Patariamoji Taryba sieks efektyviau spręsti jūrų transporto problemas

Uostas ir jūra

Susisiekimo ministerija skelbia inicijuojanti Patariamosios Tarybos sukūrimą.

Toks sprendimas priimtas po susitikimo su jūrinio transporto sektoriaus ir valstybės institucijų atstovais. Tikimasi, kad Patariamoji Taryba palengvins bendradarbiavimą su jūrine bendruomene bei jūrų sektorių kuruojančiomis institucijomis, leis užtikrinti konstruktyvų dialogą, padės spręsti aktualius jūrinės veiklos reglamentavimo klausimus bei socialines problemas.

Patariamoji Taryba ieškos būdų, kaip padidinti Lietuvos jūrinio sektoriaus konkurencingumą, plėtoti teigiamą Lietuvos kaip jūrinės valstybės įvaizdį. Palmiros Mart nuotr.

Skelbiama, jog Patariamąją Tarybą sudarys iš Lietuvos laivų savininkų, jūrininkų, Klaipėdos valstybinio jūrų direkcijos ir kitų su jūrine veikla susijusių subjektų bei valstybės institucijų, dalyvaujančių jūrinės politikos formavime ir įgyvendinime, atstovai.

Šią savaitę vykusiame susitikime aptartas užsienio jūrininkų, t. y. į Klaipėdos valstybinį jūrų uostą atvykusio laivo įgulos narių išlipimo į krantą ir teisėto buvimo Lietuvos Respublikos teritorijoje reglamentavimas, kokybiškų paslaugų atplaukiančių laivų jūrininkams užtikrinimo poreikis, jūrininkų dienpinigių bei socialinio draudimo įmokų klausimai.

Susitikimo su jūrine bendruomene metu sutarta, kad šiuo metu galiojantis jūrininkų pajamų reguliavimas ir apmokestinimas turi būti tobulinamas, tad priimtas sprendimas kreiptis į Tarptautinę darbo organizaciją dėl tam tikrų tarptautinės sutarties nuostatų išaiškinimo pateikimo. Visus šiuos klausimus ateityje svarstys ir spręs naujai sudaroma Patariamoji Taryba.

Tikimasi, kad nauja bendradarbiavimo forma užtikrins greitesnę aktualios informacijos sklaidą ir efektyvią komunikaciją tarp jūrinio sektoriaus – tiek valstybinio, tiek privataus – atstovų bei sudarys galimybes sprendimų priėmime dalyvauti visoms suinteresuotoms pusėms, taip pat ieškos būdų, kaip padidinti Lietuvos jūrinio sektoriaus konkurencingumą, plėtoti teigiamą Lietuvos kaip jūrinės valstybės įvaizdį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This