Į pajūrį sugrįš šiluma

Orai

Po pastarųjų vėsių ir lietingų dienų nuo trečiadienio pajūry palaipsniui orai ims keistis – sugrįš šiluma, bus saulėta.

Trečiadienį dar numatomas nedidelis debesuotumas, bet be lietaus. Įdienojus termometro stulpelis jau gali pakilti iki 18 laipsnių šilumos. Pūs stiprokas šiaurės rytų krypčių vėjas.

Panašūs gražūs ir saulėti orai prognozuojami ir ketvirtadienį, dieną jau numatoma iki 20 laipsnių šilumos. Tačiau penktadienį vėl gali sugrįžti nedidelis lietus, kuris orą atvėsins iki 15 laipsnių. Visgi savaitgalis žada džiuginti saule ir šiluma.

Šeštadienį su 10-uoju Laivų paradu klaipėdiečiai jau pasitiks tikrą vasarą. Naktį dar gali palyti, prognozuojama iki 14 laipsnių šilumos, o štai diena turėtų išaušti saulėta ir vasariška – termometro stulpelis įdienojus greičiausiai jau perkops ir 20 laipsnių padalą.

Dar šiltesnis žadamas sekmadienis. Naktį oro temperatūra bus apie 14 laipsnių, o dieną šoktels iki 23 laipsnių. Abi dienas pūs nestiprus šiaurės rytų krypčių vėjas. Pagal išankstines prognozes graži turėtų būti ir kitos savaitės pradžia.

Be to, Visuomenės sveikatos centras informuoja, jog jau antra savaitė visoje šalyje, taip pat ir Klaipėdoje, oro užterštumas yra žemas, kietųjų dalelių koncentracija ore neviršija nustatytų normų.  Oro užterštumo situaciją savo gyvenamoje vietovėje galite stebėti čia.

INFORMACIJA

Sinoptikų teigimu, gegužės mėnesio vidutinė temperatūra yra 12-13 laipsnių šilumos, pajūryje ir Žemaitijoje – laipsniu žemesnė. Temperatūros rekordas buvo pasiektas 1958 m., kai gegužės 28 d. Varėnoje buvo užfiksuotas daugiau kaip 32 laipsnių karštis.

Šilta gegužė buvo ir 1977, ir 2007 metais. O štai 2014 metais gegužės rekordas užfiksuotas ir Klaipėdoje – tada termometro stulpelis šoktelėjo ties 31 laipsnio  padala.   

Gegužė pasižymi ir šalčio rekordais – Varėnoje 1965 m. iki 1995 m. užfiksuota minus 7, o 4-5 laipsnių šaltis gegužės pradžioje esą pasitaiko ne taip jau ir retai įvairiose šalies vietose.

O štai 2011 m. Žemaitijoje gegužę iškrito sniegas ir jo 10-20 cm danga išsilaikė net keletą dienų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

300 metų sulaukęs Imanuelis Kantas kviečia į svečius pas Herkų Kantą

Balandžio 22-ąją sukanka 300 metų nuo vieno ryškiausių žmonijos filosofinio paveldo kūrėjų – Imanuelio Kanto – gimimo. Kad ši data ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dviračių takui į Melnragę remontuoti jau ieškoma rangovų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė dviračių ir pėsčiųjų takų kapitalinio remonto Prano Lideikio gatvėje, nuo Liepojos iki Molo gatvių, rangos darbų konkursą. Nors ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - 24 nauji užsikrėtę COVID-19, Klaipėdoje - du

Pirmadienį šalyje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių 6 žmonės susirgo antrą kartą, du – trečią, skelbia Valstybės duomenų ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Kultūra

Pristato Algirdo Boso retrospektyvinę darbų parodą

Klaipėdos Prano Domšaičio galerija balandžio 19 d., penktadienį, 18 val., kviečia klaipėdiečius ir miesto svečius į Algirdo Boso parodos „Pusiaukelė“ ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This