Klaipėdoje susitiko Erasmus studentų tinklo atstovai

Mums rašo

Egidijus Baranauskas, Almeda Šinušaitė
2018-11-13

Komentarų: 0

Klaipėdos universiteto Socialinių ir humanitarinių mokslų fakultete vyko Erasmus studentų tinklo (ESN) Lietuva susitikimas. Jo metu diskutuota organizacijai svarbiais klausimais – trejų metų strategija, būsimi projektai, renginiai.

ESN – šios trys raidės greičiausiai yra labiausiai paplitusios tarp viso pasaulio studentų, jau paragavusių ERASMUS mainų duonos arba bent jau svajojančių jos paragauti, o kitiems tai nieko nesakančios raidės. ESN pagrindinis tikslas yra padėti integruotis atvykusiems studentams. Lietuvoje ESN veikia net šešiolikoje aukštųjų mokyklų.

Per vienerius mokslo metus į Lietuvą atvyksta daugiau kaip 2000 Erasmus studentų, bet nereikia pamiršti nuolatinėms studijoms ir pagal kitas mainų programas atvykstančių studentų… Tokie skaičiai rodo, kad Lietuva yra populiari, o organizacijos savanorių reikia vis daugiau ir daugiau.

ESN Lietuva siūlo daug įvairių projektų. Vienas iš jų – „Multilingual Lithuania“. Tai projektas, kurio metu atvykę studentai moko savo vietinės kalbos be jokio atlygio. Tiek kiti tarptautiniai studentai, tiek lietuviai gali tobulinti jau turimas mylimos kalbos žinias arba įgyti naujos kalbos pagrindus.

Dar vienas projektas vykdomas kartu su Švietimo ir mainų paramos fondu – „Erasmus mokykloms“. Projekto tikslas – motyvuoti vietinius moksleivius, parodyti, kad pasaulis nėra toks didelis, supažindinti su įvairiomis kultūromis ir paskatinti siekti mokslo ir kitų aukštumų savo gyvenime.

Be šių projektų ESN tinkle Lietuvoje dažnai vykdomos socialinės akcijos. Savanoriai, kartu su studentais lanko beglobius gyvūnus prieglaudose, atneša maisto ir kitų svarbių reikmenų. Kaune atsodino Ąžuolyną, perdažė suoliukus ir nuveikė kitus įvarius darbus miestų labui. Kai kurios sekcijos organizuoja vizitus į vaikų dienos centrus, kur su vaikais žaidžiame žaidimus, verdame karštus kalėdinius gėrimus, marginame kiaušinius ir smagiai leidžiame laiką. “SocialErasmus“ projektas įtraukia užsieniečius į socialinę veiklą, kad šie pažintų Lietuvą bei jos žmones ne tik iš turistinės pusės.

Svetima šalis, nepažįstami žmonės, neatrasta kultūra ir žavingos nesuprantamos kalbos ypatybės – štai su kuo susiduria kiekvienas tarptautinis studentas. Kiekvienam iš jų pasiryžti išvykti svetur pusei metų ar metams yra tikras iššūkis, daugumai jų – didžiausias gyvenimo nuotykis. Tad Erasmus studentų tinklo savanoriai pirmi žmonės, kurie pasitinka ir suteikia pagalbą svetimoje šalyje, kad šie nesijaustų svetimi, įtraukia į įvairias veiklas, supažindina su šalimi ir jos kultūra.

Klaipėdoje jau aštuonerius metus veikianti ESN sekcija ESN KUK rūpinasi į Klaipėdos universitetą ir Klaipėdos valstybinę kolegiją atvykusiais užsienio studentais. Šiais metais sekcija pradėjo bendradarbiauti ir su Lietuvos verslo kolegija, kuruoti jų atvykusius mainų studentus.

Klaipėdos mentorių komanda, kurią sudaro lietuviai studentai iš KU, KVK ir LTVK, yra atvira ir visada pasiruošusi padėti visiems užsienio studentams, kurie kreipiasi į juos. Pagalba prasideda nuo susirašinėjimo su studentu ir pasitikimo atvykus, iki laisvalaikio organizavimo ar net prireikus palydos pas gydytojus. Tačiau veikla neapsistoja vien tik užsienio studentais. ESN KUK mielai sukviečia ir ESN Lietuvos narius atvykti į suvažiavimus pajūryje. Vienas iš jų vyko šį šeštadienį. Prieš metus Klaipėdoje taip pat vyko tarptautinis ESN Nacionalinių valdybų suvažiavimas, kuriame dalyvavo atstovai iš įvairių ESN atsovaujamų šalių.

ESN KUK mielai kviečia studentus prisijungti prie mentorių komandos. Jei studijuoji KU, KVK ar LTVK – parašyk kuk@esnlithuania.org arba sek veiklą Facebook paskyroje (ESN KUK Klaipeda).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Tarptautinio Erasmus+ projekto atgarsiai Maksimo Gorkio progimnazijoje

Diena veja dieną ir net nepastebėjome, kaip rudens spalvų paveikslą pakeitė purus ir baltas pirmasis žiemos sniegas. Tačiau yra įvykių ...
2022-12-05
Skaityti daugiau

Veidai

Jūrininkų ligoninėje dirbantis Ali Aldujeli su ligoniais kalbasi lietuviškai

Klaipėdos jūrininkų ligoninė praneša, jog jos Širdies ir kraujagyslių radiologijos skyrių papildė naujas darbuotojas – kardiologas Ali Aldujeli. Mediko šaknys ...
2022-11-04
Skaityti daugiau

НОВОСТИ

«Опыт, который не получишь за родной партой»

Международный Университет LCC (LCC International University) уже много лет предлагает своим студентам отправиться на один семестр на обмен в сотрудничающие ...
2022-10-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This