Naujos gatvių valymo mašinos mieste pasirodys po poros savaičių

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Praėjus beveik aštuoniems mėnesiams po sutarties pasirašymo Klaipėdos savivaldybei perduotos keturios naujos vakuuminės gatvių valymo mašinos, o ji šias transporto priemones iškart perleido eksploatavimo konkursą laimėjusiai jos valdomai įmonei Klaipėdos autobusų parkas (KAP).

Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis sako besidžiaugiantis ne tik tuo, kad pagrindinės miesto gatvės jau nuo lapkričio bus valomos naujausia technika, bet ir KAP sėkme, nes įmonė net ir su didesne pelno marža nei taiko veždama keleivius autobusais, sugebėjo konkurse įveikti kitas keturias įmones.

Bendrovė „Alwark” keturias gamintojo „Johnston Sweepers” mašinas (valymo įranga sumontuota ant „Iveco” automobilių) pardavė už 845 tūkst. eurų. KAP paslaugos savivaldybei trejus metus atsieis 250 tūkst. eurų.

„Galiu tik pasidžiaugti, kad tokią brangią techniką patikime bendrovei, kuria pasitikime. Svarbu ir tai, kad jos būtų gerai prižiūrimos. Autobusų parkas turi ieškoti naujų veiklų. Konkurencijos iki šiol šioje srityje trūko. O dabar mūsų kompanijos su nemažomis maržomis laimi. Gerai ir mums, ir kompanijoms. O mašinos nelauks problematiškiausių dienų ir jau nuo lapkričio pradžios  išvažiuos į trasą. Jos dirbs didžiosiose gatvėse, nes ši technika yra pati pajėgiausia”, – sakė G. Neniškis.

Pasak jo, KAP pasiūlyta kaina buvo 15 proc. mažesnė nei antrojo vietoje likusių konkurentų iš privataus sektoriaus.

„Kandidatuodamas į šias pareigas iškėliau idėją, kad įmonė turi būti komunalinių paslaugų centras. Galime parodyti, kad ne tik privačios įmonės gerai dirba ir dar pigiau”, – sakė KAP generalinis direktorius Vaidas Ramanauskas.

Pasak jo, įmonėje suformuluotoje užduotyje nurodoma kartą per savaitę išvalyti visas pagrindines miesto gatves. Iki šiol šias paslaugas teikę rangovai darbuosis šalutinėse.

“Alwark” komunalinės technikos pardavimų vadovas Tomas Samulionis pabrėžė, kad naujosios mašinos gali siurbti keturis kartus mažesnėms kietąsias daleles nei reikalauta konkurse.

„Be vakuumo dulkių iš asfalto neištrauksi. 90 procentų rinkos dėl to ir sudaro vakuuminiai automobiliai. Jos bet šluoja viską, kas yra ant kelio, išskyrus didelius pagalius, bet susiurbs ir akmenukus, ir butelius. Šlapi lapai nėra pats maloniausias dalykas, bet ir jiems šluoti naudojama”, – sakė T. Samulionis.

Anglijoje pagamintos mašinos yra daugiafunkcės: jos gali siurbti dulkes, lapus, purvą, šluoti gatves tiek dešine, tiek kaire puse, arba visu pločiu. Papildoma siurblio žarna į 8 kubinių metrų rezervuarą leis susiurbti didesnes šiukšles, o aukšto slėgio plovimo įtaisas skirtas įrangos ir objektų plovimui.

Dar 4 mašinas – tris, skirtas šaligatvių, pėsčiųjų ir dviračių takams valyti, bei vieną – siauresnėms gatvelėms prižiūrėti, – savivaldybė įsigis atskira sutartimi iš kito tiekėjo. Su UAB „Komuva“ pasirašyta 532,7 tūkst. eurų vertės sutartis, pagal kurią šios mašinos turi būti pagamintos ir pristatytos iki ateinančių metų pavasario. Joms eksploatuoti taip pat bus skelbiamas konkursas.

85 procentai mašinoms įsigyti reikalingos sumos skiriama iš Europos Sąjungos Sanglaudos fondo, 15 procentų – Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto lėšos.

Martyno Vainoriaus nuotr.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”107440,107441,107442,107443,107444,107445,107446,107447,107448,107449,107450,107451,107452″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

1 Comment

  1. Giena

    Tai jau caras pasidarė fotosesija?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Klaipėdos pirtį ketina perduoti buvusiam Autobusų parkui

Klaipėdos miesto meras teikia Tarybos sprendimo projektą, kuriuo siūloma UAB „Vildmina“, valdančią senąją miesto pirtį, Trilapio g. 6,  reorganizuoti prijungiant ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Labrenciškės sklypo istorija: savivaldybei - beveik 9000 eurų sąskaita

Dabartinių Klaipėdos valdančiųjų pagimdytoje byloje, kurios epicentre buvo visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje, miesto valdžiai teko nuryti karčią piliulę.  Pirmos instancijos ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Į teismą keliauja finansinių nusikaltimų byla, kurioje - žinomų klaipėdiečių vardai

Europos prokuratūra kartu su Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) baigė ikiteisminį tyrimą dėl bandymo apgaule įgyti 200 tūkst. eurų Europos Sąjungos ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This