Siūlo rengti pirmalaikius Seimo rinkimus

Politikų tribūna

Klaipėdietis parlamentaras Eugenijus Gentvilas kartu su partijos kolege Viktorija Čmilytė-Nielsen Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo nutarimo projektą dėl priešlaikinių Seimo rinkimų surengimo. Apie tokią galimybę asmeniškai laišku informuotas ir prezidentas Gitanas Nausėda.

Pasak Eugenijaus Gentvilo ir Vikorijos Čmilytės-Nielsen, iki eilinių Seimo rinkimų likęs laikas, labai realu, taps darbo imitavimo, pusinių sprendimų, išlaidavimo ir „dovanų“ dalijimo saviems laikotarpiu, kuris diskredituotų ne tik konkrečią dabartinę valdžią, politikus, bet ir politiką apskritai.

„Žmonės tikisi sėkmingų ir realius pokyčius lemiančių darbų iš dviejų Lietuvos valstybės valdžios šakų: Seimo ir Vyriausybės. Tačiau jos savo (ne)veikimu atsidūrė krizėje, iš kurios išlipti neturi nei plano, nei valios, nei įgaliojimų. Nekalbant apie naujus ir sudėtingus politinius klausimus. Užsisukę „valstietiškuose“ karuose, valdantieji prioritetu iškelia asmenines politines pergales, o ne valstybės ir jos žmonių ateitį. Valdančiąją koaliciją bandančios išsaugoti politinės jėgos vien per šiuos metus vykusius savivaldos, europarlamento ir prezidento rinkimus patyrė politinius pralaimėjimus, negavusios pakankamo tautos pasitikėjimo savo politinėms darbotvarkėms. Tolimesnis Vyriausybės programos vykdymas būtų nedemokratiškas tautos valios ignoravimas.

Šiuo metu didžiausios Seimo valdančiosios koalicijos frakcijos pagrindinis rūpestis – kaip pakeisti jos pačios deleguotą parlamento vadovą Viktorą Pranckietį. „Valstiečių“ frakcija byra akyse, kita frakcija skolinasi jos žmones, kad gebėtų egzistuoti. Koalicijos teikiamas Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis viešai deklaruoja, kad reikėtų remtis ne valdančiųjų, o didžiausios opozicijos frakcijos palaikymu. Akivaizdu, kad neturėdama aiškios Seimo paramos, formuojama Vyriausybė neturės galimybių būti tvirta, inicijuoti mūsų valstybei būtinų sudėtingų pokyčių, veikti aiškiai ir skaidriai. Meluotume ir sau, ir Lietuvos žmonėms, kad yra bent menka tikimybė sukurti Vyriausybę, turinčią jėgos ir motyvacijos imtis pribrendusių iššūkių valstybėje”, – rašoma šių parlamentarų pranešime.

Anot jų, mažiausia, kuo atsakingi politikai šiuo metu gali atsilyginti Lietuvos žmonėms, „tai suteikti progą neprarasti dar 1,5 metų su silpna Vyriausybe ir trapia, besiblaškančia dauguma Seime”.

Pasak E. Gentvilo ir V. Čmilytės-Nielsen, iki eilinių Seimo rinkimų likęs laikas, labai realu, taps darbo imitavimo, pusinių sprendimų, išlaidavimo ir „dovanų“ dalijimo saviems laikotarpiu, kuris diskredituotų ne tik konkrečią dabartinę valdžią, politikus, bet ir politiką apskritai.

„Taip būtų išpurenta dirva žmonių nusivylimui ir galimai populistinių, radikalių idėjų sėkmei ateinančiuose rinkimuose”, – mano parlamentarai.

Esą vienintelė racionali išeitis iš dabartinės politinės situacijos – pirmalaikiai rinkimai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Virtualioje platformoje ragina užduoti klausimus kandidatams į prezidentus

Iki prezidento rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ nuo antradienio gyventojus kviečia šalies vadovo posto ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

ELTA

Likus mažiau nei mėnesiui iki prezidento rinkimų – pokyčiai reitingų lentelėje

Iki šalies vadovo rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, reitingų lentelėje – pokyčiai, vertinant kandidatų į prezidentus lyderius. Kaip rodo naujausia ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

ELTA

Siūloma pratęsti draudimą retransliuoti rusiškus ir baltarusiškus TV kanalus

Vyriausybė pritaria siūlymui pratęsti draudimą retransliuoti Rusijos ir Baltarusijos kanalų programas. Šiuo metu numatyta, kad pastarasis ribojimas galioja iki 2024 ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This