44-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Spalio 29-oji

„Aš labai norėčiau, kad mūsų forumuose skambėtų ne tik komplimentai, kad mes nebijotume įvardinti mūsų visuomenėse paplitusius stereotipus ir priežastis, kodėl turime tokį požiūrį į kaimynus. Tai reikalinga, kad geriau suprastume vieni kitus ir kad dialogas būtų natūralus, o ne cukrinis“, – savaitgalį Klaipėdoje vykusiame visuomeniname Lietuvos ir Baltarusijos forume „Kas mus jungia?”, kurį aprašė „Atviros Klaipėdos” praktikantas Artūras Maslak, sakė Jerzy Giedroyco dialogo ir bendradarbiavimo forumo vadovas Alvydas Nikžentaitis.

***

„Klaipėdos energijos” vadovas Antanas Katinas „Atvirai Klaipėdai” teigė esą dėl biurokratinių trukdžių permoka už šilumos energiją miestiečiams bus pradėta grąžinti tik nuo gruodžio mėn.

***

Praėjus daugiau nei metams nuo Klaipėdos licėjaus bylos tyrimo, jam vadovaujantis prokuroras atsisakė  „Atviros Klaipėdos” žurnalistei pakomentuoti tyrimo eigą bei galimą baigtį – formalius atsakymus atsiuntė tik prokuratūros atstovė spaudai.

***

Kelios Klaipėdos visuomeninės organizacijos pranešė lapkričio 17 d. Atgimimo aikštėje organizuosiančios mitingą už klaipėdiečių teisę į sveiką ir švarią gyvenamąją aplinką, į kurį pakviesti ir keli ministrai.

***

Klaipėdos miesto vadovams pirmadienį buvo pristatytas baigiamas rengti Biržos tilto remonto projektas.

***

„Atvira Klaipėda” priminė apie prieš Šilutės valdininkus praėjusią savaitę pradėto ikiteisminio tyrimo tolesnę eigą.

***

„Klaipėdos keleivinis transportas” pranešė miesto autobusams parengęs vienodus „stop” lipdukus.

Spalio 30-oji

Klaipėdiečiai nepatenkinti „Klaipėdos naftos” planais plėsti kraunamos produkcijos spektrą, tačiau bendrovės atstovai gyventojus ramina, kad cheminių produktų krova esą bus saugi.

***

UAB „Atea“, laimėjusi „Klaipėdos keleivinio transporto” skelbtą konkursą elektroninėms bilietų kortelėms pagaminti, vėluoja vykdyti savo įsipareigojimus: uostamiesčio spaudos kioskuose kortelių jau neliko.

***

Nidoje bute rastas moters lavonas su laidu ant kaklo pareigūnams įminė mįslę: tiriama ir nužudymo, ir savižudybės versija.

***

Kodėl Vyriausybė nevykdo savo įsipareigojimų, perduodant miestui senąjį policijos komisariato pastatą, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

„Klaipėda vis labiau tampa užribis. Jei tendencija nesikeis, po dešimtmečio matysime tik uostą aptarnaujantį personalą. Mūsų tikslas, kad taip nenutiktų“, – antradienio vakarą surengtoje diskusijoje „Proveržis ar išvarža?” sakė asociacijos „Klaipėdos kultūros bendruomenė“ vadovas Tomas Kiauka. Miesto menininkai žadėjo lengvai neatiduoti senojo komisariato pastato ir dėl jo rengti protesto akcijas.

Spalio 31-oji

Trečiadienį Klaipėdos apygardos teisme paskelbtas neeilinis nuosprendis – už  buvusios pamotės nužudymą bei pasikėsinimą nužudyti tėvą 42 metų vyrui skirta įkalinimo iki gyvos galvos bausmė.

***

Pranešta apie Žibininkuose poilsio ir sveikatinimo komplekse „Atostogų parkas“ įrengtą pirmąją pasaulyje visuomenei viešai prieinamą gintaro pirtį, kurios atidarymas kviestiniams svečiams numatytas lapkričio 6 d.

***

Klaipėdos miesto tarybos komisija, vykdanti  Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos pavedimą išnagrinėti, ar savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo, pripažino, jog mėnesio laiko tam jai neužteks.

***

Vyriausybė trečiadienį pritarė transporto sektoriaus valstybės įmonių pertvarkai, pagal kurią ir Uosto direkcijas taps akcine bendrove.

***

Puikus oras trečiadienio vakarą į Teatro aikštėje surengtą Senamiesčio moliūgų šventę sutraukė minias žmonių.

***

„Klaipėdos keleivinio transporto” direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas informavo, kad „Atviros Klaipėdos” pagarsinta elektroninio bilietų kortelių trūkumo problema imta spęsti  ir lapkričio 2-ąją miesto spaudos kioskams bus pateikta pirmoji 1000 kortelių partija.

***

„Atlantas” trečiadienį Lietuvos futbolo lygoje tradiciškai pralaimėjo, žaisdamas namuose „Kauno Žalgiriui” nusileidęs 1:3, užtat „Neptūnas” FIFA Čempionų lygoje namuose rezultatu 92:83 įveikė prancūzų Strasbūro „SIG“.

