Teismas verslininkui bankrutuoti neleido

Verslas

Dėl veiklos Baltarusijoje žiniasklaidoje prieš keletą metų figūravęs klaipėdietis verslininkas Gvidas Skirutis prašė Klaipėdos apylinkės teismo iškelti jam ir žmonai asmens bankroto bylas, bet sulaukė neigiamo verdikto.

SPUTNIK 1 (commons.wikimedia.org) nuotr.

Sutuoktiniai teismui aiškino, kad jų nemokumą nulėmė negalėjimas laiku atsiskaityti su pagrindiniu kreditoriumi „Luminor Bank AB”. G. Skirutis vykdė komercinę veiklą Lietuvoje ir Baltarusijoje, bet jo bendrovės bankrutavo, o bankas nevykdant prisiimtų įsipareigojimų nutraukė kredito sutartį ir kreipėsi į teismą dėl priverstinio beveik 300 tūkst. eurų skolos išieškojimo. Nors įkeistas sutuoktinių turtas buvo parduotas varžytinėse, bendra jų įsipareigojimų kreditoriams suma vis tiek dar siekia daugiau nei 800 tūkst. eurų.

Vienas iš kreditorių teismo prašė įvertinti, ar G. Skiručio nemokumo priežastimi nebuvo azartiniai lošimai, nes gyvai internete pokerį žaidžiančių asmenų duomenų bazės „The Hendon Mob” tinklalapyje yra sukurta paskyra jo vardu.

Akcentuota ir tai, kad sutuoktiniai galimai nutylėjo apie kitą savo komercinę veiklą ir iš jos gaunamas pajamas ir galimai nesąžiningai siekia išvengti pareigos atskleisti informaciją apie realiai gaunamas pajamas ir išvengti atsiskaitymo su kreditoriais.

„Luminor Bank AS” taip pat kilo abejonių dėl sutuoktinių gaunamų ir planuojamų gauti pajamų.

Vienas fizinių kreditorių atkreipė dėmesį, kad G. Skirutis neįvykdė teismo įpareigojimo pateikti duomenis apie savo pajamas, gaunamas Baltarusijoje už pastaruosius trejus metus, o teismo posėdžio metu pateikė savo paties pasirašytą pažymą rusų kalba apie gaunamą darbo užmokestį, kuris kaip bendrovės direktoriui yra aiškiai per mažas (apie 500 Eur per mėnesį).

G. Skirutis dokumentų su vertimais į lietuvių kalbą apie Baltarusijoje sudarytą darbo sutartį, darbo užmokesčio pažymas teismui nepateikė, nors buvo įpareigotas tą padaryti. Jis tikino, kad apie pusę laiko praleidžia Baltarusijoje, Minske, kur nuomojasi butą, o jo nuomą dengia darbovietė, likusią pusę laiko – Lietuvoje. Vyras tvirtino, kad į Lietuvą važinėja draugo automobiliu, kuro išlaidas apmoka darbovietė, tačiau šiuos teiginius pagrindžiančių dokumentų taip pat teismui nepateikė.

Sutuoktiniai nurodė, kad kas mėnesį jiems yra reikalinga apie 1050 Eur dydžio suma.

„Teismas nori pažymėti, kad pareiškėjas yra darbingo amžiaus, tačiau teismas neturi duomenų, kad jis būtų dėjęs visas pastangas kuo greičiau susirasti geriau apmokamą darbą Lietuvoje, kada įsidarbins ir pradės gyventi Lietuvoje nėra aišku. Kad pareiškėjų nemokumą lemtų pareiškėjų žalingi įpročiai teismas nenustatė <…> Paaiškėjo pareiškėjų nesąžiningumas nenurodant visų jų gaunamų pajamų ir dėl pareiškėjo kitos faktinės gyvenamosios vietos Baltarusijos Respublikoje, be to šiuo metu neaiškios pareiškėjų galimybės padengti kreditorių skolas ir sudėtinga būtų sudaryti jų mokumo atkūrimo planą, todėl pareiškėjams iškelti fizinio asmens bankroto bylos negalima”, – rašoma teismo nutartyje.

Ši teisėjos Lauros Spalvienės priimta nutartis dar gali būti skundžiama Klaipėdos apygardos teismui.

