Šv. Antano Paduviečio didžioji relikvija atkeliauja į Klaipėdą

Regionas

Per Lietuvą keliaujanti  Šv. Antano Paduviečio didžioji relikvija jau pabuvojo keliose Vakarų Lietuvos bažnyčiose.

Sant Anatonio bazilika Padujoje. Palmiros Mart nuotr.

Trečiadienį ji svečiavosi Kretingos Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčioje, o šiandien, ketvirtadienį, tikintieji galės prieiti prie šventosios relikvijos ir pasimelsti Klaipėdoje.

Iškilmių pradžia Marijos Taikos Karalienės  bažnyčioje numatyta 12 val., iki 14 val, vyks jaunimo pamaldos, 15 val. – katechezė apie šv. Antano gyvenimą. 17 val. vyks susitaikinimo pamaldos, o 18 val. –  šv. Mišios. Iki 21 val. prie relikvijos bus galima melstis asmeniškai.

Šv. Antano Paduviečio didžiąją relikviją šioje kelionėje lydi du broliai pranciškonai iš Mažesniųjų brolių konventualų ordino Paduvoje.

Šv. Antanas Paduvietis – visame pasaulyje mylimas ir gerbiamas Bažnyčios daktaras, gyvenęs XIII a. pirmojoje pusėje Italijoje. Pamaldumas šiam šventajam iki šių dienų taip pat itin paplitęs ir Lietuvoje. Dažniausiai šv. Antano meldžiama sveikatos sau ir savo artimiesiems.

„Sulaukti tokio iškilaus šventojo relikvijos Klaipėdoje – visiems didelis įvykis, svarbus ne vien apie tikinčiųjų bendruomenei, bet ir bylojantis apie krikščioniškosios kultūros gyvybingumą mūsų visuomenėje apskritai”, – teigiama Telšių vyskupijos pranešime.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Naujųjų išvakarėse - Kalėdinių giesmių festivalis

Gruodžio 30 d., šeštadienį, Klaipėdos miesto chorinė bendrija „Aukuras“ kartu su Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčia organizuoja tradicinį Vakarų Lietuvos ...
2023-12-30
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Unikalios bažnyčios istorijoje - dar viena „apvali“ sukaktis

Šį savaitgalį uostamiesčio tikintieji iškilmingai minės išskirtinį jubiliejų – 35-ąsias šios šventovės grąžinimo metines katalikų bendruomenei. Tuometinio Klaipėdos miesto vykdomojo ...
2023-11-24
Skaityti daugiau

Regionas

Palangos orkestras koncertuos Žemaitijos bažnyčiose

Užbaigdamas 69-uosius gyvavimo metus, Palangos orkestras tradiciškai kviečia į dėkingumo, bendrystės ir tikros muzikos koncertus „Kalėdinės muzikos valanda“, kuriais šiemet ...
2022-12-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This