Palangos miestely renkasi liaudies muzikos ir šokių mylėtojai

Regionas

Nuo penktadienio mėgstantys liaudišką muziką ir šokį laukiami Palangoje – čia šurmuliuos tarptautinis liaudiškų šokių festivalis „Palangos miestely“, skirtas Pasaulio lietuvių bendruomenės metams.

Pagrindinis festivalio tikslas – išsaugoti ir puoselėti lietuvišką tapatybę bei skatinti jauną kartą nepamiršti savo šaknų, ugdyti ir išlaikyti lietuvybės dvasią.

Kurorto bendruomenę ir svečius kvies trijų dienų programa: kermošius „Palangos miestely“, festivalio dalyvių eisena, kurią palydės Kauno pučiamųjų orkestras „Ąžuolynas“, o grafų Tiškevičių alėjoje lyg tautinė juosta nusidrieks ir nuvilnys bendras daugiau nei 400 dalyvių šokis.

Šeštadienį,  rugsėjo 21 d., šokių kolektyvų pasirodymai vyks ne tik pagrindinėje scenoje Jūratės ir Kastyčio skvere, bet ir aikštėje priešais vilą „Jūros akis“, grafų Tiškevičių alėjoje. Pagrindinę festivalio programą užbaigs nuotaikingas ansamblio „Jonis“ koncertas.

Į festivalį pakviesti ne tik meno mėgėjai iš Lietuvos – Vilniaus, Panevėžio, Šiaulių, Naujosios Akmenės, Radviliškio, Klaipėdos, bet ir iš užsienio.

„Džiaugiamės užsienio kolektyvais, kurie sutiko dalyvauti mūsų festivalyje. Tai –  lietuvių šokių kolektyvai iš Lenkijos, Punsko miesto, Latvijos, Rygos miesto, Rusijos – Sankt-Peterburgo. Festivalyje dalyvaus vaikų, jaunimo, vyresniųjų ir pagyvenusiųjų amžiaus grupių šokėjai. Iš viso – 18 šokių kolektyvų“, – pasakojo šio festivalio sumanytoja, Palangos kultūros ir jaunimo centro (PKJC) šokių kolektyvų vadovė Janina Serapinienė.

Šeštadienį Jūratės ir Kastyčio skvere festivalį pradės minėtojo PKJC vyresniųjų liaudiškų šokių grupė „Banguolis“ ir pagyvenusiųjų liaudiškų šokių ansamblis „Bočiai“.

Sekmadienį ant Birutės kalno publikos dėmesio lauks PKJC folkloro ansamblis „Mėguva“, šokių kolektyvai „Banguolis“, „Bočiai“ ir šokėjai iš Latvijos. Baltų vienybės dienos ugnies sąšauka taps festivalio „Palangos miestely“ kulminacija. Bus kuriami laužai, šokami rateliai ir dainuojamos gražiausios lietuvių ir latvių dainos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangos miestely - tarptautinis šokių festivalis

Palangoje šį savaitgalį šokio judesy mirgės įvairių pasaulio tautų rūbai – rugsėjo 16-18 dienomis kurorte vyks tarptautinis liaudiškų šokių festivalis ...
2022-09-14
Skaityti daugiau

Regionas

Palanga kviečia pasišokti – savaitgalį vyks tarptautinis liaudiškų šokių festivalis

Rudenėjanti Palanga kviečia švęsti – savaitgalį kurortą ryškiomis spalvomis nuspalvins tarptautinis liaudiškų šokių festivalis „Palangos miestely”. Tradiciniu tapęs visą kurortą ...
2020-09-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This