Sukurta personalinė alergijos prognozės programa

Sveikata

Klaipėdos sveikatos biuras informuoja, kad Lietuvoje sukurta prieš žiedadulkių alergenus nukreipta mobilioji programėlė, kuri leidžia nuo alergijos kenčiantiems žmonėms gauti personalinę alergijos simptomų prognozę.

 

Ši sistema yra inovatyvus įrankis, leidžiantis gauti personalinę alergijos prognozę artimiausioms dienoms. Palmiros Mart nuotr.

Idėjos esmė – panaudoti Koperniko atmosferos monitoringo  (angl. Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS) platformą ir oro žiedadulkių prognozavimo bazę kaip pagrindą sukurti aukštos raiškos personalizuotą alergijos simptomų prognozių sistemą – PASYFO (angl.-  Personal Allergy Symptoms Forecasting System).

Pranešama, kad PASYFO sukūrė Šiaulių universiteto mokslininkai, bendradarbiaudami su Suomijos meteorologijos tarnyba ir Vienos medicinos bei Latvijos universitetų mokslininkais.

Tai pirmas tokio pobūdžio produktas pasaulyje. Šis inovatyvus produktas sukurtas gydytojams – praktikams ir alergijos pažeistiems asmenims bei jų artimiesiems. Programėlę galima įdiegti telefone, planšetėje ar kompiuteryje.

Teigiama, kad personalizuota informacija yra patogi naudoti. Paslaugai gauti yra sukurtos dvi sąsajos: tinklalapis (http://pasyfo.lt) ir mobilioji programėlė (galima siųstis iš „Google Play” ar „Apple Store”).

Daugiau informacijos apie žiedadulkių poveikį žmonių sveikatai ir kitą aktualią informaciją, susijusią su alerginių ligų, susijusių su klimato kaita, galima rasti Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro internetinėje svetainėje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This