15 Comments

  1. Nojus

    Skyručiai utėlės

    Reply
  2. Viktorija

    Bonus Admin ir co tai ir Viva salonas. Ten visur figuruoja gvidas skyrutis ir viktorija skirutienė prisidengia dėdėmis ir tetomis ir lina matulaityte. Jeigu norite knistis po to su kaimiečių šutve teismuose arba jums sugadins šukuoseną su senais produktais eikite pas juos. Ten aferistų šutvė.

    Reply
  3. Lina

    Gvidas Skirutis yra utėlė!

    Reply
  4. Nojus

    Gvidas skirutis užsimaskavo ir toliau vaginėja ir apgaudinėja ir vasada tai darys. Bonus admin ir co su lina matulaityte priešakyje

    Reply
  5. Volodia

    Skiručių šeima vaginėjančių ubagų ir aferistų šeima.

    Reply
  6. Lietuva

    Uždirba iš žmonių mulkinimo. Mulkina visus iš eilės čigonų šeima Skiručių. Gvidas Skirutis čigonas jie niekada nepateikųa sąskaitų nes jas turi tik savo galvoje. Bonus admin ir co pasivadino.

    Reply
  7. Mindaugas

    Bonus Admin ir Co yra ta pati įmonė kuri apgaudama žmones savinasi kitų žmonių pinigus. Ten savininkai Gvidas Skirutis , Lina Matulaitytė ir Viktorija Skirutienė. Būkite atsargūs.

    Reply
  8. Bonus admin

    Tik neikit į Vivą saloną jį valdo per kitus Skirutis ir Skirutienė ten visa sena ir pigi tuoj gendanti įranga o kosmetika neaiškios kilmės.

    Reply
  9. Bonus admin

    Bonus ventus dėvėti užsidarė, domus projektai užsidarė dabar bonus admin ir co atidarytas kol mulkina.. Dar viva grožio namai neaiškios reputacijos. Ten kaina didelė o nieko nemoka. Visur Gvidas Skirutis su Viktorija Skirutiene ir Lina Matulaitytė laukia jūsų pinigų būkite atsargūs iš pradžių jie labai saldūs. Apmaus ir dar pasijuoks

    Reply
  10. Gražuolė

    Žiurkėnai

    Reply
  11. Klaipėda

    Gvidas Skirutis yra Bonus Admin ir Co savininkas kur šiuo metu yra direktorė Lina Matulaitytė. Jie veiklos nepakeitė visais būdais išliko ta pati. Jei norite sužinoti kas yra problemos tai ta firma kuri jums reikalinga.

    Reply
  12. Viktorija

    Skirutis žmonių mulkintojas. Saugokitės nepakliūkite į jo spąstus.

    Reply
  13. Anonimas

    Skirutis aferistas

    Reply
  14. Lina

    Kokia ši moteris graži,visokeriopai graži: kūnu,veidu,siela.Nesekmės gali ištikti kiekvieną.Ypač Lietuvoje.

    Reply
  15. Bankrutuojantis taip pat...

    Nežimojau, kad atvira klaipėda taip utinėjasi asmeniniuose gyvenimuose… kaip geltonas laikraštukas koks. Juk čia ne vieši asmenys…

    Patys pasakėt, kad jums nereikia mano pinigų… sėkmės su paskalų ieškotojais, linki, kad jie jus remtų labiau nei kaip aš tokie 😉 peace 😉

    Reply
  16. Algis

    Stiprybės

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Egidijui Šakaliui nepadėjo ir Aukščiausiasis Teismas

Ir teismų praktiką formuojanti aukščiausia instancija konstatavo, jog Neringos savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Šakalys buvo nepagrįstai praturtėjęs buvusios darbovietės – ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Dancer“ šokis baigiasi?

Nuo 2015-ųjų elektrobusų rinką vis bandančiai užkariauti Klaipėdoje įsikūrusiai bendrovei „Vėjo projektai“ iškilo bankroto grėsmė – Klaipėdos apygardos teismas sulaukė ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Sukčiai prisidengia Lietuvos pašto vardu

Gyventojai perspėjami, kad pastarosiomis dienomis padaugėjo bandymų apgaulės būdu išvilioti lėšas, prisidengiant Lietuvos pašto vardu. Gyventojams siunčiamos SMS žinutės su ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This