Pristatyti naujausi krūties vėžio gydymo metodai

Sveikata

Jau tampa tradicija antrąjį rugsėjo penktadienį Klaipėdoje rengti tarptautinę konferenciją „Krūtis tausojantis gydymas“, kurią organizuoja Lietuvos onkologų chemoterapeutų draugija ir Klaipėdos universitetinė ligoninė (KUL).

Į renginį renkasi dalyviai ne tik iš Lietuvos, bet atvažiuoja ir kaimynai iš Latvijos, Estijos, Baltarusijos bei ir iš tolimesnių šalių – Vokietijos, Prancūzijos, Belgijos.

Renginio tikslas – pristatyti Lietuvos ir kaimyninių šalių medikams naujausius krūties vėžio diagnozavimo bei gydymo metodus.

B. Sarfati iš Prancūzijos pristatė robotinės chirurgijos pasiekimus. Organizatorių nuotr.

Viena tokių pristatytų naujienų – robotinė chirurgija, apie kurią kalbėjo Benjamin Sarfati, Gustave Roussy onkologijos instituto iš Prancūzijos atstovas. Savo prezentacijoje jis demonstravo, kaip panaudojant robotus atliekamos krūties šalinimo (mastektomijos), ir iškart po jos – krūties rekonstrukcijos operacijos.

Kokie yra šiuolaikiniai ankstyvo HER2 teigiamo krūties vėžio gydymo metodai, naujos biologinės terapijos galimybės, kalbėjo Marc Thili iš Frankfurto prie Maino; kokių rezultatų pasiekta, gydant CDK4 / 6 inhibitoriais – Guy H. Jerusalem iš Lježo (Belgija) ,o apie krūties vėžio molekulinių tyrimų perspektyvas naujienomis dalijosi Prancūzijos Curie instituto atstovas Roman Rouzier.

Daug kolegų klausimų sulaukė pagrindinio konferencijos organizatoriaus, Lietuvos onkologų chemoterapeutų draugijos pirmininko, KUL Onkologijos chemoterapijos klinikos vadovo Alvydos Česo pristatyti tyrimų rezultatai, įrodantys, kiek pacienčių gyvenimą prailgina efektyvus sisteminis HER2 teigiamo krūties vėžio gydymas.

„Labai svarbu sukurti sistemą, kuri garantuotų, kad būtų operatyviai atlikta diagnostika, greitai gauti tyrimų rezultatai ir numatytas tolimesnis gydymas. Šiais laikais turime galimybes atlikti genetinius, molekulinius tyrimus, nustatyti tikslią diagnozę ir pasirinkti daugiau ar mažiau agresyvų gydymą. Tarkime, turime dešimt moterų, kurioms diagnozuotas antros stadijos krūties vėžys. Anksčiau joms visoms būtų skirtas identiškas gydymas, šiandien galime kalbėti apie personalizuotą mediciną – t.y. pasirinkti konkrečiai pacientei pagal jos anamnezę, genetiką tinkamiausią gydymą. Galimybės yra, tik reikia jas suderinti, koordinuoti“, – pranešime spaudui cituojamas A. Česas.

Jo teigimu, Lietuvoje situacija nėra bloga, netgi geresnė nei kitų kaimyninių šalių, tik pacientėms dar nėra prieinami visi būtini vaistai.

Todėl vienas iš šios konferencijos tikslų – ne tik susipažinti su naujausiais gydymo metodais, pasidalyti patirtimi, bet ir teikti rekomendacijas Sveikatos apsaugos ministerijai, kad pasiteisinę nauji gydymo metodai būtų taikomi ir Lietuvoje.

1 Comment

  1. Rasa

    Labai svarbu profilaktika – periodiskai tikrintis. Taip pat deveti kokybiska trikotaža. Juk liemeneles didelei krutinei taip pat buna grazios ir stilingos, tuo paciu ir kokybiskos. O liga nesirenka nei dydzio nei formos. Tad moteru svietimas sia tema manau yra labai aktuali tema.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Onkologiniai pacientai pas gydytoją registruosis patogiau ir greičiau

Klaipėdos universiteto ligoninė (KUL) tobulina onkologinių pacientų aptarnavimo tvarką. Nuo šiol užsiregistruoti pas gydytoją onkologą chemoterepautą bus lengviau ir greičiau. ...
2023-11-28
Skaityti daugiau

Sveikata

KUL pristato leidinį onkologiniams pacientams

Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) Onkologijos Chemoterapijos klinikos darbuotojai išleido pirmąjį kompleksines sveikatos priežiūros paslaugas pristatantį leidinį onkologiniams pacientams „Į asmenį ...
2021-02-12
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Vytautą Grubliauską ragina kandidatuoti į merus

Keturiolika žinomų klaipėdiečių atviru laišku kreipėsi į Vytautą Grubliauską, prašydami jo kandidatuoti į miesto merus būsimuose savivaldybės rinkimuose. „Artėja savivaldos ...
2018-11-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This