Ar „Grigeo Klaipėda” nuotekos nenuplukdys Mėlynosios vėliavos? (atnaujinta)

Miestas, Svarbu

Nors Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas pirmadienį vienbalsiai ir pritarė, jog 500 metrų Smiltynės ir II Melnragės paplūdimių atkarpos vėl bandytų gauti prestižine vadinamą Mėlynąją vėliavą, kai kurie politikai išsakė nuogąstavimus, ar tik tokiems siekiams kojos nepakiš „Grigeo Klaipėda” skandalas.

Norint gauti tokią vėliavą savivaldybė ne tik turi užtikrinti, kad paplūdimiai atitiktų 31 parametrą, bet ir sumokėti 10 000 eurų. Šįkart prie sprendimo projekto buvo pridėta detali išlaidų sąmata.

Pasak Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, miestas tokios vėliavos kai kuriems paplūdimiams siekia nuo 2016 m. Vienais metais buvo padaryta pertrauka, nes politikai buvo nusprendę geriau skirti tokias lėšas paplūdimių infrastruktūrai gerinti, o ne reklaminiam vėliavos statusui.

Minėtojo komiteto pirmininkei Juditai Simonavičiūtei pasiteiravus, ar šiemet tokiems siekiams negali sutrukdyti „Grigeo Klaipėda” skandalas, I. Šakalienė svarstė, kad tai neturėtų atsiliepti.

„Pernai jokių didelių pastabų neturėjome, atlaikėme išbandymą. Vandens mėginius kas dvi savaites privalome daryti, pernai viskas buvo tvarkoje. Yra numatyta, kad pramoninės ir buitinės nuotekos negali pakenkti paplūdimio zonai. Pateiksime visą informaciją ir viską vertins. Gal ir vėl atvažiuos danai į vietą ir apsižiūrės”, – sakė ji.

J. Simonavičiūtė svarstė, kad viešoji opinija gali turėti įtakos, ypač kai vertinama tarptautiniu lygiu ir prisiminė, kiek turėta vargo dėl klaidingai identifikuoto paukščių gripo atvejo.

„Duok Dieve, kad tas pripažinimas įvyktų”, – sakė ji.

„Yra matavimai, kontrolė, jei teisinga metodika, gal paprašys padažninti. Atrodo truputėlį juokingai. Jei Šakalienė būtų sukeitusi matavimus, tada gal kas ir būtų. Juk gali baltarusiai ar Kaliningradas išleisti į Nemuną ką nors – turime krūvą probleminių taškų. Reikia kreipt dėmesį į faktus ir matavimus, o ne plepalus”, – savo ruožtu teigė komiteto narys Vidmantas Dambrauskas.

Komitetas vienbalsiai pritarė sprendimo projektui teikti tokią paraišką.

Tuo metu Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetui svarstant šį klausimą jo narys Arūnas Tuma pareiškė, jog čia yra reketas.

„Kauniečiai savo karmuškę pasidarę. Gal geriau po 10 000 kasmet skirkime Melnragei ar kitur ir kažką padarykime, o ne tokiam reketui susikūrusiam skirkime”, – sakė Arūnas Tuma.

Tuo metu vicemeras Arūnas Barbšys teigė, kad kai buvo lėšų trūkumas tai esą buvo galima suprasti vėliavos atsisakymą.

„Bet tai yra kokybiniai reikalavimai. Kai tos vėliavos nebuvo, kokybė paplūdimių buvo suprastėjusi. Yra ir marketinginis žingsnis, iš kitur atvykstantys žino, kad paplūdimiai atitinka toks standartus ir patiems klaipėdiečiams geriau žinoti”, – teigė A. Barbšys.

Komiteto narė Elida Mantulova tikino, kad būtent Mėlynoji vėliava lėmė, kad buvo „pakelta kokybė ir prieinamumas tų paplūdimių”.

Balsuojant šiame komitete prieš pasisakė A. Tuma ir Arūnas Endziulis, susilaikė Justina Kunickaitė. Trims (Alvidui Šimkui, E. Mantulovai ir A. Barbšiui) balsavus už, lemiamu tapo komiteto pirmininko A. Šimkaus balsas ir sprendimo projektui buvo pritarta.

Galutinį sprendimą turės šį mėnesį priimti miesto Taryba.

8 Comments

  1. vigis

    Siūlau viešai atsiprašyti tiek Grigeo tiek visų kitų „nepagrįstai” apkaltintų teršėjų. Mėlynos vėliavos pliažuose dešimtmečiais kabo .Tiek vandens, tiek smėlio kokybė puiki. Ir iš vis ” Lietuvos vandenys-vieni švariausių ES” (15 min 2018m. 08. 02.)

    Reply
    • Piktas

      tu dar paprašyk kad žmonės ponui pangoniui kojas bučiuotu, prišiko į marias KALTAS, kaip vakar tapo aiškus po Juozo Ibraso pasisakymo seime, pasirodo tai nepirmas grigeo šikimo atvėjas. Grigeo ne atsiprašymo vertas o bankroto!

  2. Nesvarbu

    Ir ten verslas. Rūpi tik pinigai, gaunami už narystę. O tarpt.” kontroleurams” tas pats, ar mes gyvensime apsiš…, ar ne. Svarbu nario mokestį mokėsime.

    Reply
  3. Justina

    APSIKT TA MĖLYNA VĖLIAVA.

    Reply
    • ......

      Na apšikt nereikėtų ,jau ir taip perdaug apsišikę,bet na…ir ji gali būti kažkam verslas,nors gal tikrai verta jei kažko gero įneštų

    • ....

      Bet reikia pripažint kad paplūdymi sutvarkyt galima ir be vėliavos

    • ezys

      >>>….
      galima, bet veliava parodo kokius standartus papludimys atitinka ir tai galima panaudoti kaip rinkodaros priemone.

  4. Anonimas

    Pliažuose grunto taršos tyrimą padarius būtų aiškiau – pavyks situaciją su gražia vėliava nuo visuomenės užslėpti, ar nepavyks.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Mirtinas incidentas BKT: padėtas tik vienas taškas 

Prireikė beveik ketverių metų, kad galutinai būtų patvirtintos išvados, kas gi buvo kaltas dėl to, jog 2020-ųjų vasarą Birių krovinių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Klaipėdos meras: „Esu stabdis pinigų taškymui ir kreiviems projektams“ 

Pirmus savo darbo metus apžvelgęs uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus teigia, jog pajuto, kad ši kėdė nėra pati minkščiausia, bet labai prasminga. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This