Lapkričio 1-oji

„Kai Ruandoje buvo prasidėjęs genocidas, buvo suniokota mano įkurta Jaunimo sodyba, išžudyti joje gyvenę vaikai, mane taip pat norėta nužudyti. Tik per atsitiktinumą nebuvau vietoje, kai manęs atėjo”, – „Atvirai Klaipėdai” pasakojo Klaipėdoje gimęs ir Kretingos rajone Jaunimo sodybą vaikams iš nepasiturinčių šeimų įkūręs kunigas Hermanas Šulcas, švenčiantis savo kunigystės 50-metį.

***

Visų Šventųjų dieną jau nuo pat ryto klaipėdiečiai būriais traukė lankyti savo artimųjų kapų.

***

Liepų odontologijos klinikos protezuojanti gydytoja Goda Palec pasidalinosi savo mintimis apie dažniausiai pasitaikančius mitus, susijusius su dantų implantavimu.

Lapkričio 2-oji

Policija praneša, kad ligoninėje atsidūrė 38 metų klaipėdietis, ištiktas gilios komos.

***

Kaip naujoji mokesčių reforma palies pirmiausia individualia veikla užsiimančius žmones, nuomonių rubrikoje spausdinamame straipsnyje „Chameleonų rūpesčiai” rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad kompostavimu Dumpių kaime užsiimančios UAB „Branda LT“ direktoriui Evaldui Stakei pavyko Klaipėdos rajono rūmuose įrodyti, kad aplinkosaugininkai jį norėjo nubausti nepagrįstai.

***

Asociacijos KIDE prezidentė Alina Andronova piktinasi, jos nuomone, netinkamai vykdomais atsakingų institucijų oro taršos miesto centre matavimais.

***

Aplinkos ministerija pranešė  nepritarianti Klaipėdos savivaldybės norui išbraukti Smiltynę iš Kuršių nerijos nacionalinio parko teritorijos, siekiant Smiltynei suteikti kurortinės vietovės statusą.

***

Klaipėdietis Seimo narys, liberalų kandidatas į merus Simonas Gentvilas siūlo, kai Uosto direkcija taps akcine bendrove, dalį jos akcijų įsigyti savivaldybei.

***

Penktadienį žaisdami namie „Neptūno-Akvaservis“  krepšininkai pasiekė trečiąją pergalę iš eilės NKL pirmenybėse, rezultatu 86:73 nugalėję tauragiškius.

Lapkričio 3-oji

Apie jauno žmogaus kelią savos svajonės link šeštadienio interviu pasakoja „Atviros Klaipėdos” praktikantė.

***

„Žinoma, tautos tradicijos yra svarbus dalykas ir niekas jų atsisakyti neragina bei artimųjų kapų lankyti nedraudžia. Anaiptol. Tačiau kai rūtų darželiais paverstų kapaviečių ravėjimui bei puoselėjimui iš paties Seimo tribūnos siūloma skirti net du laisvadienius – tai jau prasilenkia su elementaria logika”,  – nuomonių rubrikoje apie Seimui pateiktą pasiūlymą nedarbo diena padaryti ir lapkričio 2-ąją samprotauja „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Policija pranešė apie penktadienį Dituvos sodų namelyje rastus du vyriškos bei vieną moteriškos lyties lavonus be išorinių smurto žymių, tačiau jau pradėjusius  irti. Pradėtas tyrimas mirties priežastims nustatyti.

***

Kitų metų balandį Rusijos okupuotame Kryme vyksiančiame V Jaltos tarptautiniame forume ketina dalyvauti ir Klaipėdos miesto tarybos narys, Lietuvos rusų sąjungos atstovas Viačeslavas Titovas.

***

„Dragūno” rankininkai Lietuvos rankinio lygos rungtynėse šeštadienį išvykoje rezultatu 32:28 nugalėjo sostinės HC „Vilnius“ komandą, o „Neptūnas-Akvaservis” krepšininkai Jonavoje rezultatu 97:87 įveikė „Sintek- Jonava” komandą.

***

„Betsafe“ lažybų ekspertų prognozes, kad Vilniaus „Rytas“ nesunkiai įveiks uostamiesčio „Neptūno“ krepšininkus, į šipulius sudaužė klaipėdiečiai, šeštadienį po įspūdingos kovos sostinėje nugalėję vilniečius rezultatu 78:66.

***

Pagaliau ir „Atlantas” išvykoje atsilaikė prieš Vilniaus „Žalgirį“, sužaidęs lygiosiomis 0:0.

Lapkričio 4-oji

Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus taryba skubos tvarka rinkosi į posėdį. „Dalyvaujant 16 iš 21 skyriaus tarybos narių vienbalsiai priimta rezoliucija: I. Esame sunerimę ir nepritariame mero Vytauto Grubliausko ryšiams su Eligijumi Masiuliu ir bendravimui Odesos džiazo festivalio metu. II. Raginame Vytautą Grubliauską viešai paneigti gandus dėl kuriamo komiteto, kviečiame ir toliau dirbti kartu su LRLS Klaipėdos skyriumi”, – rašoma skyriaus pranešime.

***

Sekmadienio vakarą paaiškėjo Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos surengtų pirminių kandidato į prezidentus rinkimų rezultatai. Dauguma Vakarų Lietuvos, kaip ir visos šalies rinkėjų, palaikė Ingridą Šimonytę.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This