„Mes esame draugiški“ nėra tiktai frazė, tai – realybė

Mums rašo

Areta Skukauskienė, Klaipėdos socialinių pedagogų metodinio būrelio pirmininkė
2019-05-01

Komentarų: 0

Paskutiniąją balandžio dieną artėjant vidurdieniui per 600 įvairaus amžiaus mokinių iš 34 Klaipėdos miesto ir rajono mokyklų ėjo, važiavo viena kryptimi – į akciją „Draugystės ABC”.

Akcijos organizatoriai uostamiesčio socialiniai pedagogai jau šeštus metus kviečia mokyklas bendrai jungiančiai veiklai. Šiais metais buvo kvietimas į savotišką muzikinę laboratoriją su mokytojais Skaistute ir Augustinu Užkuratais bei Būgnų orkestru, Paulina Skrabyte, šokių centru „Mondo“ ir Remigijumi Žiogu.

Trankiai renginį atidarę Klaipėdos „Vyturio“ progimnazijos jaunieji būgnininkai netrukus kartu su visais akcijos dalyviais skandavo: „Mes galime, mes mokame, mes esame draugiški.“ Būtent to ir linkėjo sveikinimo žodį tarę vicemeras Arvydas Cesiulis, asociacijos „Mano miestas Klaipėda” prezidentas Elijus Vainauskas ir prekybos centro BIG šeimininkai.

Kibirai, dėžutės, tušti ar kruopų pripildyti indai, medinės, metalinės lazdelės – mokiniai susinešė tokius „muzikos instrumentus“ ir, mokomi mokytojų Skaistutės bei Augustino Užkuratų, kūrė „suneštinio orkestro muziką“.

Nudundėjus improvizuotai perkusijai, šokių centras „Mondo“ ėmė mokyti dalyvius bendro šokio. Vėlgi, ritmingas ir darnus žingsniavimas. Vėlgi, plojimai ir šypsenos išmokus šokio judesių.

Spinduliuojanti jaukumu ir džiugesiu dainos „Nuostabi diena“ atlikėja Paulina Skrabytė, Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos abiturientė, sukūrė idealų foną pagrindinės akcijos idėjos įgyvendinimui – užkrėsti draugiškumu kiekvieną šalia esantį ir skleisti mieste draugiškumo virusą.

Tam akcijos dalyviai ruošėsi dar gerokai iki renginio: gaminosi apyrankes sau, rašė linkėjimus nepažįstamajam. Akcijos metu skambant Paulinos dainai apie nuostabią dieną, mokiniai puošė aplinkinių rankas „Draugystės apyrankėmis“ – rišo ant rankų savo atsineštas spalvotas juosteles su palinkėjimais.

Nuo pradinuko iki abituriento ir profesinės mokyklos mokinio – kiekvienas galėjo pasirinkti kam dovanoti savo draugiškumo simbolį ir pats ant rankos susirinkti kuo daugiau spalvotų juostelių.

Buvo smagu stebėti kaip grįžę per visą miestą su tokiomis apyrankėmis mokiniai džiugiai rodė kiek kokių linkėjimų gavo…

Nuostabu, kai, neturint visiškai jokio renginiui skirto biudžeto, renginys įvyksta. „Draugystės ABC”  – socialinių pedagogų susitelkimo, mokyklų bendruomenių geranoriškumo ir draugiškų partnerių kūrinys: Klaipėdos miesto savivaldybė mato renginyje prasmę ir jį viešina, Viešosios tvarkos tarnybos Prevencijos skyrius, Vakarų (Jūros) Šaulių 3-ioji rinktinė, Karo prievolės ir komplektavimo skyrius kasmet rūpinasi renginio dalyvių saugumu. Šiais metais vėl džiugino asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ bei Renginių ir pramogų organizavimo bendrovės „Trys karaliai“, PC BIG paspirtis – sceninė pakyla, garso aparatūra ir profesionalus garsas bei renginio vedantysis, „Draugystės rinkinukai“ – visa tai atsirado būtent šių partnerių dėka.

„Mes galime. Mes mokame. Mes esame draugiški“ – tai nėra tiktai frazė, tai – realybė.

Draugiškos realybės akimirkas fiksavo Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos fotografo specialybės mokiniai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Žuvo 15-metis

Trečiadienio vidurdienį Klaipėdos BIG prekybos centro lankytojai tapo kraupaus įvykio liudininkai – čia, pirminiais duomenimis, žuvo pro daugiaaukščio balkoną iškritęs ...
2023-04-19
Skaityti daugiau

Mums rašo

Vėjo, vėjo naujiems mokslo metams!

Sveikindami su Mokslo ir žinių diena Klaipėdos socialiniai pedagogai kviečia pasidžiaugti uostamiestyje besimokančiųjų dovana 770 metų jubiliejų mininčiai Klaipėdai. „Vėjo, ...
2022-09-01
Skaityti daugiau

Verslas

Prekybos centre BIG - didžiausia Lietuvoje „Sinsay“ parduotuvė

Penktadienį prekybos centre „BIG Klaipėda“ duris atvėrė jau antroji naujo koncepto „Sinsay“ parduotuvė Lietuvoje. Šiuo metu tai didžiausia Lietuvos regiono ...
2022-05-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This