Moksleiviams padedantis projektas – ir Klaipėdoje

Švietimas

2018 metų lapkritį įkurta nepelno siekianti organizacija „Kartu tikrai galime“ nuo šių mokslo metų mokiniams siūlo galimybę tobulinti savo mokymosi bei mokymo įgūdžius ir Klaipėdoje.

Prieš beveik metus šį projektą sumanė patys moksleiviai – Vilniaus licėjaus gimnazistai. Pagrindinis jo tikslas – suteikti galimybę kiekvienam moksleiviui nemokamai siekti aukštesnių rezultatų mokantis, nepriklausomai nuo jo socialinės padėties, finansinių galimybių ar turimų pasiekimų. Didžiausias organizacijos išskirtinumas – jaunieji „mokytojai“.

„Sekmadienį padėti 5-8 klasių mokiniams susirenkantys savanoriai gimnazistai įgauna daug patirties: jie tobulina komunikacines žinias ir atranda ryšį su jaunesniais, įgyja patirties kitų mokyme ir taip išbando save mokytojo vaidmenyje. Savanoriai dalyviams tampa pavyzdžiais, jie įneša įvairovės į įprastą mokymąsi, parodo, kad pagalbą galima gauti ir nebūtinai iš geriausių korepetitorių, o tiesiog iš padėti pasiruošusių gimnazistų”, – rašoma organizacijos pranešime.

Pirmojo sezono pabaigoje į šią organizaciją buvo įsitraukę penki miestai: Vilnius, Kaunas, Marijampolė, Šiauliai ir Jonava.

Nuo šių mokslo metų Klaipėdos miesto moksleiviai taip pat galės tapti šios organizacijos dalimi, kadangi organizacija plečiasi ir čia.

Pirmasis užsiėmimas vyks spalio 13 d. Visi norintieji gali registruotis internetiniame puslapyje www.kartutikraigalime.lt.

Užsiėmimai vyksta sekmadieniais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Apdovanoti jaunieji atliekų tvarkymo žinovai

Klaipėdos miesto savivaldybėje apdovanoti konkurso – viktorinos „Daugiau žinių – mažiau atliekų“ nugalėtojai. Lapkričio pabaigoje, kai visoje Europoje buvo minima ...
2023-12-20
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Nacionaliniame aplinkosaugos egzamine dalyvavo per 900 klaipėdiečių

Antrą kartą organizuoto Nacionalinio aplinkosaugos egzamino rezultatai rodo, kad visuomenės aplinkosaugos žinių lygis vis dar nėra pakankamas. Kaip ir pernai, ...
2023-11-29
Skaityti daugiau

Švietimas

Kviečia 10-oji mokinių mokslinė konferencija

Balandžio 7-ąją Klaipėdos universitete (KU) vyks jau 10-oji, jubiliejinė, mokinių mokslinė konferencija „Tolerantiška mokykla – saugi visuomenė“. Renginį, kuriame pranešimus ...
2023-03-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This