Unikaliose rungtynėse – „Dragūno“ pergalė

Sportas

Trečiadienio vakarą Klaipėdoje vyko seniai neregėtas įvykis – dviejų uostamiesčio rankinio komandų derbis. Lietuvos rankinio federacijos taurės ketvirtfinalio rungtynėse susikovė aukščiausioje šalies lygoje rungtyniaujantis „Dragūnas“ ir pirmoje lygoje šį sezoną debiutavęs „CSC Telecom-Mėmelis“. Klaipėdos rankinio derbis – antrasis toks atvejis Klaipėdos sporto istorijoje.

Pirmąją tarpusavio akistatą rezultatu 44:28 (23:13) laimėjo „Dragūno“ rankininkai.

rkdragunas.lt nuotr.

„Aš labai džiaugiuosi, kad toks derbis vyksta, kad yra Klaipėdoje ir antra rankinio komanda. Aš esu beveik įsitikinęs, kad kitais metais jau bus trys Klaipėdos rankinio komandos, kurios dalyvaus aukščiausioje ir pirmoje lygose. Jeigu tik „Mėmelio“ vyrai pasiryš ir kitą sezoną dalyvauti, subursime dar vieną jaunimo komandą ir viskas bus labai gerai. Judame į priekį, tikrai labai malonu“, – kalbėjo „Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas.

Jis neslėpė, kad rungtynių metu buvo apėmęs dvejopas jausmas.

„Norisi ir stipriai sužaisti, ir sykiu nesinori varžovams primesti daug įvarčių. Manau, kad dabar viskas baigėsi gana sportiškai ir gana draugiškai, tai yra šaunu“, – komentavo A. Juškėnas.

Šiose rungtynėse debiutavo dar vienas jaunasis „Dragūno“ žaidėjas – penkiolikmetis Tomas Drakšas. Debiutinėse rungtynėse Tomas pelnė du įvarčius. Anksčiau šį sezoną Tomas jau rungtyniavo pirmoje lygoje, atstovaudamas „CSC Telecom-Mėmeliui“.

Pagal LRF taisykles, tas pats žaidėjas gali atstovauti dviem komandoms, jeigu viena iš jų yra kitos dukterinė komanda, jos žaidžia skirtingose lygose, o žaidėjas yra jaunesnis nei 20 metų.

Vienas iš „CSC Telecom-Mėmelio“ trenerių, buvęs „Dragūno“ žaidėjas Kęstutis Kremeris, nepaisant nepalankaus rezultato, taip pat džiaugėsi.

„Aišku, skirtumai tarp komandų yra labai dideli, derbis, žinoma, turėtų būti šiek tiek kitoks, bet „Dragūnas“ yra profesionalai, jie sportuoja kiekvieną dieną. Dėl to rezultatas yra dėsningas – jie greičiau bėga, turi daugiau derinių. Tačiau mes stengėmės kiek galėjome. Džiugu už vyrus, kad jie susirinko, iš širdies šiandien žaidė. Kitame mače stengsimės geriau atrodyti“, – sakė K. Kremeris.

A. Juškėnas pridūrė, kad augantis uostamiesčio rankinio komandų skaičius savaime primena apie rankiniui ir kitoms sporto šakoms tinkamų sporto bazių trūkumą Klaipėdoje. Treneris vylėsi, kad šią problemą artimiausiais metais miesto valdžiai pavyks išspręsti.

„Dragūnas“ šį savaitgalį išvykoje žais Baltijos rankinio lygos rungtynes su Ryhimakio „Cocks“ (Suomija), kitą trečiadienį Vilniuje laukia Lietuvos čempionato susitikimas su VHC „Šviesa“, o kitą savaitgalį, gruodžio 14-15 dienomis, Klaipėdoje – dvejos Baltijos rankinio lygos rungtynės su estais „Serviti“ ir suomiais „Cocks“.

„Laukia labai rimta metų pabaiga. Jeigu pavyktų labai gerai išsisukti, turėtume linksmas Kalėdas. O jeigu surinktume keturias pergales, Kalėdos būtų labai linksmos“, – šypsojosi A. Juškėnas.

STATISTIKA

„Dragūnas“: Lukas Vanagas – 7 (2 iš 7 m), Orestas Biknius – 6, Gabrielius Virbauskas – 5 (1 iš 7 m), Laurynas Simonavičius, Mykolas Lapiniauskas, Gytis Šmantauskas – po 4, Edvinas Aidukonis, Benas Butkus – po 3, Arvydas Bučius, Ignas Savičius, Tomas Drakšas – po 2, Deividas Virbauskas – 2 (1 iš 7 m).

„CSC Telecom-Mėmelis“: Gediminas Dumčius – 7 (4 iš 7 m), Gediminas Vaitkus – 5, Aivaras Ramanauskas, Vitalijus Plotnikovas – po 4, Kęstutis Kremeris – 3, Justas Toturaitis – 2, Rokas Radavičius, Giedrius Budginas, Nerijus Lučkauskas – po 1.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ iškovojo Baltijos rankinio lygos bronzą

Savaitgalį Estijoje vykusiame Baltijos rankinio lygos finalo ketverte vienintelė Lietuvai atstovavusi komanda – Klaipėdos „Dragūnas“ – paskutinėmis rungtynių sekundėmis išplėšė ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ iškovojo bilietą į Baltijos rankinio lygos finalo ketvertą

Šeštadienį vyko antrosios Baltijos rankinio lygos ketvirtfinalio rungtynės tarp Klaipėdos „Dragūno“ ir „Mistra“ (Estija) komandų. Aršiai kovoję estų rankininkai savoje ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

Lietuvos rankinio federacijos taurės finale – Klaipėdos „Dragūno“ triumfas

Klaipėdos „Dragūno“ ir Kauno „Žalgirio“ rankininkių pergalėmis sekmadienį baigėsi Utenoje vykęs Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės turnyro finalo ketvertas. Tiek ...
2024-02-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This