Londone – įspūdingas klaipėdiečių braziliškojo „džiu-džitsu“ meistrų pasirodymas

Sportas

Anglijos sostinėje Londone dvi dienas vykusiame galingame tarptautiniame braziliškojo „džiu-džitsu“ imtynių kovų turnyre „British Open 2019“, kuriame iš viso varžėsi bemaž 1500 sportininkų iš daugiau nei 10 skirtingų Europos šalių, įspūdingai pasirodė Klaipėdos braziliškojo „džiu-džitsu“ akademijos atstovai.

Trys klaipėdiečiai iškovojo keturis aukso ir vieną sidabro medalius.

Marius Rudnickas (viduryje) Londone iškovojo net tris aukso medalius. Po vieną medalį pelnė Martynas Andrikis ir Sergejus Pigarev. Asmeninio archyvo nuotr.

Londone Lietuvos garbę gynę klaipėdiečiai kovojo varžybose su kimono (GI) ir be kimono (NO-GI).

Pirmąją turnyro dieną kovose su kimono (GI) savo svorio ir absoliučioje kategorijose tarp rudos spalvos diržų du aukso medalius iškovojo gerai klaipėdiečiams pažįstamas ir įvairias imtynių rūšis propaguojantis Marius Rudnickas.

Antrąją dieną varžybose su kimono (GI) tarp baltų diržų atstovų aukso medaliu pasidabino Sergejus Pigarev. Jis finalinėje dvikovoje įveikė galingą varžovą – šių metų Europos vicečempioną Ozan Kemal iš Anglijos.

Martynas Andrikis, kovojęs absoliučioje svorio kategorijoje su kimono (GI), tarp mėlynų diržų atstovų tapo vicečempionu. Klaipėdietis aiškia persvara įveikė tris varžovus ir tik finale nusileido sportininkui iš Prancūzijos Abdel-Kalim Thomas Mastouri.

Antrąją varžybų dieną prasidėjus kovoms be kimono (NO-GI) Marius Rudnickas (nuotr. ant čempiono pakylos) vėl buvo neįveikiamas ir, nugalėjęs keturis varžovus, iškovojo trečiąjį aukso medalį. Jis ne tik pats puikiai dalyvauja varžybose, bet ir treniruoja jaunąją kartą. Būtent M. Rudnickas šioms varžyboms paruošė kitus klaipėdiečius.

M. Rudnickas yra garsiosios Klaipėdos sambo ir dziudo mokyklos auklėtinis. Jis ilgą laiką treniravosi pas nusipelniusius Klaipėdos imtynių trenerius – Joną Tilviką (pirmasis Mariaus treneris), Arsenijų Jefišovą, Dmitrijų Čelpanovą ir Mindaugą Railą. M. Rudnickas yra universalus kovotojas – daugkartinis sambo, dziudo, kovinio sambo, „grappling“ imtynių įvairių varžybų nugalėtojas ir prizininkas, dalyvavo ir MMA kovų ringuose.

Šiuo metu M. Rudnickas treniruojasi ir žinių semiasi kartu su vienu iš braziliško „džiu-džitsu“ imtynių pradininku Lietuvoje Donatu Uktveriu. Mariaus dziudo treneriai, kurie taip pat padėjo pasiruošti šioms varžyboms – J. Tilvikas ir Andrius Mikėnas (dziudo).

Visi trys Londone kovoję ir laurus pelnę klaipėdiečiai šiame turnyre atstovavo tarptautinei braziliškojo „džiu-džitsu“ akademijai „Roger gracie Academy“. Pagal iškovotų medalių skaičių ši akademija iškovojo antrąją vietą. Taigi, klaipėdiečiai prisidėjo prie šio titulo.

„Tokiai mažai valstybei, kaip Lietuva, tai tikrai didelis pasiekimas, kai braziliškojo „džiu-džitsu” imtynių bendruomenė Lietuvoje yra palyginus labai nedidelė ir aktyviai sportuojančių bei tarptautiniuose turnyruose dalyvaujančių sportininkų yra gana nedaug, lyginant su kitomis Europos ar pasaulio valstybėmis“, – sakė Klaipėdos braziliškojo „džiu-džitsu“ akademijos treneris ir kovotojas M. Rudnickas.

INFORMACIJA

Braziliškas „džiu-džitsu“ (angl. Brazilian Jiu-Jitsu, trumpinamas – BJJ) – kovos menas ir kovinių sporto šakų atmaina, kurios pagrindą sudaro imtynių veiksmai ir ypač – kova parteryje (ant žemės). 

Šio meno šaknys glūdi XX a. pradžioje tik atsiradusio Kodokan dziudo kovos menų šakoje, sukurtoje daugelio japoniško „dziu-dziutsu“ (jap. Ju-Jutsu) mokyklų (jap. Ryu) pagrindu. 

Braziliškojo „džiu-džitsu“ principas – silpnesnis taip pat sėkmingai gali apsiginti nuo fiziškai stipresnio priešininko gerai išmanydamas kūno judėjimą ir tiksliai atlikdamas techninius veiksmus. Šie daugiausiai pagrįsti sverto principu ir sąnarių laužimo bei smaugimo būdais. BJJ galima treniruotis savigynai, sportinėms varžyboms (su kimono (jap. gi) ir be kimono) ir kovų be taisyklių (angl. Mixed Martial Arts, trumpinamas MMA) varžyboms. Svarbią vietą treniruotėse užima
ristynės naudojant laisvą techniką ir lengvas imtyniavimas, kuriant pozicines situacijas su partneriu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Veidai

Džiaze - ne vien tik merginos

Gyvenimas yra nenuspėjamas, sugebantis nustebinti netikėtais savo posūkiais. Nuostabu būna gimtojo miesto ar net šalies koncertų salėse ar aikštelėse išvysti ...
2023-10-22
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Romualdas Rima: „Svečioje šalyje pinigai ant medžių neauga"

Romualdas Rima, palangiškis žurnalistas, buvęs radijo stoties savininkas, dirbęs Vakarų Lietuvos televizijoje, laikraščiuose „Vakarinė Palanga”, „Palanga”, „Mūsų Palanga“, dienraščiuose „Klaipėda” ir ...
2023-09-03
Skaityti daugiau

Mums rašo

Kodėl centrinė valdžia nepasimoko iš Palangos?

Neseniai grįžau į savo namus Anglijoje po trumpų atostogų pajūryje. Vėl įvairiose žiniasklaidos priemonėse girdžiu ir skaitau apie nesiliaujančias problemas ...
2023-08-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This