Jaunieji muzikai koncertuos su patyrusiu orkestru

Kultūra

Vienas profesionaliausių šalies kolektyvų – Lietuvos kamerinis orkestras – grįžta į Klaipėda su intriguojančia programa, kurioje susitinka patirtis ir jaunystė. Su orkestru scenoje pasirodys sparčiai profesionalumo ir karjeros laiptais kylantys jaunosios atlikėjų kartos atstovai dirigentas Martynas Stakionis ir arfininkė Liucilė U. Vilimaitė.

Spalvingoje koncerto programoje skambės ne tik laiko patikrintos kompozicijos, bet ir pačios atlikėjos kūrinys arfai ir styginiams. Koncertas „Sparnai talentui ir jaunystei“ Klaipėdos koncertų salėje įvyks lapkričio 20 dieną, trečiadienį, 18.30 val.

23 metų M. Stakionis jau koncertavo su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu, kameriniu orkestrais, Kremerata Baltica kolektyvu, pasirodė svarbiose tarptautinėse scenose. Prieš metus jis tapo Niujorke įsikūrusios meno agentūros „Columbia Artists“ artistu. Savo profesiniame kelyje M. Stakionis bendradarbiavo ir su pasaulyje žinoma dirigente Mirga Gražinyte-Tyla.

Klaipėdoje pasirodysiantys jauni muzikai tobulinasi pasaulyje pripažintose aukštosiose mokyklose: Martynas studijuoja Hamburgo muzikos ir teatro akademijoje, o Liucilė  Karališkojoje Hagos konservatorijoje. Prieš tai Martynas Vilniuje baigė M. K. Čiurlionio menų mokyklą, kur chorinio dirigavimo mokėsi pas Romualdą Gražinį, simfoninio – pas Martyną Staškų. Abu atlikėjai noriai grįžta koncertuoti ir į Lietuvą, kur yra labai laukiami. Ypatingą ryšį su uostamiesčiu jaučia arfininkė: „Mano mama yra iš Klaipėdos, čia aš leidau savo kiekvieną vasarą nuo pat kūdikystės ir turiu begalę gerų prisiminimų apie šį gražų miestą“.

U. Vilimaitės draugystė su arfa prasidėjo 7-erių metų Vilniaus B. Dvariono dešimtmetėje muzikos mokykloje. Jaunoji atlikėja iki šiol yra koncertavusi įvairiose koncertų salėse Lietuvoje bei Olandijoje, grojo su Klaipėdos, Šv. Kristoforo, Vilniaus universiteto kameriniais orkestrais. Pernai ji dalyvavo koncertiniame ture po Nyderlandų karalystę su žymiuoju 18-ojo amžiaus orkestru (Orkest van de 18e eeuw).

Liucilė aktyviai užsiima ir kūryba, jos kūriniai yra pelnę keletą apdovanojimų nacionaliniuose konkursuose. Jos kompozicija „Žalčiai“ arfai solo ir styginiams skambės ir šiame koncerte.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This