Lietus koreguoja koncerto „Vasaros nakties muzika“ vietą

Kultūra

Klaipėdos muzikinis teatras informuoja, jog šį šeštadienį, rugpjūčio 10 d. 20 val. Klaipėdos koncertų salės vasaros estradoje numatytas festivalio „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ koncertas „Vasaros nakties muzika“ dėl neprognozuojamų pajūrio orų  perkeliamas po patikimu stogu – į Klaipėdos koncertų salę.

Koncerte Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro simfoniniam orkestrui diriguos Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Robertas Šervenikas.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro simfoniniam orkestrui diriguos Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Robertas Šervenikas. D. Matvejevo nuotr.

„Tikiuosi, visiems bus įdomu išgirsti, kaip kartu su orkestru skamba lūpinė armonikėlė. Tai bus netikėta net profesionalams“, – Klaipėdos muzikinio teatro pranešime cituojamas ne tik Lietuvoje pripažintas dirigentas.

Koncerte pasirodys vienas žymiausių lūpinės armonikėlės virtuozų Europoje italas Gianluca Littera, kuris yra parašęs straipsnių ir net knygų apie grojimo šiuo muzikos instrumentu techniką.

G. Littera atliks Michaelo Spivakovsky Koncertą lūpinei armonikėlei ir simfoniniam orkestrui. Tai vienas iš nedaugelio kūrinių, parašytų specialiai lūpinei armonikėlei. Svečias taip pat atliks savo paties aranžuotą Niccolo Paganini Kapričą Nr. 24 lūpinei armonikėlei ir orkestrui.

„Koncerto programą, kuri taip pat skambės ir Šiauliuose, sugalvojome kartu su Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadove          Laima Vilimiene. Programa nėra tradicinė ar rutininė – klausytojams pasiūlysime tai, ko jie niekada negirdėjo. Džiaugiuosi, kad mane pakvietė diriguoti. Net orkestro muzikantams profesine prasme bus įdomu išgirsti, kaip skamba lūpinė armonikėlė, ypač M. Spivakovsky Koncerte lūpinei armonikėlei ir simfoniniam orkestrui. Manyčiau, šis kūrinys Lietuvoje bus atliktas pirmą kartą“, ­– džiaugėsi R. Šervenikas.

Koncerte nuskambės ir Felixo Mendelssohno „Vasarvidžio nakties sapno“ ištraukos: Scherzo, Noktiurnas, Uvertiūra ir Maršas. Klausytojai taipogi išgirs Eduardo Balsio Habanerą, prieš 60 metų kompozitoriaus Palangoje parašytą Vytauto Žalakevičiaus filmui „Adomas nori būti žmogumi“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

„Carmina Burana“ premjeros atvyko pasižiūrėti ir prezidentas

Trečiąjį tarptautinį Klaipėdos festivalį penktadienio vakarą vainikavo „Carmina Burana“. Videografinį spektaklį ant marių kranto pristatęs žinomas didžiulių spektaklių ir renginių ...
2023-08-12
Skaityti daugiau

Veidai

„Carmina Burana“ herojai pasiruošę čiupti laimę ir mėgautis gyvenimu

„Kantatos tekstai šių laikų klausytojui gali atrodyti nevisai padorūs, tačiau skirtingose visuomenės grupėse ir skirtingu metu tai, kas padoru, o ...
2023-07-28
Skaityti daugiau

Veidai

„Carmina Buranoje“ bandys sujungti jūrą ir žmones

Fotomenininkas, filmų kūrėjas Martynas Norvaišas kartu su kūrybine komanda ruošiasi videografinio spektaklio pagal to paties pavadinimo Carlo Orffo sceninę kantatą ...
2023-07-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This