Gargždų apygarda pasirinko konservatorę

Fotoreportažai, Politika, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Sekmadienį vykusio pakartotinio balsavimo rinkimuose į laisvą Seimo nario vietą metu 16,39 proc. balsavusių rinkėjų nusprendė į parlamentą deleguoti Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų atstovę, Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoją 43 metų Rasą Petrauskienę.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Ji įveikė Lietuvos centro partijos atstovą, 40-metį vilnietį žurnalistą Kristupą Krivicką.

R. Petrauskienė sulaukė 50,53 proc. balsų (suskaičiuoti 3246 biuleteniai), K. Krivickas – 48,35 proc. (3039 biuleteniai).

„Kampanija buvo aštri, bet neperžengė ribų”, – spaudos konferencijos metu sakė K. Krivickas, pasveikinęs konkurentę su pergale iš anksto, kai buvo paskelbti 23 iš 29 apylinkių rezultatai.

„Tariu nuoširdų „ačiū” kiekvienam, kuris atėjote į rinkimus. Jūsų valia esu išrinkta Lietuvos Respublikos Seimo nare nuo Klaipėdos krašto. Esu dėkinga mūsų Klaipėdos rajono merui Broniui Markauskui, kaimyninių savivaldybių merams: Klaipėdos miesto Vytautui Grubliauskui, Palangos – Šarūnui Vaitkui, savo pagalbininkams ir ypatingai šeimai už palaikymą. Man tai ne tik, didelė garbė, tačiau ir didžiulis įpareigojimas – dirbti visam Klaipėdos kraštui. Jau šią savaitę sėsime su B. Markausku aptarti būtiniausius darbus. Kviečiu visus – būkime aktyvūs savo krašto piliečiai – diskutuokume, dalinkimės idėjomis, o mano darbas bus tas idėjas apginti Vilniuje. Ačiū už pasitikėjimą. Darysiu viską, kad mūsų Klaipėdos rajonas ir toliau būtų tarp inovativiausių ir sparčiausia augančių visoje Lietuvoje”, – paskelbus rezultatus savo socialinio tinklo profilyje rašė R. Petrauskienė.

Pasak Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkės Rasos Stasiulaitienės, jokių pažeidimų su rinkimais ar agitacija nebuvo užfiksavę. „Baltųjų pirštinių” atstovai taip pat tikino jokių incidentų nefiksavę.

Abu kandidatus pirmajame ture palaikė beveik vienodas rinkėjų skaičius: už R. Petrauskienę savo balsą atidavė 1158 rinkėjai (16,6 proc. nuo atėjusiųjų balsuoti), už K. Krivicką – 1123 rajono gyventojai, t.y. 16 proc. nuo atėjusiųjų balsuoti.

Pakartotinis balsavimas vyko ir kitose dviejose šalies vienmandatėse rinkimų apygardose – 4-ojoje Žirmūnų bei 46-ojoje Žiemgalos. Žirmūnų apygardoje laimėjo konservatorė Paulė Kuzmickienė, o Žiemgalos – socialdemokratas Liudas Jonaitis.

Gargždų apygardoje išrinkta politikė pakeis parlamentaro mandatą į Klaipėdos rajono mero postą iškeitusį valstietį Bronių Markauską.

KOMENTARAS

Naglis Puteikis, Lietuvos centro partijos pirmininkas

Padėka R. Janutienei, K. Krivickui, prof. P. Gyliui ir jiems talkinusiems savanoriams: LCP kandidatai įrodė, kad tradicinės partijos turi pagrindo jų bijoti. Vietinius ir centrinius partijų „elitus” ištiko panika, kai R. Janutienė ir K. Krivickas pateko į antrus turus. Vietinės partijos, išskyrus Joniškio valstiečius, tokioje panikoje išmetė programas ir principus ir visi susivienijo prieš LCP – Gargždų valstiečiai rėmė konservatorę, o Joniškio konservatoriai – socdemą. Už tokį vadinamųjų tradicinių partijų kaukių atidengimą ir jų veidmainystės atskleidimą esu labai dėkingas Rūtai Janutienei, Kristupui Krivickui, kurie pateko į antrus turus ir trečią vietą Žirmūnuose užėmusiam prof. Povilui Gyliui, sutikusiems kandidatuoti kaip Lietuvos centro partijos atstovams ir ne ten, kur jie gyvena.

R. Janutienė, K. Krivickas ir P. Gylys į Seimą nepateko, bet, mano įsitikinimu jie visi padarė viską ir daugiau pasiekti negalėjo, nes prieš juos susivienijo visi vietiniai elitai ir partijos (išskyrus valstiečius Joniškio rajone).

Bet turint omeny, kad kol kas Lietuvos centro partija savo kandidatams gali skirti žymiai mažesnius žmogiškus resursus, nei laimėtojai, tai mūsų kandidatų pasiekimai yra stulbinamai aukšti ir gera paraiška ateičiai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”103568,103567,103565,103566,103564,103563″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Byloje dėl šmeižto ant menčių paguldė tik vieną konservatorių

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, siekęs, kad buvusių tarybos narių konservatorių Rasos Petrauskienės ir Alfredo Šiaulio teiginiai apie ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

ELTA

Seimas pradėjo svarstyti siūlymą naikinti Petro Gražulio neliečiamybę

Seimas ketvirtadienį pradėjo svarstyti Generalinės prokuratūros prašymą panaikinti Gargžduose išrinkto parlamentaro Petro Gražulio teisinę neliečiamybę ir leisti jį patraukti baudžiamojon ...
2023-11-09
Skaityti daugiau

Politikų tribūna

Antisemitizmas Klaipėdoje

Žinote tą populiarų pasakymą – ,,Aš ne rasistas, beeet … „. Viskas, kas pasakoma po „bet“, nebesvarbu – jeigu teisinamasi, ...
2023-10-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This