet vieną dieną pasakiau sau, jeigu jautiesi geresnis už tuos politikus, pabandyk padaryti geriau. Nesužinosi nepabandęs. Klaipėdiečiai yra laisvesni, drąsesni ir šiek tiek linkę į beprotybes, aš esu to pavyzdys, nes nusprendžiau kandidatuoti“, –  vėliau, trečiadienio vakarą,  sakė su klaipėdiečiais susitikęs G. Nausėda.

***

Pranešta apie Klaipėdoje testuojamą pirmąjį suslėgtomis gamtinėmis dujomis varomą vilkiką „Scania”.  

***

„Žinant kuklų filmo biudžetą, dar galima būtų užsimerkti ir apsimesti nematant, kaip gražiosios Kuršių nerijos Pilkosios kopos „vaidina“ Sibirą, o Kuršių marios – Laptevų jūrą, tačiau nematyti kitų iki koktumo „neskanių“, banalių filmo momentų, nuvalkiotų klišių, negirdėti primityvių, deklaratyvių, negyvų dialogų – ir neįmanoma, ir, žinoma, neatleistina”, –  apie Klaipėdoje demonstruojamą filmą apie tremtį „Tarp pilkų debesų” nuomonių rubrikoje  samprotauja „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Turto bankas pranešė, kad aukcionuose parduos Giruliuose esantį buvusios Valstybės kontrolės mokymo centro kompleksą ir Respublikinės Klaipėdos ligoninės Odos ir venerinių ligų poliklinikos pastatą Jūros gatvėje.

***

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras pristatė režisieriaus padėjėją Milgintą Palubinskaitę, kuri prisipažįsta teatre įklimpusi iki gyvos galvos.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ FIBA Čempionų lygos rungtynėse Belgijoje Ostendėje vos trijų taškų skirtumu 89:91 pralaimėjo „Filou“ krepšininkams.

***

Trečiadienio vakarą Klaipėdos „Atlantas” išvykoje ir vėl pralaimėjo Vilniaus „Žalgiriui”. Šįkart rezultatu 1:3 (1:2).

Spalio 25-oji

Ketvirtadienį vykusiame miesto Tarybos posėdyje nuspręsta atidėti miesto bendrojo plano koncepcijos svarstymą bei po diskusijų sudaryta laikinoji komisija, kuriai iki gruodžio 10 d. pavesta ištirti visas su Klaipėdos prekinio ženklo atnaujinimu susijusias aplinkybes.

***

Uosto direkcijos atstovai spaudos konferencijoje pasidžiaugė puikiais trečiojo metų ketvirčio veiklos rezultatais bei pranešė apie uoste planuojamus vykdyti darbus. Tuo metu „Klaipėdos naftos” to paties laikotarpio rezultatai nedžiugina: naftos krova, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, sumažėjo 26,5 proc.

***

„Atvira Klaipėda” paskelbė Vakarų Lietuvos tėvų forumo atstovės iš Klaipėdiečių tribūnos perskaitytą pranešimą apie būtinybę turėti nemokamas pailgintas dienos grupes vaikams mokyklose.

***

Klaipėdos rajono Tarybos nariai posėdyje vienbalsiai pasisakė prieš tai, kad Slengiai būtų prijungti prie Klaipėdos.

***

Nors Savivaldybė nusprendė savo lėšomis išpirkti butus Nemuno g., dalis politikų mano, jog prie to turėtų prisidėti ir uosto įmonės, dėl kurių ir iškeldinami gyventojai. Be to, miesto Taryba ketvirtadienį vienbalsiai palaimino specialistų ir Savivaldybės administracijos siūlymą įvairius taršos parametrus matuoti ir tose vietose, kur iki šiol tai nebuvo daroma. Tuo metu Tarybai pirmą kartą apribojus prekybos alkoholiu laiką ne tik konkrečiai įmonei, bet ir vietai – Bijūnų g. 8 ir Mažojo kaimelio g. 1 – pastarojo savininkė „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog sprendimą skųs teismui.

***

„Juk šis objektas yra ant turistinės ašies, turistai čia galėtų siųsti sveikinimus iš Klaipėdos. Savivaldybė turi padaryti viską, kas jos galioje, kad šis objektas nebūtų išdraskytas ir vertė, kuri sukuriama ne per dieną, neišnyktų” , – Tarybos posėdžio metu įsilingavus diskusijai apie senamiestyje esančio nebenaudojamo buvusio pašto likimą sakė Nina Puteikienė, politikams galiausiai nusprendus kol kas neatšaukti sprendimo, kuriuo išreikštas noras pirkti šias patalpas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

***

Pasibaigus kruiziniam sezonui, Uosto direkcijos vadovas ragino ir kitus, ne tik Uosto direkciją, stengtis į Klaipėdą pritraukti kuo daugiau turistų.

***

Pėsčiųjų viaduko per geležinkelį „Lietuvos geležinkeliams“ nesiseka įpiršti Klaipėdos savivaldybei – ketvirtadienį miesto Taryba atsisakė priimti tokią geležinkeliečių „dovaną“.

***

Klaipėdos savivaldybės taryba sudarė komisiją, kuri tirs, ar Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo.

***

Ievos Simonaitytės bibliotekoje pristatyta publicisto, istoriko, humanitarinių mokslų daktaro Algimanto Liekio knyga ,,Prezidentas Antanas Smetona. Raštai, kalbos, darbai”.

