Geriausio grilintojo titulo sieks šeštadienį

Miestas

Organizatoriai praneša, kad rugpjūčio 17-ąją planuotas pirmasis uostamiesčio istorijoje „AK Smith’s Grill & BBQ” mėgėjų čempionatas dėl techninių kliūčių perkeliamas į kitą šeštadienį, rugpjūčio 24-ąją.

Renginio organizatorius Andrius Kuznecovas „užsislaptinusius“ grilintojus kviečia išlįsti iš sodo ir parodyti savo sugebėjimus keturiose patiekalų kategorijose – gaminant mėsainius, vištieną, žuvį ir „firminį“ komandos patiekalą.

„Dalyvauti mėgėjų čempionate gali kiekvienas, nesvarbu, ar gamins ant grilio, BBQ, šašlykinės ar net plytų. Lygiai taip pat neapribojami ir kategorijų patiekalai – mėsainiai galės būti tiek su vištiena, tiek su kalakutiena ar bet kokia kita mėsa. Vištienos kategorijoje dalyviai taip pat galės rinktis, ką gamins – visą viščiuką, tik krūtinėlę ar tik sparnelius ir t.t. Gaminant žuvies kategorijos ar „firminį“ patiekalą fantazijai ribų taip pat nėra. Tik svarbu, kad komandoje būtų ne daugiau kaip 3 asmenys“, – pranešime cituojamas A. Kuznecovas.

Renginio organizatorius pažada, kad čempionato taisyklės nebus griežtos. Kiekvienam iš keturių kategorijų patiekalų pagaminti bus skirtos dvi valandos, po kurių penkios paruoštos porcijos turės būti atiduotos komisijos įvertinimui.

Čempionato vertinimo komisiją sudarys keturi asmenys. Tarp jų – burgerių karaliumi vadinamas Maksimas Chudasovas bei verslininkas, motociklų aistruolis Aurimas Mockus. Ragaudami jie vertins, ar patiekalas pakankamai iškepęs, taip pat jo skonį ir išvaizdą.

Registracija į grilio kovas vyks iki rugpjūčio 23-osios vakaro elektroniniu paštu info@nuotaika.lt. A. Kuznecovas ragina būti drąsesnius ir prisidėti prie naujos tradicijos kūrimo Klaipėdoje, juo labiau, kad čempionato dalyvių laukia ypač geri prizai.

„Žinau, kad kai kurie grilio mėgėjai savo sugebėjimais prilygsta restorano šefams, todėl kviečiu prisijungti, kepti, bendrauti ir dalintis patirtimi. Galbūt kažko išmoksime patys, galbūt gausite naudingų patarimų, o galbūt kartu sukursime naują tradiciją“, – ragina renginio organizatorius.

Grill & BBQ mėgėjų čempionatas – tai renginių ciklo „Kaminkrėčio vasara“, vykstančio „Meridiano” skvere, dalis. „Kaminkrėčio vasaros“ idėjos autorius Marius Tumšys tikisi, kad ji padės įveiklinti ir papuošti dar vieną Klaipėdos erdvę.

„Norisi, kad ši aikštė būtų gyva. Kažkada gyvybę įgavo Žvejų gatvės atkarpa nuo Biržos iki Pilies tilto – norisi šį šurmulį perkelti ir prie Klaipėdos simbolio „Meridiano“. Kviečiame visus tiesiog pasitiesti pledukus ir būti senamiestyje, leisti laiką šalia upės, sėdėti šalia esančiose kavinėse – „Herkaus Kanto“ bare, „The Portobello“, „VINVINO“, „Vero Cafe“, pačiame „Meridiano“ restorane. Scena pasirodymų metu bus pasukta taip, kad matytųsi iš visų šių pusių. Taigi, norime jus pakviesti tiesiog būti drauge“, – sakė M. Tumšys.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Plaukti per Ramųjį vandenyną besiruošiantis klaipėdietis pradeda naują etapą

43-iejų keliautojas, visuomenininkas ir karys savanoris Aurimas Mockus, rudenį vienas, be pagalbos ir sustojimų valtimi nusprendęs irtis per Ramųjį vandenyną, ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Regionas

Vėtrungių kelias suka į Svencelę ir Ventės ragą

Besibaigiant vasarai pajūryje toliau tęsiamas renginių ciklas „Vėtrungių kelias: vėjas, krantas ir vanduo“. Rugpjūčio 18–19 dienomis publika kviečiama su Mažosios ...
2023-08-16
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Šimtmečio vėliavų žygis pasiekė finišą

Sekmadienio popietę „Šimtmečio vėliavų žygio“ dalyviai Klaipėdoje baigė savo kelionę, trukusią tris dienas. Šaulių sąjungos organizuotas žygis, skirtas paminėti Mažosios ...
2023-06-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This