***

20 metų rinkta medžiaga ir vieneri metai įtempto rašymo – tiek prireikė laiko, kad rašytoja Rima Palijanskaitė galėtų pristatyti naują savo knygą „Vydūnas. Regėjimai, darbai, atradimai“. Ketvirtadienio vakarą ji buvo pristatyta ir Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Kalnupės filiale.

Spalio 26-oji

„Vienas toks Seimo priimtas, prezidentės vetuotas ir Seimo vėl 71 balsu ketvirtadienį iš naujo priimtas (atmetus prezidentės veto) Atliekų tvarkymo įstatymo dviejų straipsnių pakeitimo įstatymas, kurio pagrindinė mintis – atliekų deginimo įrenginiai negali būti statomi arčiau nei 20 km atstumu nuo gyvenamųjų teritorijų”, – straipsnyje „Kiek kainuos špyga prezidentei” rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

Klaipėdos apygardos teismas penktadienį išteisino devynis asmenis – Gintarą Gibą, Saulių Bucevičių, Valdą Skarbalių, Giedrę Vitę, Jolantą Kaveiką, Vytautą Trečioką, Juozą Liesį, Tomą Kučiauską ir Sergej Dobriakov, kaltintus melagingų parodymų davimu liudijant baudžiamojoje byloje dėl apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo Darbo partijoje bei kitų nusikaltimų.

***

Lietuvos jūrų muziejuje penktadienį svečiavosi Klaipėdos miesto nakvynės namų gyventojai. Jiems buvo surengta ekskursija po rekonstruotą akvariumą, vėliau jie apsilankė delfinų ir kaliforninių jūrų liūtų pasirodyme.

***

Tinklalapis „bcneptunas.lt“ pristatė pokalbį su „Neptūno” vidurio puolėju Simu Galdiku.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ penktadienį Gargžduose nutraukė pralaimėjimų seriją, nugalėjęs vietos ekipą SC rezultatu 90:82.

***

Valstybės valdoma AB „Lietuvos geležinkeliai“ pranešė investuosianti 135 mln. Eur į infrastruktūros pajėgumus. Bendrovės valdyba patvirtino antrųjų kelių statybų ruožuose Plungė–Šateikiai ir Livintai–Gaižiūnai projektus. Teigiama, kad ši rekonstrukcija suteiks galimybes pervežti krovinius bei keleivius per trumpesnį laiką, be to, pagerės Klaipėdos valstybinio jūrų uosto pasiekiamumas kroviniams, o taip pat Klaipėdos pasiekiamumas keleiviams.

***

Penktadienį šalia Palangos, atsitrenkęs į pakelės medžius, žuvo 20-metis vaikinas, vairavęs „Audi A6“. Dar viena avarija įvyko Plungės rajone, joje, susidūrus dviems automobiliams, nukentėjo 50-metis vyras.

***

Lietuvos socialdemokratų partijos Klaipėdos skyrius kandidatu į merus išsirinko Benediktą Petrauską.

***

Geriausiais 2018 m. Valstybės sienos apsaugos tarnybos detektyvais pripažinti keturi Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos ir Ikiteisminio tyrimo skyrių tyrėjai – Renatas Milinkauskas, Vainius Žalpys ir Ramūnas Jagminas bei Ernestas Čovbanas., išaiškinę nelegalių cigarečių gabenimo schemą ir likvidavę šį kontrabandos kanalą.

Spalio 27-oji

„Atvira Klaipėda” tęsia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo remiamą projektą „Klaipėdos sukilimo operacijai – 95“ ir toliau gilinasi į Klaipėdos sukilimu vadinamos karinės operacijos eigą bei aplinkybes.

***

Nepaisant lietaus ir stiproko vėjo keletas dešimčių klaipėdiečių šeštadienio rytą dalyvavo asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ organizuotoje tradicinėje lapų grėbimo talkoje.

***

„Atviros Klaipėdos” skaitytojas Rolandas įspėjo apie fiktyviai sukurtą pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ paskyrą.

***

Šeštadienis buvo sėkmingas Klaipėdos krepšininkams: „Neptūnas-Akvaservis“ iškovojo ketvirtąją pergalę, rezultatu 85:65 nugalėję Joniškio „Delikateso“ ekipą; pirmąją pergalę šį sezoną iškovojo ir „Fortūnos” krepšininkės, išvykome MultiGyn Moterų lygoje 90:79 įveikusios Ukmergės „Vilkmergės“ komandą ,o „Neptūnas” svečiuose 98:88 nugalėjo nė vienos pergalės dar nepasiekusius „Šiaulius”.

Spalio 28-oji

Karo laivo „Prezidentas Smetona” istorijos momentai buvo apžvelgti šią savaitę Jūrų muziejuje vykusioje tarptautinėje mokslinėje konferencijoje „Jūrinės valstybės sargyboje. Lietuvos karinis laivynas istorijos sūkuriuose“, kurioje dalyvavo ir „Atviros Klaipėdos” praktikantė.

***

Antrosiose Europos čempionato atrankos rungtynėse Lietuvos vyrų rinktinė sekmadienio vakarą Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje, po itin atkaklios kovos nusileido Portugalijos ekipai rezultatu 23:24 (10:12). Tai nulėmė rinktinės trenerio klaipėdiečio Artūro Juškėno sprendimą palikti šias pareigas.

***

Sekmadienio vakarą Kaune vykusiose rungtynėse „Stumbras“ net 6:0 sutriuškino Klaipėdos „Atlantą“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This